Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecký trénink » Jogging, běh - trénink, intenzita, podmínky - pomůžete?

Jogging, běh - trénink, intenzita, podmínky - pomůžete?

Nalezené položky: 9 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Praha

brada.dona muž 16.01.2008 15:45:20

Dobrý den, je mi 14 let a při svých 185 centimetrech vážím něco málo přes 70 kilogramů. Po pětiletém navštěvování atletických tréninků a tříleté pauze jsem se dal n vlejbal, nýbrž po půl roce jsem z časových a zájmových důvodů skončil.

Chtěl bych se Vás, zkušených sportovců, zeptat, jak často a jak bych měl trénovat, pokud jsem si zvolil jogging, který mě baví a zda je vůbec zdravé a bezpečné provozovat jogging i v zimě. Přes léto pro mě není problém vyběhnout si do parku na kopec a něco si zavěhnout, ale když se kouknu ven, začínám mít mírné pochybnosti.

Další bod je ohledně strvy – jak postupovat, abych jedl zdravě a neničil si tělo? Jíst JENOM ovoce a zeleninu by asi nebylo moudré, ale neznám ani základní potřeby mého věku a doporučené potraviny. V mém věku je zvyklostí jíst samé nezdravé a tučné věci z fast foodu a někdy to tak dopadá, i když ne často. Každopádně bych s tím chtěl skoncovat nadobro.

Doufám, že Vás můj text příliš neunavil a společně splu najdeme odpověď na tyto tři hlavní otázky.

Díky, Dan

avatar

Vsetín

Celkem 3112 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:39:32 (2011)
maraton: 3:36:41 (2007)

Plyšák muž 16.01.2008 22:38:40

http://forum.behej.com/…zecka-vyziva

Zkus tohle, řádně to prostuduj a uvidíš. Na tohle téma se tady poměrně dost diskutovalo, takže tam najdeš určitě hodně odpovědí. Běhání v zimě má podle mě dva problémy – led a inverzi. Všechno ostatní se dá nějak řešit. Hodně zdaru =)

Motto: Velcí trpaslíci to mohou dotáhnout až na malé obry.
avatar

Kařez, Nový Jičín

Celkem 1898 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:43:53 (2008)

juapa muž 16.01.2008 23:34:10

Jasně! Běh v zimě je pro mě možná ještě hezčím zážitkem než v létě. Mám vyzkoušeno, že asi tak do devíti dopoledne u nás nefouká vítr(teda většinou, vyjímky jsou), tak si zkus taky něco takového vypozorovat a v té době se potom běhá snadno. Taky nemůžeš běhat jen tak v trenkách, ale to je ti asi jasný, určitě už jsi slyšel že neexistuje špatné počasí, jen špatně oblečený běžec. Takže to chce něco běhacího, třeba funkční prádlo a pěkně vrstviit jako cibule… Já krásně vystačím se sestavou: dlouhé elasťáky (když je pod –5, tak si pod ně beru „jégrovy tenké drtiče zimy“), triko(thermo, nebo funkční (moira, atd.)), slabá mikina( taky funkční, nebo triko s dlouhým) a jedna silnější mikina co neprofoukne, případně větrovka. Prohledej šatník, něco najdeš.. S tímhle odběhám v pohodě celou zimu. Mám osobně dost problém s rýmou, bolestí v krku a celkově s nachlazením a i když mám doma docela přístup k různým vitaminum i doplňkum stravy, tak se mi nejvíc osvědčily echinaceové kapky, třikrát dávku a nic mě nepoloží!

Motto: Díky Chucku Norrisi!
avatar

Praha

brada.dona muž 17.01.2008 07:46:48

[quote=Plyšák]http://f­orum.behej.com/fo­rum-8-bezecka-vyziva

Zkus tohle, řádně to prostuduj a uvidíš. Na tohle téma se tady poměrně dost diskutovalo, takže tam najdeš určitě hodně odpovědí. Běhání v zimě má podle mě dva problémy – led a inverzi. Všechno ostatní se dá nějak řešit. Hodně zdaru =)[/quote] ok, díky, prostuduju to :-)

avatar

Praha

brada.dona muž 17.01.2008 07:47:56

[quote=juapa]Jasně! Běh v zimě je pro mě možná ještě hezčím zážitkem než v létě. Mám vyzkoušeno, že asi tak do devíti dopoledne u nás nefouká vítr(teda většinou, vyjímky jsou), tak si zkus taky něco takového vypozorovat a v té době se potom běhá snadno. Taky nemůžeš běhat jen tak v trenkách, ale to je ti asi jasný, určitě už jsi slyšel že neexistuje špatné počasí, jen špatně oblečený běžec. Takže to chce něco běhacího, třeba funkční prádlo a pěkně vrstviit jako cibule… Já krásně vystačím se sestavou: dlouhé elasťáky (když je pod –5, tak si pod ně beru „jégrovy tenké drtiče zimy“), triko(thermo, nebo funkční (moira, atd.)), slabá mikina( taky funkční, nebo triko s dlouhým) a jedna silnější mikina co neprofoukne, případně větrovka. Prohledej šatník, něco najdeš.. S tímhle odběhám v pohodě celou zimu. Mám osobně dost problém s rýmou, bolestí v krku a celkově s nachlazením a i když mám doma docela přístup k různým vitaminum i doplňkum stravy, tak se mi nejvíc osvědčily echinaceové kapky, třikrát dávku a nic mě nepoloží![/quote] ‚echinacky‘ používám taky a docela se mi osvědčujou…a tady u nás v Práglu fouká jenom výjimečně, takže to neni problém :)

avatar

Dobřichov

Celkem 7103 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:16:31 (2012)
maraton: 2:50:29 (2016)

honzaherda muž 19.01.2008 20:36:10

Běh v zimě je v pohodě, navíc nynější teploty vypadají spíš jarně … I v –5C se nechá a to už možná ani nebude.

Začít je vhodné volněji, nějaké rychlé úseky nemají pro budování kondice moc smysl.

Strava? V klidu, pokud nehodláš běhat profi, tak klidně rohlík s máslem a herkules. Při běhu spálíš dost kalorií, takže zhřešení tolik neva. Jenom před během nejez třeba zavináče apod. To by nemuselo dopadnout dobře :)

avatar

Kosice

Celkem 240 km
Minulý měsíc 0 km

DDS žena 19.01.2008 21:31:02

ked uz ma vlakno v nazve jogging a beh, tak ma napadla otazka, ktoru ako zaciatocnik riesim:

ci postupne zvysovat kilometre a ist tempom joggingu, alebo pracovat skor na premene joggingu na beh?

mojou prioritou je ziskat kondicku a schudnut. teraz „joggujem“ 4km tak 4× do tyzdna a neviem, ci sa zastavit napr. pri 5km a snazit sa behat rychlejsie (co by u mna bolo tak 6min/km), alebo radsej zvysovat kilometre, ale pri pomalsom tempe. niektore treningove plany striedaju rychle a pomale behy, ale neviem,ci to ma zmysel u zaciatocnika. trenujem od novembra. mojim snom je zabehnut v oktobri polmaraton v case do 2:10.

dik za vsetky nazory a rady

avatar

Sokolov

Celkem 13617 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:38:52 (2004)
půlmaraton: 1:31:48 (2004)
maraton: 3:37:28 (2004)

koyama muž 19.01.2008 21:56:32

Můj názor je prodlužovat až někam k hodině a pak teprve zrychlovat.

Motto: Kdo se odváží, zvítězí.
avatar

Kosice

Celkem 240 km
Minulý měsíc 0 km

DDS žena 20.01.2008 07:56:17

Dik za radu.

Teraz zabehnem 5km za 35–40min, takze budem dalej kazdy tyzden pridavat, cim sa dostanem niekde ku 10km. Potesil si ma, ze nemusim trenovat tie intervaly, lebo to sa mi zatial zda komplikovane. Dufam, ze nejake male zrychlenie pride aj samo.

Dnes mam dlhy beh 5km :) …teraz sa vsetci chrti pousmiali, raz vas ale my sneci dobehneme :)

Peknu nedelu! Jana

Nalezené položky: 9 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.