Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Články na Běhej.com » Šest World Majorů dokončeno, co dál? Láká mne Afrika a Austrálie [článek]

Šest World Majorů dokončeno, co dál? Láká mne Afrika a Austrálie [článek]

Nalezené položky: 6 První Předchozí | 1 | Další Poslední

ttomankova žena 05.06.2024 12:14:29

Asi jste o klubu Abott World Marathon Majors slyšeli. Něco přes 17 tisíc maratonců z celého světa zvládlo dokončit všech šest top maratonů: Berlín, Londýn, Tokio, Boston, Chicago a New York. Od dubna je jedním z nich i Západočech Josef Tarantík. „Je to dřina, odříkání, silná vůle a touha něčeho dosáhnout. Když za tím člověk jde, tak to dokáže,“ říká manažer přeštické firmy na výrobu ocelových konstrukcí.
Odkaz na článek

avatar

sido muž 07.06.2024 11:25:16

takže borec je průměrnej hobik, kterej má prachy aby si zajistil cestu na všechny velké marathony. OK.Gratuluju, není to o výkonosti, ale o financích. Proč plácá běžecká moudra, tomu prostě nerozumím…

Motto: Live fast die old
avatar

skorobezec muž 14.06.2024 08:14:28

No, asi tak. Tento klub je spíš o tom, kolik máš peněz a k tomu ještě štěstí, že tě vylosují tam, kde se o účasti losuje. Ale s nějakou kvalitou běhání to nemá nic společného. Kdyby předpokladem pro účast na těch maratonech bylo nějaké splnění limitu nebo následně, pro zařazení do klubu by bylo nutno pokořit určitou časovou hranici, dávalo by to nějaký smysl. Takto je to stejné, jako když absolvuješ, třeba i ujdeš, 6 maratonů někde v kotěhůlkách, jen tady si uděláš k tomu výet a ukážeš, že máš prachy. On i ten sen o tom svědčí. Žádný výkonnostní, ale prostě účast na dalších kontinentech. Ale co už jeho chyba to není. Má na to prachy, tak si jezdí. Horší je to spíše s behej.com, jehož úroveň už jde naprosto do kytek a tak už to zaplácává hlavně takovými články.

avatar

Celkem 42585 km
Minulý měsíc 285 km
10 km: 0:38:40 (2013)
půlmaraton: 1:29:15 (2013)
maraton: 3:14:04 (2014)

honzat muž 16.06.2024 12:27:30

Já jsem si ten rozhovor přečetl s velkou chutí a líbil se mi. Běhání má mnoho podob a maratonská turistika je jeho součástí úplně stejně, jako snaha o pokoření vlastních limitů a výkonnostní ambice. Na behej.com se mi líbí, že je rozkročeno do všech těchto světů a věřím, že to tak bude i nadále.

avatar

skorobezec muž 17.06.2024 17:59:52

No, asi jsme z jiného těsta. Podle mě tedy taková běžecká turistika na běžecký server nepatří. Ale hlavně, pokud se jedná o turistiku, tak nevím, proč je to uvedeno větou – „Je to dřina, odříkání, silná vůle a touha něčeho dosáhnout. Když za tím člověk jde, tak to dokáže,“ říká manažer přeštické firmy na výrobu ocelových konstrukcí.

Opravdu, ať jsem hledal, jak hledal, ani jedno z vyjmenovaného jsem tam nenašel. Takže je fajn, že si v tom přeci jen někdo něco najde, ale pro mě stále článek o ničem.

avatar

sido muž 18.06.2024 20:48:27

>> skorobezec, 17. 06. 2024 17:59:52

přesně tak, ja to borcovi samozřejmě přeju, že si udělal hezké výlety, ale ty keci jsou prostě strašný…

redakce, možná by to chtělo vybrat nějakého skutečného bežce, co nám bude moci napsat něco o dřině a odříkání a silné vůli… je jich mezi námi hromada, mají zajímavé životní příběhy, který nestojí na penězích, ale na zápal pro běh, stačí se podívat do tabulek, třeba mezi běžci s největším počtem desítek je pár skutečných borců, kteří je dlouhodobě (desítky let) dokáží běhat ve skvělých časech atd.

Motto: Live fast die old
Nalezené položky: 6 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.