Příprava začátečníka na Spartan Race a 1/2 Maraton
golinho 03.04.2015 12:51:59
Zdravím všechny milovníky běhu, dlouho jsem neběhal a spíše jezdil na kole. Běhal jsem cca 4 roky zpět, od té doby nic delšího než kilometr, jak říkám, spíše kolo (20–60km MTB).
Tento rok se to ale ve mě zlomilo a dostal jsem nápad se zúčastnit závodu Spartan Race 6.6. v Litovli. Už jsem se registroval, abych se donutil trénovat a chtěl bych se vás zeptat, co byste mi doporučili za trénink (mám na to téměř přesně 2 měsíce). Chci běhat co nejčastěji, ale jaké vzdálenosti? (je to Sprint, tzn 5–8km). Mám k dispozici pěkný kopec a hezký les, takže trénink tam a nemám silniční boty,takže veškeré běhy budou probíhat v terénu. Se silovým tréninkem jsem již začal. Boty mám Reebok All Terain Super (díky kterým jsem vyhrál vstup na tento závod).
Dále jsem byl pracovně na Pražském 1/2 Maratonu, co se konal minulý víkend a nadchlo mě, kolik lidí a hlavně jaká sorta lidí se zúčastnila (staří, mladí, hubení, s nadváhou) a chci to také zkusit, ale to až příští rok (buď v Praze nebo Olomouci, když natrénuji, klidně oba). Na co bych se měl zaměřit u této distance? A jaké silniční boty byste mi doporučili? Žádné nemám. Circa do 2500,–
Jak Spartana, tak 1/2 Maraton nepoběžím na to, abych byl v cíli co nejrychleji a lámal osobní rekordy, které nemám, chci to pokořit a poté teprve začnu s překonáváním sám sebe. Ovšem v průběhu tohoto roku, jakmile naberu trochu kondice, tak si změřím 21km běh a stanovím si určitý čas, do kterého bych to chtěl zaběhnout…
Děkuji moc za reakce
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.