Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecký trénink » Příprava začátečníka na Spartan Race a 1/2 Maraton

Příprava začátečníka na Spartan Race a 1/2 Maraton

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

golinho muž 03.04.2015 12:51:59

Zdravím všechny milovníky běhu, dlouho jsem neběhal a spíše jezdil na kole. Běhal jsem cca 4 roky zpět, od té doby nic delšího než kilometr, jak říkám, spíše kolo (20–60km MTB).

Tento rok se to ale ve mě zlomilo a dostal jsem nápad se zúčastnit závodu Spartan Race 6.6. v Litovli. Už jsem se registroval, abych se donutil trénovat a chtěl bych se vás zeptat, co byste mi doporučili za trénink (mám na to téměř přesně 2 měsíce). Chci běhat co nejčastěji, ale jaké vzdálenosti? (je to Sprint, tzn 5–8km). Mám k dispozici pěkný kopec a hezký les, takže trénink tam a nemám silniční boty,takže veškeré běhy budou probíhat v terénu. Se silovým tréninkem jsem již začal. Boty mám Reebok All Terain Super (díky kterým jsem vyhrál vstup na tento závod).

Dále jsem byl pracovně na Pražském 1/2 Maratonu, co se konal minulý víkend a nadchlo mě, kolik lidí a hlavně jaká sorta lidí se zúčastnila (staří, mladí, hubení, s nadváhou) a chci to také zkusit, ale to až příští rok (buď v Praze nebo Olomouci, když natrénuji, klidně oba). Na co bych se měl zaměřit u této distance? A jaké silniční boty byste mi doporučili? Žádné nemám. Circa do 2500,–

Jak Spartana, tak 1/2 Maraton nepoběžím na to, abych byl v cíli co nejrychleji a lámal osobní rekordy, které nemám, chci to pokořit a poté teprve začnu s překonáváním sám sebe. Ovšem v průběhu tohoto roku, jakmile naberu trochu kondice, tak si změřím 21km běh a stanovím si určitý čas, do kterého bych to chtěl zaběhnout…

Děkuji moc za reakce

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.