Běhám a přibírám
Praha - Vršovice
Chrosel 31.03.2015 12:51:58
GMO se zbytečně démonizují. Pakliže budu jíst potravinu z GMO plodiny, která je díky genetické mutaci resistentní vůči škůdcům a tedy nemusí být ošetřována chemickými pesticidy, nebudu s tím mít problém, podobně, jako když si pochutnám na bůčku z prasete, které takovými plodinami pěstitel krmí.
To je opravdu velmi mimo téma, které je „běhám a přibírám“.
K dotazu zakladatele vlákna bych řekl totéž co Rudo ( glykogen + voda ), ale to jen kdyby nenapsal, že pravidelně sportuje a běh přidal navíc. Takhle bych spíš radil zajít si nechat vyšetřit ledviny, udělat laborku jestli z toho nevypadne nějaká anomálie.
a ty spalovače…jsem si nemyslel že to ještě někdo kupuje…snad jen bulíci ve fitku
Mato 31.03.2015 13:01:53
>> Chrosel, 31. 03. 2015 12:51:58
a ty spalovače…jsem si nemyslel že to ještě někdo kupuje…snad jen bulíci ve fitku
A pritom take krasne studie boli zverejnene o vplyve L-Carnitinu na vytrvalostny vykon, ze az chlapci z Nike Oregon Project si ho naobjednavali, ako pre JRD a hned si ho zacali krasne pichat do zil. Udajne aj coskoro presali, ale to deklarovane 11% zlepsenie vykonu bolo velmi lakave.
Ale vazne, L-Carnitin sa pod tie „spalovace“ radi (nepravom) a pritom ma jeho suplementacia preukazatelne ucinky. Nie vsak ani na spalovanie tuku, ako na schopnost odburavania laktatu.
jm1 31.03.2015 13:13:14
>> rudo, 31. 03. 2015 10:54:04
>> Chrosel, 31. 03. 2015 12:51:58
A co takoveto GMO: Wheat Genetically Engineered to Make it Nearly Gluten Free ?
Praha - Vršovice
Chrosel 31.03.2015 13:23:31
>> jm1, 31. 03. 2015 13:13:14
Ještě lepší příklad.
Mimochodem, pokud se zadaří, zlepší to rapidně život celiaků na celém světě.
jm1 31.03.2015 13:29:44
>> Chrosel, 31. 03. 2015 13:23:31 Ještě lepší příklad
Diky. BTW, nakupujte u odborniku
AdCo 31.03.2015 14:10:57
>> Brutto, 31. 03. 2015 09:19:04
Mám podobnú skúsenosť. Pravidelne som začal behať v decembri minulý rok, keď som sa zapojil aj do Vianočnej výzvy, december, január cca. po 250 km, hmotnostný úbytok malý. od 18.2. držím svoju obvyklú každoročnú jarnú „očistu“ a kilá idú veselo dole ( viď: http://www.kanovsky.cz/…14/index.php?… ). (Moja „očista“: celozrná ryža a výrobky z nej – rôzne ryžové cestoviny, keď sa dá „bio“, dusená zelenina s minimom kvalitného olivového oleja, čerstvá zelenina, zelený čaj, minerálka Fatra, sem tam kúsok kvalitnej horkej čokolády, trvanie do veľkonočnej nedele.) U mňa overené posledných 7 rokov, hmotnostný úbytok 7 – 10 kg podľa počiatočnej hmotnosti.
Praha - Vršovice
Chrosel 31.03.2015 14:11:06
>> jm1, 31. 03. 2015 13:29:44
Někdy tě podezírám, že máš nějaký Google v.2.0, protože kam na ty odkazy chodíš, je mi záhadou. A to se ho ptám ( myslím ) tak, aby na to slyšel.
Steven 07 31.03.2015 20:24:43
>> Chrosel, 31. 03. 2015 12:51:58
GMO se zbytečně démonizují. Pakliže budu jíst potravinu z GMO plodiny, která je díky genetické mutaci resistentní vůči škůdcům a tedy nemusí být ošetřována chemickými pesticidy, nebudu s tím mít problém.
Je to fakt OT, ale neodpustím si poznámku. Nebudu hovořit o bůčku, i když by to taky šlo, ale o své milované révě vinné.
Budu-li mít na výběr víno z vinice, ošetřované přípravky v rámci integrované ochrany, klasická produkce, bio víno a víno z vinné révy, kde došlo ke genetické modifikaci,
tak asi takhle víno z integrované produkce ano, bio víno v případě nejvyšší nouze, víno kde proběhla rostliny genetická modifikace, si odpustím úplně.
Steven
Ondřej S. (aka
poohDA)
31.03.2015 20:36:34
U GMO potravin nejde ani tak o škodlivost pro člověka, jako o škodlivost pro přírodu jako takovou. Tyhle uměle zodolněné rostliny převálcují původní druhy jako králíci Austrálii.
rudo 31.03.2015 21:44:56
niekto ma rad GMO a niekto sa vzrusuje nad silikonovym prsiami
ja zostavam radsej clovekom
tak sa lucim na tomto vlakne
jm1 31.03.2015 22:30:37
>> Steven 07, 31. 03. 2015 20:24:43
U revy jde o beh na dlouhou trat. Ale takove kvasinky, tam to IMHO jiz jede…
VSid 01.04.2015 16:33:17
>> rudo, 29. 03. 2015 21:23:44
90 % zeleniny? Nesmysl. Fanatismus k ničemu nevede.
Steven 07 01.04.2015 21:43:41
>> jm1, 31. 03. 2015 22:30:37
, Ty mi dáváš.
Vezmu ty nejdůležitější body z druhého textu /E/
Resistence vůči patogenům
plísně, viry, bakterie – lze řešit šetrně jak v rámci SISPO /integrovaná ochrana/ tak i v rámci BIO – přípravky, které nevstupují do pletiv, a mají dostatečnou OL.
Tolerance k herbidicům – proč? Pokud musím, použiji herbicid, který mi nepoškodí vinnou révu.
Tolerance k chladu – důležité nikoliv však zásadní
Modifikovaný obsah cukru – obecně známé, nikdy nemůžeme mít obsah cukru u určitých odrůd stejný, jako v oblastech, kde se pěstují syrah, tempranillo, a jiné.
Řešení – pěstovat odrůdy, které jsou vhodné pro naše vinařské oblasti, nekultivovat náročné odrůdy červeného tam, kde to prostě není možné a věnovat se našim tradičním odrůdám, které umíme a do kterých dokážeme dát um našich předků
Ber jako názor laika, který má rád víno, nejsem profesionál, živím se něčím jiným:-).
Steven
Černé Voděrady
MartiNo 01.04.2015 22:19:04
>> Steven 07, 01. 04. 2015 21:43:41
To známe, laik… mám desítky moravských kolegů, kteří se vinařstvím neživí (jsou zaměstnáni na nejrůznějších pozicích v naší firmě), ale zcela zjevně jím žijí
jm1 01.04.2015 22:56:20
>> Steven 07, 01. 04. 2015 21:43:41 …pro naše vinařské oblasti…
Na CZ (resp. moravske ) pomery je to moc drahe. Vid ostatne
Countries:
- EU : France 5, Italy 1, Germany 1
- USA : 59
- other countries : Canada, South Africa, Australia
A jeden kresleny vtip na zaver
svbezec 02.04.2015 12:18:53
>> Brutto, 31. 03. 2015 09:19:04 >> **Chrosel muž 30.03.2015 17:49:07
„To ano, ale behal som v podobnej intenzite aj ked som obilie jedol. A mierna pneumatika okolo pasa bola rezistentna, nech som robil co som robil. Az po vynechani pekarenskych vyrobkov + pizza + cestoviny islo dalsich 10 kg dolu :)“
To je iba zdanlivo „logicka“ argumentacia. Ani naznakom sa z toho neda vyvodit nic o skodlivosti „sacharidov“. Jednak pekarenske vyrobky+pizza+ cestoviny nie su sacharidy(velmi problematicke zjednodusenie). Ani o skodlivosti psenice.
To ze tebe to pomohlo je jedna vec, ale druha je ze si zmenil aj ine veci nielen vynechal pekarenske vyrobky+pizza+ cestoviny.
Poznam vela ludi ktori lahko a rychlo schudli iba tym ze zacali jest oddelene veci, co jedli aj predtym -tzn. napr. osobitne maso a po min 2h hranolky:-)
Typicka interpretacia statistickych pseudovedeckych experimentov je ked sa vynecha chleba so syrom alebo salamou je to akoze vynechanie sacharidov:-)
Davaju sa do suvisu choroby a obezita s konzumaciou obilnin, ale v skutocnosti mozno s vynimkou chudobnych casti sveta nie je strava vobec zalozena naozaj na obilnach – kde v civilizovanom svete si mozes dat jedlo z varenych obilnin, kto jedava na ranajky obilninove kase?
Je to rovnake ako keby si dokazoval skodlivost masa(alebo bielkovin, tukov …) na zaklade jedenia alebo vynechania masovych konzerv.
Ty si ovplyvneny osobnou skusenostou, ale v tom moze byt aj individualna intolerancia a moznost ze k rovnakemu vysledku sa da dostat aj inymi cestami. Takze spochybnujem iba ten zaver z toho vyvodeny.
Tiez som bol zvedavy na tie knihy p. Perlmuttera a dosiel som k rovnakym zaverom ako Chrosel- ale ani som to nedocital- ta argumentacia tam mi prisla tak na urovni teleshopingu alebo rozsirenych spamov na rozne zazracne produkty ked po nekonecnych dokolecka opakovanych manipulativnych uvodoch bez naznaku faktu je konecne mysel pripravena prijat jednoduche vsetkoriesiace objavne riesenie a zakupit si zazracny produkt za velmi vyhodnu cenu:-)
Aby nevznikol nejaky omyl nemam v umysle obhajovat obilniny, alebo presadzovat nejaky nazor ze ako to naozaj je, iba poukazat na to „dokazovanie“ – v skutocnosti je to iba system kratkych spojeni s nahodnym vysledkom. Takze sa to tvari ako veda, ale nie je.
rudo 02.04.2015 12:30:11
tie knizky napisal Johny came lately
ked sme uz vsetci vedeli co nam obilie sposobuje a vedeli sme to dlhe roky a a uz nas to ani nebavilo pisat alebo citat prisiel chlapik co si povedal ze na tom zarobi a napise knihy
ma to typicku americku uroven a je to zrejme aj pisane pre typickeho americana
cely problem by sa nemal posudzovat podla toho co je v tych knihach ja ich uvadzam ako najjednuduchsie hladanie do problematiky pre niekoho kto este nic nevie
ja som tie knihy necital a ani nemienim
pre mna to uz bola dlhe roky uzavreta kapitola kym tie knihy vysli
svbezec 02.04.2015 14:30:25
>> Chrosel, 31. 03. 2015 12:51:58
„GMO se zbytečně démonizují“
to je fakt – v podstate asi vsetko co jeme je GMO – zelenina, domace zvierata vsetko je to daleko od svojich predkov… akurat sa to udialo dlhodobym cielenym slachtenim.
Ale na druhej strane ked sa to robi rychlo je to nebezpecnejsie na neocakavane (ocakavatelne) bocne efekty. a kedze veda je z podstaty systemu(financovania) v sluzbach biznisu takze nasledkami sa bude niekto zaoberat az potom (z donutenia) . Takto je to vzdy, ci je to pouzitie plastov,potravinarsky priemysel, teraz nanotechnologie- riziko bolo a je zrejme hned na zaciatku, ale najskor treba rozvinut potencial a zarobit, potom sa pripadne mozno budu riesit dosledky a zas pride nieco nove.
Takze povedal by som je celkom zdrave pre jednotlivca nespoliehat sa prilis na socialne inzinierstvo ani vedu v sluzbach biznisu.(choroba sialenych krav-ziarivy priklad) v duchu Murphyho upozornenia ze ked zasada parlament nikto si nemoze byt isty zivotom ani majetkom
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.