vodiči na PIMu 2014
Brno
martinbilik
17.05.2014 23:32:55
Když jsem běžel svůj první maraton (Praha, 2013), přemýšlel jsem, zda
využít služeb vodiče. Vysněný čas byl (světe div se) čtyři hodiny,
nakonec jsem se rozhodl vodiče na 4:00 krátce po startu předběhnout s tím,
že poběžím dle svého a kdyby mě vodič náhodou předběhl, bude tu
poslední šance se ho držet. Jak vymyšleno, tak provedeno, čas 3:55…
Napodruhé (Oberelbe, 2014) jsem se to rozhodl pro velký úspěch zopakovat
pro cílový čas 3:45. Probíhalo to obdobně s tím, že po poněkud
chaoticky uspořádaném startu jsem se ocitl přímo za vodičem na 3:30, tak
jsem si řekl, chvíli jej zkusím držet na dohled, no a vydrželo mi to někam
do 28. km Cíl nakonec
opět splněn, čas 3:38.
Takže moje shrnutí od „běžného uživatele“: vyhovují mi spíše vodiči běžící rovnoměrným tempem ve funkci „časových majáků“.
Brno
milan
18.05.2014 06:13:21
Moje jediná zkušenost s vodiči na 3 h je z Paříže 2011. Rok předtím jsem byli ve Vídni a tam jsem je nikde nezaregistroval. I když jsem se většinu závodu pohyboval odpovídajícím tempem.
V Paříži byli vodiči dva a na startu stáli z závěru elitního koridoru. My se synem jsme byli Těsně za nimi na začátku druhého. Koridory byli tuším od 3 h po 15 minutách, aspoň v časech 3, 3:15, 3:30 h. Od startu trať vede mírně svažitě po Champs Elysee a nebyl problém se rozběhnout podle svého tempa. Vodiči měli první kilometr kolem 4:10 minut. Ty jsem dorazil právě na prvním kilometru. Kolem nich se vytvořila zeď běžců, zabrali celý bulvár, mohlo jich být i několik stovek. Před nimi byla trať mnohem průstupnější, oni tam fungovali jako špunt. Předbíhal jsem je na druhém km po chodníku mezi diváky, jiná možnost nebyla. každou minutou blížící se ke 3 h počet dobíhajích rostl, ale s vodiči došlo do cíle jen pár běžců.
Praha
marek27
18.05.2014 07:36:51
>> skritek Hugo, 17. 05. 2014 22:18:07
Psal i osobně říkal.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.