Jizerský ultratrail
v.strnadova 03.03.2015 13:11:33
Zdravím všechny běžce :) Přihlásila jsem se na červencový Jizerský ultratrail, jakožto svůj první ultramaraton. Běhám přes 5 let, poslední dva roky zhruba 50 kilometrů týdně. Nejdelší závod, který jsem zatím běžela, byl maraton. Mám samozřejmě „naštudované“ různé články a tréninkové plány na delší běhy, přesto bych však uvítala nějaké osobní rady a tipy, jak zvládnout (a užít si) svůj první ultra. Moc děkuji!
Čelákovice
Láďa S. 03.03.2015 14:55:29
>> dortickova, 03. 03. 2015 13:11:33
v podstatě o nic nejde, je to hezká svižnější turistika, ničeho se neboj a počítej, že to půjdeš celý den; klíčem je nepřepálit začátek neboli vyrazit opravdu zadrženě, ostatní přijde samo
Žďár nad Sázavou nebo Brno
Luckyboy 03.03.2015 18:37:20
>> dortickova, 03. 03. 2015 13:11:33
>> Láďa S., 03. 03. 2015 14:55:29
Láďa to vystihl celkem dobře. Existuje sice spousta rad, článků atd. a jde na to jít „vědecky“, ale zase nejde o nic strašného, a věda to není. Stačí jít/běžet celou dobu tempem, které je Ti příjemné, a není se pak čeho bát. Pokud nepřepálíš začátek, podle toho, kolik běháš bys měla mít tělo ve formě, tak stačí jíst, pít a pokud Tě trápí odřeniny kdekoli na těle nebo puchýře, tak mazat a lepit. Zbytek se poddá ;)
v.strnadova 03.03.2015 18:48:03
Díky, díky! No, ty puchejře jsou u mě nekonečnej příběh. Dneska jsem byla 2h na běžkách a paty mám skoro do krve. Každopádně, náplasti a vrstva krému to (snad) budou jistit…
Čelákovice
Láďa S. 03.03.2015 21:44:41
>> dortickova, 03. 03. 2015 18:48:03
no vidíš, to je zrovna hodně důležitá věc, je třeba mít větší boty, než jsi asi zvyklá, klidně o číslo, u těch běžek se mi zrovna taky osvědčily o kousek větší
Praha - Hostivař
black.horse 04.03.2015 00:11:18
>> Láďa S., 03. 03. 2015 21:44:41
Mě přijdou fajn nohy v suchu, takže do batůžku dvoje náhradní ponožky, překvapivě na tubu vazelíny připravené na podpaží a třísla jsem nakonec ani nesáhl… ALE maďarská klobáska co jsem si nesl v batůžku (a na občerstvovačce jsem k tomu dostal pivko) přišla po dni tráveném na banánech, rozinkách a ionťáku sakra vhod a když si člověk řekne, že si ji nechá až na posledních 15–20km, tak pak má na první část tratě i motivaci:-D
v.strnadova 04.03.2015 06:18:36
>> black.horse, 04. 03. 2015 00:11:18
Haha, to je dobrý s tou klobásou. Já se celkově musím naučit během běhu něco jíst: maraton (zatím svůj jeden jediný) jsem dala pouze o vodě a o ionťáku a na víc se můj žaludek nezmohl…to jsem ale běžela svižně, v kuse celou dobu…to tady nehodlám, takže to snad půjde líp. :)
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.