Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecké závody » Tipy při založení běžeckého klubu/závodu

Tipy při založení běžeckého klubu/závodu

Nalezené položky: 5 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

trubka muž 05.07.2016 17:21:41

Ahoj, po vzoru anglického parkrunu, bych chtěl ve svém městě (Valašské Meziříčí) také založit podobný typ každosobotní údálosti.

Vybral jsem určitou trasu na 6km (s volbou na 9km) a přál bych si, aby se každou sobotu v 9 hodin na startu sešlo pár desítek lidí z města a společně dobývali hranice svých možností. Někdo může utvořit skupinky, někdo může běžet samostatně. Nemá to být závod mezi sebou, ale časy a jejich evidenci bych pro každého evidoval.

Trasu jsem vybral tak, že se běží po silnici a cyklostezce. Silnice jsou malé ve vesnici, kde projede pár aut za hodinu, cyklostezka je ale poměrně frekventovaná (ale běžců je tam vždy hodně).

Napadá Vás, co by mohlo mé naivní myšlence stát v cestě? Bezpečnost na silnici, nesouhlas občanů? Atd cokoliv, na co třeba zapomínám. Nechctějí se mi tyto věci řešit úplně na začátku, když nevím, jestli příjde 5 lidí nebo 20, ale postupně bych je rád uritě adresoval.

Díky za feedback i obecné rady, tipy. Pokud je někdo z Valmezu a chtěl by se podílet (nebo alespoň sdílet), ať se mi prosím ozve na david.machalsky@yahoo.com nebo facebook David Machalský.

avatar

Sloviensko

rudo muž 05.07.2016 18:13:59

tak ja si myslym ze b eh na ceste ak je oficialne organizovany, vzdy bude vyzadovat suhlas a povolenie od dopravenj policie, obecneho uradu a podobne

a zvycajne tieto vybavovacky su zlozte a financne toez drahe

a nejake trvale povolenie na kazdu sobotu hmm…

preco ta trasa nejde vyslovene mimo cesty

osobne keby som niekde byval nablizko by som preferoval makky povrch, trava, makka hlina, ihlicnatu lesnu cestu a podobne

a komplet mimo premavky, potom by bez problemov sa mohli zucastnovat aj deti.

a iny uhl pohladu : cim viac zacinaju byt popularne behy do vrchu, proipadne chodze do vrchu

takze ak je tam niekde nejaky kopec v prirode, je to idealne, aj keby to bol okruh ze sa bezi hore a dole a bezi sa pripadne viackrat.

ak je okruh dostatocne kratky, napriklad 1–2km, by som to robol ako hodinovku

s tym ze sa eviduje kolkokrat bezec ten kopec vybehne.

drzim palce

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

trubka muž 05.07.2016 20:34:40

Díky!

Já samozřejmě řeším dilema, co všechno je rozumné řešit před samotným začátkem a co se dá vyřešit za pochodu, když se to podaří a porosteme. Nechci se vzdávat svoji odpovědnosti za organizaci, ale také nechci přebírat zodpovědnost za zdraví a rozum zúčastněných – nechci alespoň ze začátku vystupovat jako právnický subjekt (spolek), ale jako dobrovolná facebooková skupina, mající webové stránky, sdílející své výsledky, fotky a radost ze sobotního dopoledne. Chtěl bych už na začátku zabezpečit nějaké dobrovolníky na trati.

Chápu, že třeba Český atletický svaz pořádající závody musí mít povolení Policie, nejsem si jistý, ale jaké mám možnosti v tomto vystupovat já jako soukromá osoba.

Pevný povrch se mi líbí z toho důvodu, že je schůdný za každého počasí, ideální celoročně.

Budu samozřejmě rád, když se zúčastní malí špunti, ale opět za ně nechci přebírat zodpovědnost. Pokud rodiče chtějí, aby se dítě zúčastnilo, bude muset běžet s ním a nebo ho svěřit někomu, kdo s ním poběží (určitě se někdo takový najde).

Jinak trasa vede první kilometr po chodníku ve vesnici, kde v sobotu ráno nikdo není a pak vede cyklostezkou. V tomto okamžiku už by jakákoliv skupina měla být roztrhaná natolik, že nebude překážet.

avatar

Sloviensko

rudo muž 06.07.2016 08:47:22

>> trubka, 05. 07. 2016 20:34:40

jasne

problem je v tom, dokedy budes moct udrzat zdanie ze sa len zopar ludi stretlo aby sa prebehli a nie je to organizovane

z hladiska uradnych povoleni

kedze nevyberas startovne a neudelejs ceny za vitaztvo atd, tak by to slo,

otazne je zverejnovanie vysledkovej listiny, ale snad smejdit na fakbuku policajti nebudu koli tomuto

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

trubka muž 06.07.2016 09:44:50

Startovné ani ceny za vítězství určitě ne. Spíš ceny za účast třeba na 10, 25… „závodech“.

Díky za feedback

Nalezené položky: 5 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.