Kde běhat v Brně
blanka 29.03.2006 12:19:18
Ahoj všichni běžci z Brna nebo okolí. Nemáte nějaký tip kde si jít zaběhat v Brně ? Myslím nějakovej delší okruh nebo trasu (pro běhy cca 20 km).
Pavel 29.03.2006 12:50:58
Hezkej lesní okruh je z Hádku (u Ochozi) po červené na Kalečník a Tři javory, tam doprava, pak do Bukovinky (zkoušel jsem to i lesem, ale zabloudil jsem, nicméně ty cca 2 km po silnici jdou přežít), Lhotky, Nový dvůr a po zelené na Hádek, celkem asi 24 km, většinou asfaltový povrch, mírně kopcovité. Pěkně je taky v údolí Bobravy. Ale jestli myslíš přímo v Brně, tak to moc neporadím…
Brno (Újezd u Brna)
Stanislav Junga 29.03.2006 12:52:00
Já běhám spíš v okolí, kolem Mohyly Míru, takže s trasami můžu poradit hlavně tam. Pokud chceš trasy přímo na okraji Brna a v Brně tak tam znám jen trasy závodů – zamlouvala se mi trať novoročního půlmaratonu : Slatina – Kobylnice – Mohyla Míru a zpět (zase ta Mohyla :) ). A na kopečky je super trať Brněnské pětadvacítky přes Rozdrojovice s obrátkou v Jinačovicích, nebo trať na Býčí skálu přes Útěchov a Adamov (30 km). Možná už to ale všechno znáš, takže pak jedině že by se ozval přímo někdo z Brna.
blanka 29.03.2006 14:07:34
Díky moc za tipy. Jinak přímo z Brna ty trasy nemusí být, neboť já jsem konkrétně z Hustopečí u B., kde mám svou trasu, jenže ta není extra dlouhá a stejné běhání dookola taky časem omrzí .
Brno (Újezd u Brna)
Stanislav Junga 29.03.2006 14:26:28
Kouknul jsem se na letecký snímek Hustopečí vypadá to, že když vyběhneš na Klobouky, tak jsi na jihu Ždánického lesa, ne ? Já tam někdy běhám ze severu do Dambořic, ale ne moc často, radši to mám trochu severněji v okolí Milešovic – Kobeřic – Nížkovic. Ale kolem lesa, nebo v lese se běží vždycky dobře.
Brno
milan 06.04.2006 18:26:21
Ahoj Blanko,
běhám z Mokré Hory Jandáskovy ul..Je to na kraji lesa,dá se parkovat s autem a je tam malá pravděpodobnost vykradení .Znám to.Výběh je podél potoka směr Ořešín kluziště (skoro rovina) nebo nahoru do Soběšic.Pak už záleží na fantazii a chuti.Mám tam pár okruhů 12,15,21 km s dobrým povrchem. Milan
Brno
running-observer 06.04.2006 22:30:18
Hezká je taky oblast Hády (u Líšně), směr na Bílovice a Ochoz, popřípadě Mariánské údolí. Už jsem tam vyzkoušel několikero „bloudění“, krásné kopečky. Z údolí Svitavy na vrcholek Hádů je to přes 200 m výškový rozdíl, takže si člověk přijde na svý.
Další velmi pěkná oblast je od Medlánek přes Velkou Babu na Jinačovice a k přehradě a pak v Pohádce máje. Kouzelné v zimě, na jaře i v létě.
Nemesis 10.02.2013 07:33:31
ahoj všem,
jsem tady nová. Běhám od rok 2010 v rozmezí (3–7km) tak nějak normálně (v jaro/léto/podzim i 3–4× týdně, teď v zimě spíše i jen 1× týdně o víkendu, protože ráno či večer za tmy se jednoduše bojím …a myslím, že u ženy, je to i rozumné:-). Jelikož teď bydlím v Komíně, tak běhám po letišti Medlánky, Palackého vrch atd. Za měsíc se budu stěhovat do Bohunic, blízko zastávky Běloruská. Poradíte mi prosím, kde se tam vydat? Nechci z běhání vypadnout a než si člověk najde trasu, tak to trvá (kam to vede? budu muset stejnou cestu zpátky? kde se mám otočit?…). Chytrý telefon nemám, aby mě navedl, jen nohy mám Děkuji a pěknou neděli!
autumncollection 10.02.2013 13:43:24
>> Nemesis, 10. 02. 2013 07:33:31
Ahoj,
bydlím posledních 8 měsíců v Bohunicích takže už mám okolí docela protrasováno. Na běhání je to relativně výhodné umístění. Pokud běháváš 3–7km tak to není úplně fajn, protože 3 km to bude vzdálenost než člověk vyběhne mimo civilizaci, nabízí se ale výběhy:
- okolo zahrádek po naučné stezce Bohunice
- nebo z naučné stezky se dá přeběhnout pole na spojení mezi OC Futurum – Moravany a zpět do Bohunic
- kolečko přes Ostopovice (případně se napojit na žlutou v Ostopovicích a pak kopečkem nad zahrádky)
- a když není moc na běhání po trávě tak spolubydlící běhají večer kolečko okolo hřbitova po Bohunické a zpět po Jihlavské
- no a moc daleko to výběhem nad Kaufland není daleko přes Červený kopec různými možnostmi do Anthroposu vrchem, nebo spodem okolo Svratky
trasy mám natrasovány na sport-tracker.com snad to trochu pomůže s orientací ;)
Nemesis 11.02.2013 20:47:48
Moc děkuji za tipy a „radu“, že bych měla běhat víc, abych se dostala mimo sídliště a příště se pochlubím lepšími výkony!
Brno
knihomoll 13.02.2013 05:39:03
>> autumncollection, 10. 02. 2013 13:43:24
Ahoj, před lety jsem v Bohunicích bydlel a běhal jsem přes Moravany, kolem Bobravy ke Střelicím a po silnici přes Ostopovice zpátky. Délka ale vychází přes dvacet km, takže asi až později, až se vyběháš.
Nemesis 25.02.2013 15:26:24
ahoj, na takovou trasu se opravdu musím teprve vyběhat, ale je dobré o ni vědět. Jelikož ani nejezdím autem, ale jen městskou dopravou (a jsem žena , tak moje orientace a prostorová představivost je někde jinde než u mužů. Musím prostě přesně vědět KDE, abych našla cestu zpět
Elllis 20.03.2013 12:02:37
Ahoooj všem, ráda bych se Vás zkušených zeptala, bydlím čerstvě v Brně a to bohužel kousek od Cejlu, ale kde by se v této lokalitě dalo běhat, nějaké dobré trasy, zda jsou :) ať člověk nemusí cestovat kvůli tomu moc daleko či tak.. případně moc díky za rady a názory :) …
Brno
Corredor 20.03.2013 12:11:12
>> Elllis, 20. 03. 2013 12:02:37
Ahoj, od Intersparu kolem řeky po cyklostezce – na jednu stranu až do Obřan a na druhou třeba až k Avionu a dál…
Elllis 20.03.2013 12:24:34
>> Corredor, 20. 03. 2013 12:11:12 Na to jsem taky tak trochu koukala, tak že ideál podél řeky a na obě strany :) tak že až ta trasa omrzí, optám se na jinou,moc díky ;)
jm1 20.03.2013 12:49:42
>> Nemesis, 10. 02. 2013 07:33:31
blízko zastávky Běloruská. Poradíte mi prosím, kde se tam vydat?
Hned celá „sbírka“ tras autora xhorac09 je tady: http://www.runmap.net/#…
Nemesis 09.04.2013 21:54:27
>> jm1, 20. 03. 2013 12:49:42
ahoj!
Děkuji moc – to je asi něco co potřebuji (nějaké mapky si nastuduji – vytisknu). Neboť dnes jsem úspěšně vyběhla, jako že trefím a prostě kam mě nohy zavedou a dopadlo to tak, že jsem úspěšně běžela stále podél hlavní a dýchala jsem svěží vzduch
Nemesis 09.04.2013 21:54:31
>> jm1, 20. 03. 2013 12:49:42
ahoj!
Děkuji moc – to je asi něco co potřebuji (nějaké mapky si nastuduji – vytisknu). Neboť dnes jsem úspěšně vyběhla, jako že trefím a prostě kam mě nohy zavedou a dopadlo to tak, že jsem úspěšně běžela stále podél hlavní a dýchala jsem svěží vzduch
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.