Kolena v teple
Ironjozef 02.02.2008 19:07:15
Rád by som nadhodil problém, ktorý asi trápi mnohích v tomto období. Ako na to, aby kolená prefukovalo, resp. prefukovalo čo najmenej. Ja používam funkčné spodky a na to vindstoperové nohavice – ale pri rýchlostiach povedzme nad 30km/h to niekedy nestačí. Ak je chladnejšie na spodky natiahnem ešte fleesové elasťáky a na to vindstoper. Veľa-krát sa problém zhorší samozrejme, ak počas jazdy začne pršať. Určite existujú na tento problém mnohé riešenia – tak napíšte, ako to riešite. ďík.
ironman 02.02.2008 19:52:19
Dve rady, je nesmysl to honit v unoru pres 30km/h a je dobre vyhybat se sjezdum, cili najizdet spise v rovinach.
Ironjozef 02.02.2008 20:27:00
[quote=ironman]Dve rady, je nesmysl to honit v unoru pres 30km/h a je dobre vyhybat se sjezdum, cili najizdet spise v rovinach.[/quote] to sa nedá moc riešiť, naschval jazdím na horáku, aby to bolo pomalšie a točím na strednej pile, priemerné tepy držím okolo 137 ale aj tak to dá priemer okolo 28–29. V tomto období jazdím výhradne roviny.
ironman 02.02.2008 21:40:53
tak to budes jezdit v Loretu sam, to ti asi stacit nebudeme :(
Ironjozef 03.02.2008 08:13:52
to ironman: o to nemám strach trochu OT neviem či si dostal mail – čo si myslíš o tom kufru?
Ironjozef 03.02.2008 10:28:51
tak ti to pošlem ešte raz Ahoj
kámen úrazu 04.02.2008 10:16:51
Byly tu zmíněny neoprenový návleky na kolena. Prodávají se ale i zateplené návleky bez neprofuku či neoprenu, které zahřejí, ale velmi dobře odvádí pot. Já při tepolotách pod 10°C nevyrážím bez dvou zateplených vrstvách na kolenou – právě zateplených návlecích a samozřejmě teplých čapácích, většinou bez neprofuku. Teplý návleky udělají pro kolena větší službu než neprofuk čapáky a tenký spodky. Rozdíl vnímám jako podobný tomu mezi větrovkou na holých rukách či lehkým triku a větrovkou na teplém triku. PS: Asi máš kondičku jak … , já tyhle průměry nedávám na pohodu ani v létě na silničce. Respekt!
Ironjozef 11.02.2008 16:38:39
tak už som to vyriešil super hi-tech riešenie – našiel som staré vyťahané vlnené pletené podkolienky, odstrihol som spodné časti a vznikli dobre-paropriepustné, nenavlhajúce, hrejivé návleky na kolená. Nahodil som ich ako poslednú vrstvu pod vindstoper a nebol problém ani pri 1 stupni a rýchlosti cez 30.
michalu 15.02.2008 17:48:46
Doporučuji kapsaicinovou náplast -viz např. http://www.ordinace.cz/…/capsicolle/
koupíš v lékárně za pár korun. Po nalepení na kolena to krásně hřeje (až se trochu zpotíš), jde to nalepit i na prsty na nohách.
Ironjozef 15.02.2008 20:52:59
ďík – vyskúšam, prsty mávam v pohode
PetrPetr 18.04.2008 02:06:08
Ahoj. Já nosím silonky a nejen já. Zkus to. Jsou i pánské, ale téměř stejné jako dámské, jen jsou dražší
gn.jirka 05.09.2009 16:16:31
Jízda v zimě??? Nikový termoprádlo, na to freeridový kraťasy a návleky na nohy = takže celkově 2 vrstvy. Co se týče vršku, tak opět termotričko, dres a zateplená bunda na kolo. Návleky na tretry. V –5ti nebyl problém. Je to asi ale hodmě individuální. Hodně zdaru))
Praha 2
Serža 07.09.2009 16:16:07
[quote=Ironjozef]tak už som to vyriešil super hi-tech riešenie – našiel som staré vyťahané vlnené pletené podkolienky, odstrihol som spodné časti a vznikli dobre-paropriepustné, nenavlhajúce, hrejivé návleky na kolená. Nahodil som ich ako poslednú vrstvu pod vindstoper a nebol problém ani pri 1 stupni a rýchlosti cez 30.[/quote] to je vychytaný řešení – já to podobně řeším na ruce – pletený a přes to neprofuk…
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.