Bolest na vnější straně lýtka pod kolenem
kolpo 30.01.2016 11:48:05
Ahoj, chtěl bych poprosit o radu. Nejsem čistokrevný bežec, dělám triatlon ale běhání mě začalo bavíc poslední dobou až příliš. Pravidelněji běhám tak necelý rok, poslední dobou jsem běhal tak 3× týdně po 10 km. Začal jsem postupně prodlužovat na 16 – 20 km, všechno v pohodě. Ostatní celkem intenzivní trénink také v pohodě (posilovna, plavání, kolo). V prosinci bylo více času, takže jsem si v pěti dnech dal v opravdu ale poklidném tempu, čtyři půlmaratony v lese. A problém při posledním běhu asi po 10km nastal a od té doby nezmizel. Tělo mi asi řeklo a dost. Pokud předek kolena by byla 12tá hodina a zadní část 6tá hodina, tak mám na pravém koleni bolest asi na čtvrté hodině – tzn. na vnější straně lýtka, asi 5–10 cm pod kolenem (Někdy ta bolest pokračuje i mezi holenní a lýtkovou kostí směrem dolů).
Tak jsem si naordinoval klid. Ostatní sport na to nemá vliv, ten mohu dělat bez problémů, ale i přes kompletní klidový režim nic nepomohlo. Zkoušel jsem dělat různé protahování, mazal Olfen gelem, dělal masáže, protlačoval bolestivá místa palcem (poradil masér) atd.
Celkem už jsem 1 měsíc neběhal a dnes to šel zkusit, po 3 km se bolest opět ozvala. Teď opravdu nevím. Tak pokud máte někdo radu, tak sem s ní. Běhat s bolestí mohu, ale nepřijde mi to jako dobrý nápad. Díky předem.
Feidippidés 20.03.2016 20:45:34
Kolpo, jo, to jsem měl na podzim. Dal jsem si pausu a dělal trochu chůzi, vedle toho jsem dostal 2 tipy: v sedě protahovat zadní stehenní sval, jedna noha natažená druhá pokrčená chodidlem u ní, za chodidlo zaháknout ručník, každý konec do jedné ruky a pozvolna se přitahovat k natažené noze 2× denně (níž a níž)a k tomu při běhu střídavě svírat hýžďové svaly, potíže zmizely. Trochu jsem to mazal i K1 prvním mazáním a MO měsíčkovým olejem. Taky jsem se dal srovnat dornovou metodou. Rosťa
kolpo 21.04.2016 20:59:05
>> Bohnický lepus europaeus, 20. 03. 2016 20:45:34
dekuji dekuji za radu, vyzkousim. ale pri behu pritahovat hyzdove svaly, to teda nevim nevim
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.