Bolest holeni
Tomas Zamrzla 12.04.2009 23:00:20
Ahoj. hledam nekoho kdo by mi poradil s mym problemem, aniz bych musel polevit v trenovani. O co se jedna? Pri behu, rekneme po 1km, nekdy i kdyz beham petistovky, me silene boli holene. Bolest se projevuje od nartu zhruba 20cm vyse. Vetsinou vse co chci odbehnu, ale musim prekonavat tu bolest. Nebeham po tvrdem povrchu, ani ne po uplne mekkem, proste neco mezi :). Premyslel jsem o tom, ze by to mohlo byt nevhodnou obuvi. Doufam ze se objevi nekdo s touto zkusenosti, a poradi mi. Za vsechny rady predem dekuji.
Manětín
Kydy 12.04.2009 23:36:04
Ahoj Tomáši. Na tohle téma je tady vláken dost a dost. Použij vyhledávač a dozvíš se dost informací. Jináč mě to taky občas trápí, ale žádnou závislost s čímkoliv jsem u sebe nevysledoval. Jediný vím jistě… když to přijde, „je to hnus, velebnosti…“.
Editace: zrovna třeba tady: http://forum.behej.com/…okoli-holene
Tomas Zamrzla 13.04.2009 18:11:28
Ahoj. diky, taky me to mohlo napadnout :), no mozna je to taky tim ze mi to uz vecer moc nemyslelo :) jinak souhlasim ze je to hnus a dost neprijemnej, zkusim nejakou proceduru o kterych se tu pise.
Jarack 09.05.2009 14:09:21
Podle mě stretching. Dřív jsem na to trpěl a teď si dávam kompletní stretchingové sady a je to ok
charibda 09.05.2009 23:17:56
Osobní zkušenost: holeně bolí, když běháte s „neuvolněnými“ kotníky, prostě máte zatnuté nárty a namáhate sval na holeni (třebas tím, že strašně moc chcete běžet rychle) na tohle pomůže strečing a uvolnění se. Druhá možnost, která potkala moji sestru, jsou únavové zlomeniny, což nikomu nepřeji, ale možná by při dlouhodobějších bolestech nebylo od věci jít na rentgen. Ségra tam šla po dvou letech a už si nezaběhá
Tomas Zamrzla 09.05.2009 23:42:55
Je pravda, ze co jsem presel s treninky ze stadionu do terenu, tak trochu flakam rozcviceni pred samotnym treninkem. Takze tohle vratim do starych koleji a bude to snad ok. Jinak beham pres 8 let, a trapime to posledni pul rok, je to prave ta doba, co jsem zmenil treninky. Takze to bude asi tim. Dekuji za prispevky.
mnauprsk 14.05.2009 13:37:30
Taky jsem s tím měl problémy, pomáhá mně na to běhat pomaleji, a když to začne, tak týden neběhat a místo toho jezdit na kole.
zaneta108 25.11.2009 01:35:45
Ahoj, mela jsem stejny problem…a to v dobe kdy mi spadla klenba nohy po pretizeni. Mozna mas plochy nohy:-)) A behas moc na spicky…to byl muj pripad..vybehla jsem z hecu bez treninku na Petrin a namohla si lejtka…bolesti trvaly asi dva mesice. Asi bych navstivila ortopeda:-)) Drzim palce..mozna si uz ted ok a ja pisu pozde:-))
Tomas Zamrzla 03.12.2009 20:26:44
[quote=zaneta108]Ahoj, mela jsem stejny problem…a to v dobe kdy mi spadla klenba nohy po pretizeni. Mozna mas plochy nohy:-)) A behas moc na spicky…to byl muj pripad..vybehla jsem z hecu bez treninku na Petrin a namohla si lejtka…bolesti trvaly asi dva mesice. Asi bych navstivila ortopeda:-)) Drzim palce..mozna si uz ted ok a ja pisu pozde:-))[/quote] Ahoj.
nohy ploche nemam, to uz jsem taky zjistoval. Pres spicky beham da se rici pouze sprinty a vybehy kopcu. Uz jsem zjistil cim to bylo, pouzivam kvalitnejsi ponozky, poradne rozcviceni, proste kvalitni trenink se vsim vsudy a bolesti jsou pryc. :)
Rokycany
pes 05.12.2009 11:25:40
Jo tohleto je svinstvo. Jako skokanský koleno nepříjemný…akorát se toho nejde tak snadno zbavit. Já radim zatnout zuby a víc se protahovat…do roka a do dne to zmizí.
meele 10.12.2009 13:00:38
Nevim, takhle na dálku to bude spíše výstřel do tmy, ale domnívám se že bolest způsobuje sval m. tibialis anterior, který dělá to že zvedá špičku nohy, jeho opakem je velmij silný m.triceps surae (prostě lýtko a Achil. šlacha). Achilovka má tendenci se zkracovat a klást potom při běhu větší odpor právě tomuto svalu, který je drobnější a pak pobolívá. Jak už tu bylo psáno střečink je důležitý před každou aktivitou, zde by pomohlo cíleně protahovat Achilovku a to zvlášť s pokrčeným a nataženým kolenem, pokud jsme uhodili hřebíček na hlavičku bolest by mohla ustat v poměrně krátké době. hodně zdaru při běhání.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.