Jak trénujete v zimě?
Praha 9
Lubos M 03.12.2005 19:48:06
Stačí jezdit na válcích, nebo je nutný jezdit i téhle zimě venku? A pokud jo, tak co na sebe?
Traged 03.12.2005 20:32:12
[quote=Lubos M]Stačí jezdit na válcích, nebo je nutný jezdit i téhle zimě venku? A pokud jo, tak co na sebe?[/quote] Dá se jezdit i venku (válce jsou na zblbnutí, opravdu pro silné povahy). Jen je třeba dát bacha na smekání. Jinak na sebe určitě návleky (neopren), teplé cyklokalhoty s ev. jednou vrstvou pod ně (moira, craft atd.). Nahore speciální cyklobundu (taková ta většinou s reklamama), počet vrstev podle počasí. Pod helmu čapku. V nejhorším se dá jezdit i v kukle. … a blatníky, na frajeřinu není ta správná doba ;)
Praha 9
Lubos M 03.12.2005 20:47:37
Kde koupím takovou bundu? Můžeš něco doporučit?
Traged 03.12.2005 21:33:16
[quote=Lubos M]Kde koupím takovou bundu? Můžeš něco doporučit?[/quote] V každém lepším cykloobchodě. Jen si řekni že chceš cyklobundu na zimu a oni ti poradí. Mimochodem, Craft budby na zimu dělá taky.
SP 06.12.2005 14:55:41
čau, ven nejdu, ani na bajka, je spolu se silničkou zazimovanej :) teď chodim max. 2× tejdně na spinning 1,5h – 2H (ergáč doma nemam) ale jezdim si svoje „objemy“ ⇒ nenechávam se vybláznit vod instruktorů, hezky f klidu točit nohama, žádný honění :) je to spíš kompenzace k běhu. Instrtuktóři sou potom dost nevrlý, (zvednu zadek jenom když mě bolí) že jim kazim hodinu :D
SP
Albert 11.12.2005 21:07:20
[quote=SP]čau, ven nejdu, ani na bajka, je spolu se silničkou zazimovanej :) teď chodim max. 2× tejdně na spinning 1,5h – 2H (ergáč doma nemam) ale jezdim si svoje „objemy“ ⇒ nenechávam se vybláznit vod instruktorů, hezky f klidu točit nohama, žádný honění :) je to spíš kompenzace k běhu. Instrtuktóři sou potom dost nevrlý, (zvednu zadek jenom když mě bolí) že jim kazim hodinu :D
SP[/quote] Na to mi obvykle stačilo se s příslušným instruktorem domluvit a sednout si pak někde do zadní řady. Občas dokonce prohodil k ostatním ať se na mě nekoukaj, že si jedu svoje :)
ramzes 10.02.2007 21:08:44
Zima je mizerná a tak to chce toto téma zas otevřít. Já už posledních 10 let v zimě na kolo nechodím. Dřív jsem vyrážel na MTB, ale to bylo jen tak na vyblbnutí. Místo toho od konce srpna do března běhám a jsem s touto kombinací náramě spokojen. Udržím nebo dokonce snížím si váhu a začátek cyklistické sezóny pak už není tak bolestivý (až na otlačenou prdel). Tak zatím běhejme a vy co už nevíte jak vypadá sníh můžete na kolo.
johari 10.02.2007 22:09:37
[quote=Albert][quote=SP]čau, ven nejdu, ani na bajka, je spolu se silničkou zazimovanej :) teď chodim max. 2× tejdně na spinning 1,5h – 2H (ergáč doma nemam) ale jezdim si svoje „objemy“ ⇒ nenechávam se vybláznit vod instruktorů, hezky f klidu točit nohama, žádný honění :) je to spíš kompenzace k běhu. Instrtuktóři sou potom dost nevrlý, (zvednu zadek jenom když mě bolí) že jim kazim hodinu :D
SP[/quote] Na to mi obvykle stačilo se s příslušným instruktorem domluvit a sednout si pak někde do zadní řady. Občas dokonce prohodil k ostatním ať se na mě nekoukaj, že si jedu svoje :)[/quote] Obcas vyjedu na biku, ale take vetsinu zimni pripravy travim na spinningu… A samozrejme si jezdim jak potrebuji. Za tech nekolik let jsem jeste nezaznamenala, ze by s tim nejaky instruktor mel problem.. zrejme jsou chapavi (ale i kdyby nebyli, stejne bych si jela po svem .
Devce 11.02.2007 00:51:55
Ja jezdim venku a je to v poho, teda me to bavi vic nez se hromadne potit:)
Albert 11.02.2007 10:38:37
Hodně to záleží na tom jaký ten instruktor je. Pokud je to sám cyklista, obvykle se dá jet i podle něj. Ale zažil jsem už i hodiny kdy šlo vyloženě o aerobik na kole a tam to prostě nejde. Na druhou stranu je spinnigová hodina moc krátká – na to aby byla přínosná jako vytrvalostní trénink. Takže je lepší to brát jako trénink techniky šlapání, kadence, či síly a vytrvalost řešit jinak. Sedět a celou hodinu monotoně šlapat a hlídat si tepy nemá moc smysl – to by ty hodiny musely být minimálně dvě, lépe tři a víc. A to by asi byla zbytečná pakárna.
johari 11.02.2007 12:43:47
presne tak, ne kazdy instruktor je cyklista… mam vyhlidnute 2–3 opravdu dobre instruktory, a na jejich hodinach jezdim podle nich, jelikoz maji vetsinou hodiny dobre a vhodne sestavene… ale kdyz tomu tak neni, jedu radeji podle sebe…
ironman 11.02.2007 13:02:26
to Albert: vloni bylo fakt kosno, ne takove jaro jako letos a tak jsem poprve zaradil spin. Protoze jsem chtel, aby to melo prinos i vytrvalostni, tak jsem vetsinou sel od 6 do 6:50h plavco a hned vedle od 7h spin. Byly z toho dve hodky a tedy dobry vytrvalostni trenink.
Albert 11.02.2007 17:21:04
No, prakticky hned šli ze sedla a moc se do něj nevrátili. Krom toho daleko víc zapojovali vršek těla, různý cviky rukama a tak. Pak jsem taky zažil hodinu kde byla instruktorka vyloženě „agresivní“ asi 2× mi přišla zvednou zátěž, protože jsem si točil moc vysokou kadenci.
Podle mě má většina cyklistického tréninku probíhat v sedle. I silové a kadneční tréninky. Protože při závodě se ze sedla taky chodí minimálně, nebo aspoň já. Maximálně když chceš zachytit nástup, nebo naopak udělat trhák v kopci. Jinak je to hrozně energeticky náročné, takže rozhodně nemá cenu trénovat nějaký úseky kdy jedeš ze sedla 5 minut a podobně. I když to je můj pohled, jsou samozřejmě lidi, kterým třeba jízda ze sedla sedí víc.
hyneek 15.02.2007 10:56:31
stačí se přiobléct a jede se. Nesmí být ale náledí nebo větší mráz než –5°.
Jeseník nad Odrou
Jan Behkolo 15.02.2007 19:20:33
Chci jet šelu, takže nejvyší čas vyrazit ven polykat km. Zatín to byly jen víkendové projížďky a pravidelný běh. Ale zima je letos pro kolo příznivá, tak toho musím využít. Jen pozor – pořádně se oblíknout, dobré rukavice, čepici,atd… . Na kole se dá snáz nachladit, než při běhu. A taky bacha na řidiče, v tomto období nejsou na bikery zvyklí, proto raději blikám i ve dne. Když se teplota udrží na +3C a víc, tak bude maximální spokojenost. :)
Postolka4 26.01.2011 10:43:37
Já to řeším taky běháním. A pak fitko no. Ale na kolo mě v zimě nikdo nedostane:-D
hory 05.02.2011 22:11:04
Já jezdím letos poprvé i v zimmě…nakoupil jsem oblečky a je to super..maximum 2 hoďky na bajku a dává to dost. Poukd nejde MTB tak na HT jedu silnici a nabírám sílu…je to super
Pavel.ct 08.02.2011 13:25:28
Nezkoušíte někdo k tréninku jako „návod“ trénink co píše Libor Matějka ve Velu?
kámen úrazu 09.02.2011 12:39:12
>> Pavel.ct, 08. 02. 2011 13:25:28
Můžeš se, prosím, rozepsat, co doporučuje? Velo už nekupuju, zajímalo mě v něm čím dál míň článků.
A k tématu – když jsou suchý silnice, jezdím i přes zimu. Pokud je na silnicích sníh – ještě ne zledovatělý, ani ne ledovka nebo břečka – vyjedu na bike do terénu. K tomu posilka, běh (prakticky jen intervaly jako rozvoj pro cyklistiku), když to jde tak běžky…
bedy_06 03.02.2012 22:29:33
Já se snažím tak 3× týdně udržovat během, o víkendu pokud je možno tak si zajedu na běžky, když není víc jak –5°C tak se na na nízký tepy vyjet i na zimáku, jednou týdně jdu do posilovny a je to. Nestěžuju si, ale v těch mrazech se nedá nic moc jinýho dělat když nejsou válce ani trenažer.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.