Smoothie maker
pam65 18.02.2015 10:07:00
Máma si koupila NutriBullet. Reklama na mě vyskočila i tady. Už nějakou dobu v rámci rozvoje gastroalchymie rozjímám o něčem takovém a nevím …???
Napadly mě tyto výhody:
- pozření jinak méně chytných potravin (pro mě např. klíčky)
- zvýšení stravitelnosti některých potravin (např. drobná semínka)
Nevýhody:
- cena a další krám
- proč bych mixoval to, co mi chutná normálně (navíc při kousání dochází k vylučování trávicích enzymů, …) jako ovoce, …
Máte zkušenosti?
Praha - Hostivař
black.horse 18.02.2015 14:19:51
>> pam65, 18. 02. 2015 10:07:00
Osobně jsem nejedl nikdy moc ovoce či zeleniny (naopak Tebou zmíněné klíčky mám rád v naturální podobě:-) ) a smoothie byla jedna z cest, jak toho jíst více a přijít tomu na chuť. Přijde mi to jako snadno stravitelné a rychlé jídlo plné cukru (energie) a vitamínů, neleží to v břiše, mixneš si dle chutě. Žádná věda, ideální doplněk. Navíc do toho propašuješ i věci, které jinak samostatné třeba nesníš a narozdíl od odšťavňovače z tohodle získáš i dost vlákniny. Používám obyčejný tyčák a plastovou nádobku, ideální na rychlé snídaně a nebo poslední jídlo před sportem či regenerační nápoj po aktivitě. Zázrak nečekej, ale příjemné to je.
pam65 18.02.2015 15:38:14
>> black.horse, 18. 02. 2015 14:19:51
Diky za odpoved. Mas nejaky lepsi rucni mixer? Nemel jsem moznost porovnat normalni a smoothie co do vysledku.
Praha - Hostivař
black.horse 18.02.2015 15:50:11
>> pam65, 18. 02. 2015 15:38:14
Obyčejný ruční tyčový cca 600W asi 5–6starý co užívá žena na vaření. Občas zvažuji (ale zatím to nevidím jako tak nutné) o přechodu na stolní mixér s vyšším výkonem, kvůli většímu rozmělnění ořechů a drobných věcí apod. U toho tyčového přitlačuješ ostří shora na zeleninu směrem dolů v rámci mixování, kdežto u stolního máš ostří dole a jídlo na něj dopadá samo gravitací nebo můžeš přitlačovat nástavcem, tedy dosáhneš lepšího rozmělnění a lepé se to promíchává samo. A drobné věci jako ořechy se tím tyčákem dělají neskutečně blbě.
Brutto 19.02.2015 08:34:04
My mame tento: http://www.sencor.cz/…r/shb-4362gr nedam nanho dopustit, je fakt dobry a na orechy pouzivam tu nadobku s tym sekacikom.
Praha 4
Dav 19.02.2015 10:06:16
U tyčového mixéru bych za kritérim kvality považoval výkon, nebrat nic pod 700W
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.