Běh a nachlazení
RADU
04.09.2007 17:59:16
Běháte pokud máte rýmu a kašel nebo raději si dáte od běhu pauzu.
alfun
04.09.2007 18:25:48
S rýmou běhám, když je slabý kašel tak taky, ale při tom kašli bych spíš už uvažoval o klidu. Pokud je teplota, tak bych raději neběhal a nejdřív to vypotil v posteli.
Sokolov
koyama
04.09.2007 18:31:02
Pokud jsou potíže nahoře (tj. hlava, krk) běhám. Pokud jsou níž neběhám. Pokud se objeví teplota, tak ať jsou potíže kde jsou neběhám.
Praha 1
Honzarunner
04.09.2007 19:03:11
ahoj,s rymou beham,ale pokud jde o kasel a paleni v krku tak už bych to nejdriv vypotil,porotže behem to vylecit nejde!…navic se to jeste zhorsuje!ale spis co delate po behu když je venku zima,chladno,dest…davate ihned sprchu,čaje nebo jiny veci…??
RADU
04.09.2007 19:06:59
Někde jsem četl,že rýma a kašel není vlastně nemoc pouze očista organismu.
alfun
04.09.2007 20:03:13
Myslím, že když je zima tak jedině teplou sprchu a teplý čaj po běhu…
Raškovice okr. FM
minusak
05.09.2007 07:36:00
Jsem strašpytel a hypochondr. Raději tedy tréning na týden přeruším. Nepamatuji se už ale, kdy to vlastně bylo naposledy.
Kadaň, Ústí nad Labem
Tudy
05.09.2007 13:10:18
Rýma – běhám dál rýma+kašel – pouze regeběhy teplota – neběhám, navíc si dám tolik dní pauzu, kolik dní trvala zvýšená teplota
Praha|Dresden
dees
05.09.2007 13:38:28
Ryma-beham dal Kasel-nemela jsem co beham, asi bych spis nebehala Bolest hlavy-vetsinou regebeh pomuze Obcas me mirne skrabe v krku-pri zmene pocasi k chladnejsimu-to taky vetsinou beham
Sedlčany, Praha 3 - Vinohrady
Oslík
05.09.2007 16:24:47
Záleží na tom, co kdo považuje za rýmu… Ale víceméně i s tou, kdy se za půl hodiny posmrká balení kapesníků, se běhat dá. Taky je pro mě rozhodující teplota, příp. pocit – když cítím, že je to blbý, nejdu běhat… Podobná vlákna zde: http://forum.behej.com/…-a-nemocicky http://forum.behej.com/…d-s-teplotou http://forum.behej.com/…-antibiotika
Doudleby nad Orlicí
Mira.B.
05.09.2007 18:47:42
K rýmě se mi většinou má snahu přidat i zánět průdušek, mám je nějaké citlivé. Když cítím, že na mě něco leze tak si zavčas „naordinuji“ Bioparox a ten mi většinou od rýmy i počínajícího zánětu průdušek pomůže. Pak běh nepřerušuji. Pokud nepomůže (většinou v zimě, nebo když to nechytnu v začátku) tak běh na týden vysadím.
Neratovice
Saaid
20.09.2007 09:45:19
Zdar a sílu, snažím se po delší době zase začít běhat a to je pro
imunitu organismu vždycky záhul a tak mě už po třetí skolila nějaká
chřipka.
Dost mě udivuje že většina z Vás píše že běhá při rýmě, bolestech
v krku a lehčím nachlazení. Jasně každej to prožívá jinak, ale
každopádně zatěžovat tělo při počínajícím nachlazení je určitě
řádná zátěž pro srdce a hlavně z vlastní zkušenosti vím že na
výkonosti se podepíše příznivěji týdenní pauza a trénink až po
ustoupení všech problémů, než přemáhání chřipky tréninkem a pocit
únavy, ktreý se pak táhne několik týdnů.
Liberec
Advid
20.09.2007 09:48:51
Nesrovnával bych rýmu či lehké nachlazení s chřipkou.
Proč by měl být výklus je při počínajícím nachlazení pořádná zátěž pro srdce?
Neratovice
Saaid
24.09.2007 09:15:42
Zdar a sílu, nejsem žádnej odborník, ale chřipka a nachlazení je jak
pro nás tak pro tělo těžko rozeznatelné a zatěžování i třeba jen
v počátku může vést k zánětům a to i zánětu srdečního svalu.
Asi každej to chtěl někdy zlomit, ale nebude to nic dobrého a věřím že
pokud se to stane pravidlem, vymstí se to.
Gino
15.03.2008 11:17:59
Ahoja, ja jsem zacal beham teprve nyni a hned po prvnim behu, ktery jsem zvladnul (3km) a cely jsem ho bez problemu udychal nosem, tak hned pote se mi dostavila ryma jako tram… z nosu mi tece proudem, kycham jako blazen a oci me pali. Hruza. Alergik nejsem, asi to bylo tim chladnym vzduchem… jen doufam, ze se to podda a nebude me to takhle trapit po kazdem pokusu obehani.
Čelákovice
Láďa S.
15.03.2008 19:28:15
Hm, tak mě chytla viróza den před Kbelama, po pěti dnech už to vypadalo lépe, tak jsem risknul Pečky. Byla to chyba, jednak čas byl slabý (přes 45min) a hlavně celý další týden se cítím slabý a běhat vůbec nemůžu. Zdá se, že jsem to tím závodem jen zhoršil a prodloužil :(
bezec58
29.08.2008 11:10:50
Při nachlazení, rýmě a kašli jdu běhat tak 8 – 10 km, tempo tak 85% maxima. Buď se vypotím a je vše Ok a nebo se projeví nemoc a volním. Takto to dělám už 36 let:)
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.