Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecký trénink » beh 1500 a 100m

beh 1500 a 100m

Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Nove Mesto nad Metuji

tazi žena 07.02.2008 19:54:30

Ahojda vsichni bezci. Chtela bych se Vas zeptat na radu, jak co nejefektivneji nabehat na 1500m a 100m, protoze me zhruba za 10 tydnu cekaji talentove zkousky z TV na obory rekreologie a aplikovana telesna vychova na UP v Olomouci. Moc mi zalezi na tom, abych se tam dostala.
Je mi 19 let, merim cca 164cm a ma vaha je 57kg. Pravidelne chodim lezt na umelou lezeckou stenu a od zari intenzivne delam gymnastiku (prostna, hrazda) a plavani.
Abych rekla pravdu, tak mi behani moc nejde. Problemy mi dela vydrz, rychlost taky nic moc a hodne se zadychavam. Spis si chodim zabehat jen tak abych se odreagovala a vetsinou to neni vic jak 2km a to pomalym tempem. Prosim poradte mi, jak mam postupovat pri trenovani a jak co nejlepe vse zvladnout.

avatar

lucky luke muž 08.02.2008 08:52:05

Ahoj, tak já si myslim, že když začneš trochu pravidelně běhat tak to určitě za těch deset týdnu nějak zvládneš – naštěstí jseš rozumná a nechceš za tu dobu uběhnout maraton, ale jenom patnáctistovku, což je reálný. Ze začátku chce abys získala aspoň nějakou obecnou vytrvalost, zkus chodit běhat tak aspoň 5× za týden a aspoň těch 5 kiláčků, klidně chvíli běž a když už to nepůjde tak klidně jdi a pak se zkus zase rozeběhnout. No a až pak tu vzálenost bez problému uběhneš tak můžeš zkusit to trochu zrychlit a třeba běhat i nějaký úseky třeba nějaký dvoustovky, třístovky, ale nejdřív to chce nějaký ten základ. Ať se ti to podaří :-)

avatar

Žatec

Celkem 136 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:38:37 (2005)
půlmaraton: 1:28:34 (2011)
maraton: 3:48:56 (2005)

balda43 muž 13.02.2008 19:33:04

Ahoj Tazi Tento problém jsem řešil před 3 lety když jsem se přihlašoval na KTV v Ústí nad Labem. Nejvetším problémem bylo předělat mé nohy z maratonu a pulmaratonů na tak krátkou trať,ale u tebe to bude v pohodě. Začal jsem běhat jen 3km.Běhal jsem ob den a dny mezi jsem dělal dřepy(10×20) a plaval jsem(tím si nohy příjemně odpočinuly) V zimě jsem běhal v kanadách do prudkých kopců cca 2 km.Tím nohy hodně zesílily. Piš si časy každého běhu.Uvidíš zda se zlepšuješ a určitě budeš. O víkendu odpočívej.Nech nohy a organismus orazit.Lézt na stěně můžeš.:-) Běhej také krátké tratě ( 500 m) ale sprintem co to jen půjde.Ideální je to běhat do kopce. Zkus toto: zaběhni si 1500m – změř čas.Potom si dej pár sprintů do kopečka ( 5–10×) a na konec znovu 1500m. Se sprintem je to horší. Běhal jsem do kopce ( 150m) sprintem,dělal jsem dřepy a skákal přes švihadlo jako by jsi dělala skipping ( hodně zvedat kolena.Tím si nohy zvyknou na vysoký rytmus a ten při sprintu potřebuješ. Teď jsem už v armádě a běhám jen s batohem ( 15kg )a v kanadách.Když mám běžet v teniskách tak si připadám že letím.Toto ti ale nedoporučuji protože jsi mladá slečna a toto ti ničí vše co v těle jde.Navíc máš přijímačky za 2 měsíce a kousek a to by tě zhuntovalo.

Motto: "Mnohem lepší je se pokoušet o velké věci, třebaže při nich hrozí riziko neúspěchu, než se ustrašeně držet opodál a nepoznat jak chutná vítězství nebo porážka." ( T.Roosvelt )
avatar

Nove Mesto nad Metuji

tazi žena 18.02.2008 21:45:38

Nazdarek hosi, moc Vam dekuji za poslane prispevky. Vubec jsem totiz nevedela jak zacit, aby to melo alespon nejaky smysl a hlavne abych videla zlepseni a to predevsim na casech, ktere ted pro me hrajou zasadni roli. Doufam, ze to nejak stihnu a kdyby ne pokusim se do toho dat maximum:-) Jeste jednou dekuji.

Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.