Kupujete víckrát stejné boty?
Choceň/Chomutov
obrik 06.01.2008 14:12:47
Mám takový dotaz, kupujete si víckrát stejné boty, když se vám osvědčili? Jsem klasický chlap, který nemá potřebu něco měnit, když to jednou funguje :) a tudíž mám nutkání koupit si stejné boty, ve kterých běhám a vyhovují mi. Minulý rok jsem odběhal v Mizuno Wave Rider 10 a jsem s nimi naprosto spokojen. Tenkrát jsem je koupil za plných 3.200,– No a když je teď vidím ve slevě za 2.300,– ve chvíli, kdy se začínám poohlížet po nových botách, říkám si, proč to komplikovat, běhat po obchodech a zkoušet nové neznámé boty, když můžu vsadit na vyzkoušené? Nemluvě o tom, že bych nemusel do krámu, ale jelikož vím, že mi ta bota sedí a taky vím velikost, můžu je pohodlně objednat přes net. Na jistotu. Co vy na to? Uvažujete stejným způsobem?
Petr
Sokolov
koyama 06.01.2008 15:10:19
Vůbec bych se nerozmýšlel a osvědčené bych koupil znovu. (Chtěl jsem takhle kdysi pořídit NB 900, ale tenhle model už nikde nebyl k sehnání. Přišlo mi to tenkrát líto.)
Praha-Bohnice
BuckTheBug 06.01.2008 15:16:35
[quote=koyama]Vůbec bych se nerozmýšlel a osvědčené bych koupil znovu. (Chtěl jsem takhle kdysi pořídit NB 900, ale tenhle model už nikde nebyl k sehnání. Přišlo mi to tenkrát líto.)[/quote] Ahoj, nechci kecat, ale myslim, ze jsem je videl asi pred mesicem v Kotve. :) Jinak taky planuji, ze budu kupovat zase stejny model (pokud bude) nebo jeho aktualnejsi variantu.
Sedlčany, Praha 3 - Vinohrady
Oslík 06.01.2008 15:40:58
2 Obrik: Taky bych si klidně koupil boty, které mi v minulosti vyhovovali… Zase si ale říkám, proč nezkusit i jiné značky? 2 BuckTheBug: Na aktuálnější modely pozor – občas (spíše výjimečně) jsou tak inovované, že mají úplně jinou charakteristiku než minulá verze…
Choceň/Chomutov
obrik 07.01.2008 10:57:16
Tak už jsem je objednal. Na zkoušení nových/jiných modelů bude čas, až tenhle nebudou prodávat ;)
dalibor 08.01.2008 21:49:36
Já jsem také přítel bot mizuno,s riderama jsem vydržel skoro 3 roky, i když jsem je střídal s jinejma. Naposled jsem ale měl wave creation, který se mi začaly po půl roce párat a trhat v nártu a navíc jsem měl pocit, že na mokrým asfaltu docela kloužou??!! Ted zkouším mizuno frontier a zatím se jeví celkem dobře.
Nymburk
dan67 09.01.2008 14:15:14
jsem v začátku, běhám od května 07, takže stáj s potama jen rozšiřuji. Není špatné střídat boty, každá je jiná, jinak zatěžuje nohu, nyní mám NB a Asics, v pondělí přibyly Nike. tyhle budu bějakou dobu točit,
Volil bych střední cestu, nedžet se jen jedné značky, střídat, ael osvědčený model se může zopakovat.
Mato 10.01.2008 08:57:38
Tiez mam doma x-modelov a stale ich striedam. Ak mi vsak nejaky vylozene sadne,tak si ho kludne kupim aj niekolkokrat za sebou. Blbe je, ze skoro kazdy rok spravia na nich nejaku zmenu a uz to nie je to prave-orechove. Najlepsie je si zakupit srdcovy model ked je v zlave (a teda predpoklad, ze bude nahradeny novym- casto horsim- modelom) a to rovno niekolko kusov. Raz sa mi podarilo si kupit 4 pary tych istych bot. Doteraz mi je luto, ze som si nekupil Nike Pegasus 2000 aspon 10 parov. Tie ich „inovacie“ v nasledujucich rokoch tuto perfektnu botu pokazili tak, ze sa uz nedaju nosit… Takze nevahat, a ak nieco sedi a je to za slusnu cenu, tak nakupit do zasoby. Zaroven vsak odporucam oblubeny model striedat s inym (tiez mozno oblubenym, ale najlepsie inej znacky), aby ste eliminovali pripadne zranenia s jednostranneho zatazenia. Z vlastnej skusenosti mozem povedat, ze caste menenie modelov v ramci jedneho tyzdna behu boli pre mna najlepsou prevenciou.
Raškovice okr. FM
minusak 18.01.2008 08:36:16
Mám takovou zvláštní zkušenost. Kupoval jsem nové botky do terénu. Nějak mi žádné neseděly ale nakonec jsem tam našel úplně stejný model, který už jsem měl a opotřeboval(Responze trail) Tak jsem si řekl: Hurá, na ten jsem zvyklý, koupím ho po roce znovu!! Ale ouha, při zkoušení jsem se v něm necítěl dobře!!! Jako kdyby se mi běháním zase o něco více rozšířila nebo zploštěla noha!! Nakonec jsem si koupil ADIDAS NOVA TRAIL, protože v ničem jiném jsem se moc necítil. Trochu mě ta nova zklamala, že na zmrzlém klouže jak Curlingový talíř.
Šnek 18.01.2008 09:31:45
Když něco plně vyhovuje, nevidím důvod to měnit. Mám Mizuno Rider 9 a vzhledem k tomu, že jsem s nimi byl a stále jsem spokojen, koupil jsem si k běžíškovi jejich nástupce Rider 10. Ty jsem však ještě neotestoval, protože si je nechávám na lepší počasí.
Sedlčany, Praha 3 - Vinohrady
Oslík 18.01.2008 18:16:27
Je to trochu paradox, Šneku, ale nové boty by se měly začít používat právě v zimě – země je zmrzlá (letošní zima je v tomto trochu jiná) a tedy tvrdší, což kompenzuje lepší tlumení, které je na nové botě určitě lepší… Takže až začne znova mrznout, vyběhl bych v riderech 10… Ještě je tu ale jedna věc: na lepší se zvyká dobře, tak kdo ví, jestli jsou boty, které vyhovují, skutečně „the best of“? :)
ramzes 23.01.2008 23:16:07
Já jsem to udělal – konkrétně Adidas s adiprénem a vypadá to, že ty druhé jsou úplně něco jiného a nevěřím , že to jsou originál Adidas. Hold i ve specializovaných obchodech je plno kopií originálu. Příště už koupím boty jen u konkrétního člověka a speciality na ně. Myslím , že je pořád co zkoušet a tak rád změním značku.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.