Zkuste doplnit tekutiny a ionty také přírodní "chemií" [článek]
behej.com 23.08.2013 14:48:12
Je léto, hodně sportujeme a ještě více se potíme. Vyplavené tekutiny a
minerální prvky jsme zvyklí doplňovat nápoji s vyšším obsahem cukru
nebo dokonce umělými sladidly, která výživáři považují za škodlivé
organismu. Proč tedy nevyzkoušet malý návrat k přírodě?
Odkaz
na článek
Skritek Hugo 23.08.2013 20:32:06
Mam dotaz na autory clanku:
Zaujala mne kokosova stava a jeji domaci priprava. Jen mi bohuzel v clanky chybi udaj o pomeru voda : kokos.
Informace do velke nadoby nasypat cely sacek kokosu je dosti vagni, nebylo by mozno specifikovat? Rada bych vyzkousela, mohla by to byt zajimava a chutove jina varianta k zeleninovym ci ovocnym stavam. Delat to nekolikrat metodou pokus-omyl, kdyz nevim, jak to ma chutnat, to se mi moc nechce.
Bratislava
andyxx7 23.08.2013 20:48:25
Na zaciatku clanku tu autor ospevuje melon, aky je zdravy, aky ma vysoky podiel kvalitneho cukru, ako nezatazuje pecen a na konci, ako to netreba prehanat s ovocim kvoli furktoze, ktora okrem ineho sposobuje stukovatenie pecene a aj nasledne moznu cirhozu. A ako je zname, melon ma zly pomer fruktozy-glukozy a vobec sa ho neodporuca jest.
rudo 23.08.2013 20:57:18
>> skritek Hugo, 23. 08. 2013 20:32:06
neboj sa, ked sa ti to bude zdat moc huste tak to driedis vodou a ed moc riedke, no tak sa napisjes vela vody, nemalo by sa to dat nejako pokazit, ale ja som to doma nikdy nevyrabal.
k samotnemu clanku – ovocne dzusy v ochodoch – utekajte, zle je.
Praha
Radek Narovec 23.08.2013 21:08:21
>> skritek Hugo, 23. 08. 2013 20:32:06
Ahoj,
jak píše Rudo, asi to chce zaexperimentovat a vyladit si správný poměr kokosu a vody dle osobní chuti. Já si dávám cca 150g kokosu na 1 litr vody. Vzniklá šťáva se dá použít i jako základ pro další tvoření – přidat ovoce dle zásob a preference organismu v dané chvíli a rozmixovat. Na chuť samotné kokosové šťávy si totiž člověk musí chvíli zvykat, zejména pokud není vychlazená.
Budu rád, když ti přijde nápoj vhod. :)
Radek
P.S.: Zde je krásný rozbor všeho, k čemu se kokos dá využít: http://exoticke-ovoce.coajak.cz/…os-popis.htm
rudo 23.08.2013 21:20:25
osobne keby som skusal vyrobu doma asi by som to prehnal cez mixer nech sa to rozbije a lepsie vyluhuje asi by sm vyrobil hustu stavu a pripadne si ju dolieval do horuceho caju, kavickarai to mozu toez skusit dolievat, podobne ako sa teraz dolieva kokosovy olej do kavy namiesto slahacky kavickari co to zacali tvrdia ze kokosovy olej do ranajsej kavy im pomeze nejest ani ranajky ani obed a vydrazia cely den az kym pridu domov z roboty
Skritek Hugo 23.08.2013 21:24:47
>> Radek Narovec, 23. 08. 2013 21:08:21
Diky moc, vyzkousim tvuj pomer a pak uvidim, s chuti uz se nejak popereme.
*>> **rudo
jj, bezne doma uz roky odstavnuji kazde rano zeleninove, ovocne ci mixovane stavy z cerstvych surovin. Rano bez toho si neumime predstavit. Kvuli hydrataci doreduji vodou. Ted jsem na 3 tydny bez odstavnovace a zkusili jsme 100% dzus. Bylo to strasne hnusne a sladke. Pritom obal tvrdil, ze je to jen cisty pomeranc. Klasicky dzus jsem nemela roky a sokovalo mne, jak je to umele nedobre. Tak docasne snidame caj, neb tohle doma nechci. Kokosova stava mi tak vytrhne trn z paty
Žilina u Kladna
Pohoda 25.08.2013 18:47:22
Kokosové mléko (vodu) vyzkouším, já doma připravuji makové mléko(vodu). Je výborné proti překyselení organismu a obsahuje spoustu vápníku. 12× více, než kravské mléko, dále 20% kvalitních bílkovin, zinek, hořčík a železo. Recept: 100g mletého máku zalít 800–1000ml studené vody. Nechat přes noc při pokojové teplotě. Ráno rozmixovat a přecedit, mák vyhodit, neobsahuje už nic cenného. Já to piju jen tak,nebo ochucuji skořicí. Dá se rozmixovat s datlemi, medem, nebo banánem
Radoslav G. alias
Vincent
25.08.2013 21:53:09
>> andyxx7, 23. 08. 2013 20:48:25
vážne je melon tak nevhodný ? Ja ho mám moc rád – v týchto teplách čo boli som ho zjedol za vozík …
Vie sa niekto odborne k tomu vyjadriť ? Rudo ?
rudo 25.08.2013 22:11:35
melon – na to su 2 nazory :
je to super zdrave , melonove ocisty su tiez popularne, v nich sa jedia aj semiacka, cize pozor vyhybat sa genetiky manipulovanym bezsemiackovym melonom, robia sa teda mono-melonove dni ale viacdi ked sa je len melon a nic ine vtedy sa nemusi ani pit voda. zvycajne je dibre sa pripravit na taku kuru a vynechat na kratke obdobie tuky zo stravy, na to nasim predkom sluzilo obdobie leta ked prebehala prirodzne letna ocista, v krvi by nemali byt naraz cukry aj tuky zo stravy, clovek bez tokov a proteinov nejaky ten tyzdne vydzri v pohode oddcuhne si, podobne sa robia hroznove alebo pomarnacove ocisty, pricom niekedy sa len pije stava z toho a vyhybame sa aj vlaknine. nie kazdy cloevk si to mzoe dovolit pretoze dost velak cast populacie je citliva na fruktozu a otazne je z dlhodobeho hladiska postupne poskodenie frujtozou, urychlene starnutie atd.
2. melon je zo skupiny vysokofruktozovych : melon, hrozno, jablka hrusky a preto sa tomu treba vyhybat za kazdu cenu, ludia citlivy na fruktozu maju okamzitu reakciu, doslova do 1 minuty niekdy do 5–10 minut, reakcia mozu prebehnut v roznych mechanizmoch a v roznom stuoni travenia takze mozu byt okamzite bolesti v tepnach co citit napriklad pri klucnej kosti a cez pelcny klb, okamzita slabost noh… alebo ten este najprijatelnesji efekt – fruktozova sracka, ktory aspon precisti, ked telo odmietne razne fruktozu vstrebat a vyhodi ju von velmi agresivne.
zaujimava varianta je jest z melonu len semiacka rozhryzt ich aj so supkami.
tazke slovami klasika : z jedny strany jsem pro melon z druhy strany nejsom
pro melon, vyber si.
Pupak na plovarne, jeden utonuly s dopomoci
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.