Bolest pouze pri behu - koleno
optimizer
31.08.2008 13:47:48
Ahoj, jsem zalozenim cyklista, ale par kilometru jsem take nabehal. Nikdy jsem nemel zadne problemy, az letos. Z niceho nic me po jednom delsim behu zacal bolet upon v koleni – na leve noze z vnejsku. Da se nahmatat a boli pouze pri zpetnem pohybu nohy. Beh – odraz, presun pokrcene nohy dopredu (upon boli) a dopad… Na kole muzu jet naplno a nic. Chuze take nevadi. Pri behu se po ubehnuti par stovek metru zacne boest stupnovat. Kdyz to prezenu, tak i chuze je neprijemna. Zkratka nemuzu behat a to mi dost vadi. Jakmile necham nohu v klidu nekolik dnu, zlepsi se to, ale po pokusu si opet zabehat to zacne znovu bolet. Nevite nekdo co by to mohlo byt? Co s tim? Diky moc za radu!
Žďár nad Sázavou nebo Brno
Luckyboy
31.08.2008 17:22:35
příště si víc pročti diskuzi… podobný problém se tu vyskytuje. Je možné, že máš něco jiného, ale moc pravděpodobné to není. Pravděpodobně máš přetíženou iliotibiální šlachu – ITB syndrom. Zkus tenhle protahovací cvik – http://images.teamsugar.com/…81/itb-1.jpg měl bys u toho místo, které Tě bolí cítit. Šlacha se tím také protahuje, takže po čase by měl problém zmizet. Dál pomáhá posilování hýžďových svalů a protahování hamstringů.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.