Běh Semicemi,29.4.,10km
Praha 9
Lubos M
23.04.2006 07:47:17
Velmi rychlá desítka, kdo všechno si pojede zlepšit osobák? Zatím přislíbili účast Ondra,Petrp,já.
sam
23.04.2006 19:45:42
Já určitě přijedu,pouze se mě nějak chytá smůla. Včera odpoledne
při běhání mě 2 km od domova píchlo ve vnějším stehením svale na
pravé noze, že jsem málem upadl. Jakž takž jsem doklusal domů, pak ledoval
a dnes to mám celý den stažené. Vypadá to na nějakou trhlinku. Takže
uvidím jestli poběžím, nebo budu preferovat dát se úplně do pořádku,
abych neměl problémy na PIMu. Jinak … první, kdo si u mě v Semicích
koupí cokoliv ze sortimentu illumiNITE a prokáže se heslem „tragéd“
dostane jako bonus originální plakát z letošního 110. ročníku Boston
marathonu (mám k dispozici jen jeden)
Praha 12 - Modřany
Mirek Kostlivý
23.04.2006 22:13:14
[quote=Lubosh][quote=Lubos M]Jenže pokud se chceš zlepšit v maratonu, musíš se v první řadě zlepšit na desítce. Tak to bohužel je, mě se tohle pravidlo taky vůbec nelíbí, ale jiná cesta prostě není :([/quote] Přesně tak. Mě taky desítka nesedí, je mi protivná, trpím při ní, pokaždé si říkám, že ji běžím naposledy, ale pro přípravu na maraton je to holt nutnost:-)[/quote] Dobře, dobře, už mě na ty Semice zvykláváte … V úterý si dám mezi Modřany a Podolím tempových 3× 3km, a když to nebude pomalejší než za 12:30, tak se do těch Semic v sobotu taky rozjedu.
Praha 12 - Modřany
Mirek Kostlivý
25.04.2006 20:03:10
[quote=Mirek Kostlivý]V úterý si dám mezi Modřany a Podolím tempových 3× 3km, a když to nebude pomalejší než za 12:30, tak se do těch Semic v sobotu taky rozjedu.[/quote] Pomalejší to při těch 22st. bylo (asi o 5–10s/km), ale do těch Semic jedu. Má se prý ochladit. Já si aspoň dám jednou závod z plného tréninku.
Praha 9
Lubos M
25.04.2006 23:02:36
[quote=Mirek Kostlivý][quote=Mirek Kostlivý]V úterý si dám mezi Modřany a Podolím tempových 3× 3km, a když to nebude pomalejší než za 12:30, tak se do těch Semic v sobotu taky rozjedu.[/quote] Pomalejší to při těch 22st. bylo (asi o 5–10s/km), ale do těch Semic jedu. Má se prý ochladit. Já si aspoň dám jednou závod z plného tréninku.[/quote] Jasně.Nejlepší trénink je závod:)
Praha 9
Lubos M
25.04.2006 23:05:36
Ondra: tak v sobotu v 8:00 na stejném místě jako minule?
Praha - Klánovice
Ondra1
27.04.2006 09:15:00
[quote=Lubos M]Ondra: tak v sobotu v 8:00 na stejném místě jako minule?[/quote] Dobře v sobotu v 8:00 na stejném místě – Rajská zahrada, ze zadu, u hlavní (Chumecká ul, směr Poděbrady) jedem Ty, já a Miloš, takže hlásim ještě 1–2 místa v autě volná. Zpátky musím být nejpozději ve 12:30. Už tu nebudu (na netu) tak veškeré zprávy a změny na telefon 721 305 352.
Ondra
Praha 9
Lubos M
27.04.2006 18:38:13
[quote=Ondra][quote=Lubos M]Ondra: tak v sobotu v 8:00 na stejném místě jako minule?[/quote] Dobře v sobotu v 8:00 na stejném místě – Rajská zahrada, ze zadu, u hlavní (Chumecká ul, směr Poděbrady) jedem Ty, já a Miloš, takže hlásim ještě 1–2 místa v autě volná. Zpátky musím být nejpozději ve 12:30. Už tu nebudu (na netu) tak veškeré zprávy a změny na telefon 721 305 352.
Ondra[/quote] OK
Praha 9
Lubos M
29.04.2006 13:50:28
Na startu bylo cca 7 Tragédů a všichni vezem osobáky, tentokrát i Petrp:) Až na tu zimu to byl super závod.
Praha 12 - Modřany
Mirek Kostlivý
29.04.2006 15:35:49
Ondra: „Tak dobře Mirku, upřímně si myslím, že bys měl už tu
deesítku začít trénovat, protože další maratón, který půjdu na plno,
myslím pod 3:10 dám. Nechci nějak sekat patky, ale fakt tomu věřim. No,
uvidíme “
Tak tahle slova od Ondry mně zněla v uších, když jsem se pro ty Semice začátkem týdne rozhodl. Řekl jsem si, že do toho půjdu z plného tréninku, což znamená z týdenních 115km, proložených 3× 3km tempem (4:15/km) a dokonce i těmi neoblíbenými čtyřstovkami (5×400m za 82s), a uvidím co to se mnou udělá. Předpověď počasí byla výborná – má se ochladit, tak se není na co vymlouvat. Budíka dávám na 6:30, což je pro člověka stávajícího ve všední den většinou po 8 hod. výkon. Taky teplota za oknem (7 st.) je výborná. Po osmé hodině jsem na startu jako první a dovídám se, že se startuje až v půl 11. Brzy doráží Mirek Otava, Ondra, Štefan, Luboš M, PetrP, a hlásí se k nám i další sympatický tragéd (Camilio). Chceme si dát kafe v Kersku, ale je zavřeno, tak se auty vracíme zpět na start. Radostně zjišťuji, že je taková zima, že se musím jít zahřát do auta. Při dalším rozklusávání se s Ondrou a Petrem domlouváme na taktice, která zní: „Zkraje pomalu“. Start se opožďuje skoro o 10minut, ale nevadí. Start! Prvních dvěstě metrů je za 55s, první km za 4:10, tak jsme to opravdu nepřepálili! Brzy dobíháme Mirka O. (slyším, že se mě bude držet) a Štefana, který do toho šli ostřeji. Před 2.km mě již tempem pod 4min/km předbíhá Petr s Ondrou. Petr snad poprvé po dvou letech nemá své oblíbené žluté tričko, tak musím sledovat tričko červené. Ne že bych neviděl Ondru, ale je o dost menší než Petr, tak mi jeho tmavé tričko splývá s okolím. Běžím ve skupině s Mališovou, která běhá 10km stabilně za 40–41min., když začne tradičně hekat (vzpomínám si na Kbeli), tak jdu před ní ještě s jedním běžcem (vrstevníkem). Společně běžíme asi až do 9.km. Na 5. km mi hlásí 20:18, což vypadá velmi nadějně na osobák. V předu stále vidím 300–400m před sebou červené tričko, tak si říkám, vypadá to nadějně. Před cílem společník zrychlý, přede mě se dostává ještě jeden „sprinter“, ale já již slyším v cíli kouzelné slovo rozhodčích: 40:21. Zlepšení o 1:44 od Kbel. A 2. pětka (20:03) o 15s rychlejší než 1. pětka. V cíli již jsou tragédí rychlíci s osobními rekordy (všem ještě jednou gratuluji!): 1/ Luboš M (35:05) – díky za doporučení s dvoufázovým tréninkem a 1/2kg špaget, které spořádáš – já si dal včera rekordních 400g, tak to asi pomohlo! 2/ – 3/ PetrP a Ondra (38:12 a 38:23) – díky za taktické rady před závodem! 4/ Mirek Otava (40:30) – díky za odvoz na kafe – držel si se mě opravdu na dohled! 5/ Štefan (43:42) – ještě jednou gratulace k dnešním 55 narozeninám, lepší dárek k narozeninám než zlepšení se o více než 3 minuty neznám! 6/ Camilio (57:14) – každý začátek je těžký, ale neboj, mého oblíbence Špidlu určitě překonáš! Takže opravdu vydařený závod, kéž nám ta forma a hlavně počasí vydrží i za 14 dní.
Ale hlavně že už budou Ondra (a taky Miloš) spokojený, že už trénuji i na tu desítku, když se chci zlepšit v tom marathonu. A kdybych se na PIMu zlepšil svůj čas o 5minut, jako jsem za ty dva roky zrychlil tu desítku, tak to bych se opravdu nezlobil .....
Praha
Mount
29.04.2006 16:43:32
Gratuluju všem k osobákům. Vzpoměl jsem si na vás, když jsem běžel svých dnešních 32km. Dnes bylo na běh ideální počasí. Ať nám vydrží počasí a forma na PIM. Mount
Praha 9
Lubos M
29.04.2006 19:43:14
Mirek: a pak že desítka není zajímavá:) jinak myslím, že hodně
pomáhá taky to kafe před závodem.
Kdybys jel se mnou do Berlína, dal bys tam maraton o dalších 5min. rychleji
než v Praze, bude tam totiž velká zima:)
Pavel
29.04.2006 19:59:33
Zdalipak díky chladnému počasí patří [url=http://www.icemarathon.com/]tento maraton[/url] k nejrychlejším? ;)
Praha 12 - Modřany
Mirek Kostlivý
30.04.2006 01:06:20
[quote=Pavel]Zdalipak díky chladnému počasí patří [url=http://www.icemarathon.com/]tento maraton[/url] k nejrychlejším? ;)[/quote] Až tam vybudují vyhřívanou asfaltovou cestu, tak potom určitě!
Praha 12 - Modřany
Mirek Kostlivý
30.04.2006 01:10:51
[quote=Lubos M]Mirek: a pak že desítka není zajímavá:) jinak myslím,
že hodně pomáhá taky to kafe před závodem.
než v Praze, bude tam totiž velká zima:)[/quote] Kofein pomáhá, ale
tentokrát jsem si kafe nadal. Když by byla v Berlíně zima jako včera, tak
jedu určitě. A nebo že bych si naplánoval dovolenou na září? Ještě to
musím doma prokonzultovat …
Camilio 30.04.2006 06:51:45
Tak mám ze sebou můj první závod na 10K. Dlouho jsem váhal, jestli mám do závodu jít. Dokážu uběhnout i dvojnásobnou vzdálenost, ale pořád běhám v pomalém tempu. Rychlý běh neumím. Ale protože Semice mám skutečně za humny a pak byla šance poznat několik Tragédů, tak vyrážím. Už před startem začínám tušit, že na malé závody jezdí běžci s dobrou výkonností, na rozdíl od masových běhů typu PIM, kde si každý tragéd svého soupeře najde. Vypadá to, že budu bojovat hlavně s časem. Před startem vidím modrá trička Tragéd teamu a tak oslovuji Mirka a Luboše, a tak prohodíme pár slov. Je to fajn, najednou nejsem sám. Za chvíli je start. Běžím na maximum, ale přesto se mi začíná hrozen lidí pomalu vzdalovat. Dost nepříjemný pocit. Dobíhám běžce, který je tak o 20 let starší než já. Snažím se ho předběhnout, ale nejde to. Vždy mi o pár metrů uteče. Na 5 km mi hlásí mezičas 28:40. To mě povzbudí, mohl bych to zaběhnout do 60 min. A je tu obrátka v Kersku a konečně cíl, kde slyším svůj čas 57:14. Zatím jsem běžel 10K za 1:08:00 a tak jsem s časem moc spokojený.
Praha 9
Lubos M
30.04.2006 07:20:46
[quote=Mirek Kostlivý][quote=Lubos M]Mirek: a pak že desítka není
zajímavá:) jinak myslím, že hodně pomáhá taky to kafe před závodem.
než v Praze, bude tam totiž velká zima:)[/quote] Kofein pomáhá, ale
tentokrát jsem si kafe nadal. Když by byla v Berlíně zima jako včera, tak
jedu určitě. A nebo že bych si naplánoval dovolenou na září? Ještě to
musím doma prokonzultovat …[/quote] Berlín zvaž, 40tis lidí na startu a
zima.Ale přihlásit se musíš nejpozději v srpnu,pak už to nejde.
Brno
running-observer
30.04.2006 11:05:24
[quote=Camilio]… Běžím na maximum, ale přesto se mi začíná hrozen lidí pomalu vzdalovat. Dost nepříjemný pocit. Dobíhám běžce, který je tak o 20 let starší než já. Snažím se ho předběhnout, ale nejde to. Vždy mi o pár metrů uteče. Na 5 km mi hlásí mezičas 28:40. To mě povzbudí, mohl bych to zaběhnout do 60 min. A je tu obrátka v Kersku a konečně cíl, kde slyším svůj čas 57:14…[/quote] Výborně. Jen tak dál…
Praha
Štefan
02.05.2006 08:07:00
Mirek: dík za gratulaci, dárek to byl hezký, ján jsem původně ani nechtěl jet, rozhodl jsem se až ve čtvrtek v poledne. Bylo super, že nás tam bylo tolik Tragédů, s podporou teamu se mi běželo bezvadně.
Praha 9
Lubos M
02.05.2006 08:31:15
[quote=Camilio]Tak mám ze sebou můj první závod na 10K. Dlouho jsem váhal, jestli mám do závodu jít. Dokážu uběhnout i dvojnásobnou vzdálenost, ale pořád běhám v pomalém tempu. Rychlý běh neumím. Ale protože Semice mám skutečně za humny a pak byla šance poznat několik Tragédů, tak vyrážím. Už před startem začínám tušit, že na malé závody jezdí běžci s dobrou výkonností, na rozdíl od masových běhů typu PIM, kde si každý tragéd svého soupeře najde. Vypadá to, že budu bojovat hlavně s časem. Před startem vidím modrá trička Tragéd teamu a tak oslovuji Mirka a Luboše, a tak prohodíme pár slov. Je to fajn, najednou nejsem sám. Za chvíli je start. Běžím na maximum, ale přesto se mi začíná hrozen lidí pomalu vzdalovat. Dost nepříjemný pocit. Dobíhám běžce, který je tak o 20 let starší než já. Snažím se ho předběhnout, ale nejde to. Vždy mi o pár metrů uteče. Na 5 km mi hlásí mezičas 28:40. To mě povzbudí, mohl bych to zaběhnout do 60 min. A je tu obrátka v Kersku a konečně cíl, kde slyším svůj čas 57:14. Zatím jsem běžel 10K za 1:08:00 a tak jsem s časem moc spokojený.[/quote] Dobrej výkon, já dal před 4 roky prvních 10km za 61min…
administrator 02.05.2006 08:49:41
[quote=Štefan]Mirek: dík za gratulaci, dárek to byl hezký, ján jsem původně ani nechtěl jet, rozhodl jsem se až ve čtvrtek v poledne. Bylo super, že nás tam bylo tolik Tragédů, s podporou teamu se mi běželo bezvadně.[/quote] Já si myslím, že jsi to na začátku ještě moc napálil. Jinak by jsi mněl čas ještě lepší.
Praha
Štefan
02.05.2006 08:56:55
Asi ano, ale já nemám odhad, dkokáži odhadnout tak nad 5min/km, rÿchlejší neumím, ale i tak to bylo super
Praha
Štefan
02.05.2006 09:00:09
Asi ano, ale já nemám odhad, dkokáži odhadnout tak nad 5min/km, rÿchlejší neumím, ale i tak to bylo super
Camilio 02.05.2006 21:52:14
[quote=Lubos M][quote=Camilio][/quote] Dobrej výkon, já dal před 4 roky prvních 10km za 61min…[/quote] Díky, to jsi mě potěšil. A já myslel, že takhle pomalu běhám jenom já.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.