Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecký trénink » Jak trénovat na orientační běh?

Jak trénovat na orientační běh?

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

domcek muž 04.12.2013 20:08:30

Zdravím, potřeboval bych od vás radu. Je mi 16 let, měřím 175cm, vážím 56kg, běhám orientační běh (od 6 let, takže něco „natočeno“ mám) a potřeboval bych radu jak co nejefektivněji trénovat na běh v terénu. Vzdálenosti v závodech jsou od 2km po 14km (nejčastěji kolem 10km). Aktuálně chodím trénovat obden 9km okruh normálním tempem (ani ne klus, ani ne závodní… vím že to není moc, proto se vá ptám, chci přidat :) ) + ve středu tělocvična hodinu a půl (obvykle nějaké intervaly na opičí dráze a posilování – kliky, sedy lehy, angličáky…)

Aktuální časy na dráze mám: 3km – 10:28 1,5km – 4:50

Delší vzdálenosti na dráze neběhám a časy v terénu podle mě nejsou moc směrodatné.

Otázka je… jak často bych měl chodit běhat, jaké vzdálenosti, jestli chodit intervaly nebo chodit jen dlouhé výklusy nebo kratší výběhy v co největším tempu?

Pokud to je potřeba, mohu poslat půl roku staré výsledky od sportovního lékaře (nic moc se za tu dobu nezměnilo, minimálně co se týče výšky a váhy, nějaké výrazné rychlení také nepociťuji) Předem děkuji za vaše odpovědi ;-)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.