Naražený žebra
Praha-východ
Vanda 08.04.2009 10:26:44
Ahoj, už jste to někdy měli? Jedu takhle ze závodů busem, vjíždíme na kruhák a v tom DUP! nalítla jsem asi ze dvou metrů žebrama stranou z prostoru pro kočárek na sedačku před sebou. Rána jak z děla, všichni svatý na dohled, šok ale jinak ok že se jinak nikomu včetně mrnouse nic nestalo a ani mně to ten den nepřišlo tak hrozný.. Zato jak se to rozleželo do druhého a dalších dní, nic moc.. jsem trochu z oboru, takže vím, že hematom kolem toho tlačí na všechno kolem a pár dní trvá než to splaskne, zlomený by to asi bylo poznat (no nemuselo by) -ale naraženiny jak známo bolí daleko víc, na druhou stranu se ani zlomený nedávají do gypsu -jak taky? jak se víc nadechnu tak to bolí, jak se rychleji rozběhnu tak taky, jak se zvednu z lehu zvláště v některých polohách tak nic moc..modřinu to neudělalo, ale bouli která předtím nebyla a na druhé straně taky není, nahmátnu. máte s tím někdo zkušenosti?Předem dík za odpovědi
Brno
rk 08.04.2009 11:00:34
Ono se to asi zahojí samo klidovým režimem, ale já bych zašel na snímek a odborné oko lékaře.
sam 08.04.2009 17:22:49
Jak jsem letos sebou práskl na zem na Budějovickém maratonu, zlomil jsem si dvě žebra. Skoro tři týdny se v podstatě nedalo běhat, protože by stejně bylo z hlediska tréninku k ničemu a raději jsem chtěl, aby se to srovnalo do sezony. Po těch třech nedělích se dalo běhat, ale nic moc rychlého. Ve Kbelích jsem ta žebra ještě cítil, v Pečkách již ne, protože jsem si udělal zase jiný úraz :)
burak 08.04.2009 18:12:29
Naražený žebra dokážou bolet pěkně dlouho, klidně měsíc. Řešil bych to, jen kdyby tam bylo na pohmat něco divnýho. A zlomený žebra poznáš, to už bys byla u doktora.
Praha-východ
Vanda 08.04.2009 21:09:17
no to jsou vyhlídky před Pardubicema…
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.