Velká cena Poděbradky
Praha 4 Háje
Pavel K. 29.05.2006 11:22:09
Ahoj, chystáte se někdo v sobotu na desítku do Poděbrad?
http://www.behej.com/…debradka.jpg
Pavel K.
Praha 4 Háje
Pavel K. 03.06.2006 17:53:24
Ahoj, tak jsem dnes tento závod absolvoval. Nikoho z tragédů jsem tam
nepoznal, tak jsem reprezentoval asi sám. Myslím, že jsem reprezentoval jak
se na „tragéda“ sluší a patří. Do přihlášky jsem uvedl samozřejmě
Tragéd team. Běželo se několik kol po rovině a v místě cíle byl
komentátor, který závod komentoval. Už při prvním kole si mě vybral a
komentoval jako závodníka z Tragéd teamu. Blízko něj stála manželka
s dcerou, kterým jsem každé kolo mával, tak si mě díky tomu všimnul
ještě jednou. Komentoval něco v tom smyslu:„a zase nám mává závodník
č.18 z Tragéd teamu, no nevím proč zrovna Tragéd team. Snad stylem jakým
běží…“ Tak snad jsem vypadal jak správný tragéd :) Ale triko bohužel
nemám.
Jo skončil jsem 62 z 80 závodníků v „tragédím“ čase 44:56, což je
pro mě osobák oproti loňsku o 10 minut. Sám jsem čekal čas kolem
48 minut.
Vyhrál Pavel Novák z Atletika Jihlava (31:25) Druhý Ivan Čotov z Viba-Kroměříž (31:56) Třetí Michal Šmíd z Hvězda SKP Pardubice (32:35)
Závod se mě líbil, i když nemám moc rád běhání okruhů. Příští rok pojedu určitě zas, snad i díky tomu že jsem měl štěstí v tombole a vyhrál triko Mizuno :)
Pavel K.
Brno
running-observer 03.06.2006 18:05:53
Gratuluju. Je to výborný čas. Jen tak dál…
Brno/Havířov
forest 03.06.2006 19:38:06
[quote=Pavel K.]Běželo se několik kol po rovině a v místě cíle byl komentátor, který závod komentoval. Už při prvním kole si mě vybral a komentoval jako závodníka z Tragéd teamu. Blízko něj stála manželka s dcerou, kterým jsem každé kolo mával, tak si mě díky tomu všimnul ještě jednou. Komentoval něco v tom smyslu:„a zase nám mává závodník č.18 z Tragéd teamu, no nevím proč zrovna Tragéd team. Snad stylem jakým běží…“ Tak snad jsem vypadal jak správný tragéd :) Ale triko bohužel nemám.[/quote] grautuluju k supr výkonu! K těm kecům jsem se už taky dopracoval (na Lysé byli traťoví komisaři se startovkou – každému fandili jménem, jen mě:„áááá, přijel i Traged Team“), ale pomalu začínám nabývat dojmu, že už se dostávámě do podvědomí lidí – ZŘEJMĚ SLUŠNEJ VODDÍL
vlado 03.06.2006 21:12:52
Cau Pavle, gratulujem k super casu…zlepsujes sa zazracnym tempom :), mam co robit aby som ta dohnal.
VlastaK 04.06.2006 09:14:07
I když jsem dlouho váhal, nakonec jsem se taky tohoto závodu zúčastnil. Běžel jsem tento závod už loni, takže jsem přesně věděl, co mě čeká. Taky jsem věděl, že jde o rychlou a přesně změřenou a označenou trať. Proto jsem si chtěl zaběhnout osobáček:-) Jenže člověk míní a příroda mění… Den před závodem předpověď počasí nevěstila nic dobrého. Nárazový vítr dosahující 50km/hod. se zrovna pro osobní rekordy moc nehodí. Přesto jsem do toho šel s přáním dostat čas 15 s pod 35 min. Toto odhodlání mi vydrželo první tři kilometry. Mezičas na 3.km byl 10:26 min., dalo by se říct dobře rozběhnutý závod. Jenže pak už to nějak nešlo. Vítr foukal a tělu se dopředu nějak moc nechtělo. Zpomaloval jsem a zpomaloval a po šesti kilometrech jsem si říkal, že to zabalím. Věděl jsem, že útok na osobák je dávno v tahu a jediný smysl závodu se tak pro mě vlastně vytratil. Pak jsem si vzpomněl na PIM marathon. Říkal jsem si, sakra chlape, v Praze uběhneš 42 km a tady to po šesti zabalíš? Nakonec vůle zase jednou zvítězila a já se v čase 36:16 min. dostal do cíle. Přesto jsem nemohl potlačit zklamání. Přemýšlel jsem, zda na zpomalení na 10 km může mít vliv Pražský marathon nebo za to může jen ten vítr. Pokud někdo znáte odpověď, rád si ji přečtu.
Brno
running-observer 04.06.2006 09:47:47
[quote=VlastaK]… Přemýšlel jsem, zda na zpomalení na 10 km může mít vliv Pražský marathon nebo za to může jen ten vítr. Pokud někdo znáte odpověď, rád si ji přečtu.[/quote] Netvrdím, že znám odpověď, nakonec ji asi nejlépe budeš znát Ty sám… Ale myslím si, že v Tvé výkonnostní kategorii, když je člověk mnohem blíže „hardwarovým mezím“, vyprodukování osobního rekordu vyžaduje souhru příznivých okolností, pečlivé vylaďování formy, atd. Takže když se nepodařilo včera, podaří se jindy…
Praha 12 - Modřany
Mirek Kostlivý 04.06.2006 16:50:12
[quote=Pavel K.]Ahoj, tak jsem dnes tento závod absolvoval. Nikoho
z tragédů jsem tam nepoznal, tak jsem reprezentoval asi sám. Myslím, že
jsem reprezentoval jak se na „tragéda“ sluší a patří. Do přihlášky
jsem uvedl samozřejmě Tragéd team. Běželo se několik kol po rovině a
v místě cíle byl komentátor, který závod komentoval. Už při prvním
kole si mě vybral a komentoval jako závodníka z Tragéd teamu. Blízko něj
stála manželka s dcerou, kterým jsem každé kolo mával, tak si mě díky
tomu všimnul ještě jednou. Komentoval něco v tom smyslu:„a zase nám
mává závodník č.18 z Tragéd teamu, no nevím proč zrovna Tragéd team.
Snad stylem jakým běží…“ Tak snad jsem vypadal jak správný tragéd :)
Ale triko bohužel nemám.
48 minut.
Vyhrál Pavel Novák z Atletika Jihlava (31:25) Druhý Ivan Čotov z Viba-Kroměříž (31:56) Třetí Michal Šmíd z Hvězda SKP Pardubice (32:35)
Závod se mě líbil, i když nemám moc rád běhání okruhů. Příští rok pojedu určitě zas, snad i díky tomu že jsem měl štěstí v tombole a vyhrál triko Mizuno :)
Pavel K.[/quote] Pavle, je to výborný, gratuluji, na komentátora kašli. Čas je dobrý, však se ještě zlepšíš. Ten Čotov je fakt dobrej, dneska byl 2. v Mnichově Hradišti na 25km!
Praha 12 - Modřany
Mirek Kostlivý 04.06.2006 16:53:28
[quote=VlastaK]Přesto jsem nemohl potlačit zklamání. Přemýšlel jsem, zda na zpomalení na 10 km může mít vliv Pražský marathon nebo za to může jen ten vítr. Pokud někdo znáte odpověď, rád si ji přečtu.[/quote] To si piš, Vlasto, že to má vliv (jak PIM, tak vítr). Však příště rekord padne.
ironman 04.06.2006 18:16:01
[quote=Lubosh]Vlasto, ačkoli trať v Poděbradech je rovná jako placka, zase není extrémně rychlá. Pokud se nepletu, je tam šest okruhů, v každém je tak 6–7 pravoúhlých zatáček, tedy celkem okolo 40. A to už pěkných pár vteřin sebere…[/quote] Souhlas, trat je tak středně rychlá a vyhovuje spíše silově laděným běžcům, kterým nedělá problém po každé zatáčce akcelerovat. Na vítr bych to nesváděl, včera tam téměř nefoukal.Dnes při MČR v triatlonu to byla téměř vichřice a i tak to v poděbradském parku nebylo znát, stromy a domy to dokonale rozbili.
VlastaK 04.06.2006 19:31:08
[quote=ironman]Souhlas, trat je tak středně rychlá a vyhovuje spíše silově laděným běžcům, kterým nedělá problém po každé zatáčce akcelerovat. Na vítr bych to nesváděl, včera tam téměř nefoukal.Dnes při MČR v triatlonu to byla téměř vichřice a i tak to v poděbradském parku nebylo znát, stromy a domy to dokonale rozbili.[/quote] Máš pravdu, že většina tratě je dobře chráněná před větrem. Ale v úseku od prostoru start/cíl po první pravotočivou zatáčku, což bylo, dle mého odhadu, tak 400 m, si vítr svou cestu našel a foukal přímo proti běžcům. Běželo se to pětkrát, což je tak 2 km proti větru…
Jinak děkuji všem za vaše odpovědi. Vychází mi z toho jediné. Je třeba poctivě trénovat a s osobákem vyčkat na den „D“
Praha
Štefan 05.06.2006 09:19:47
[quote=Pavel K.]Ahoj, tak jsem dnes tento závod absolvoval. Nikoho
z tragédů jsem tam nepoznal, tak jsem reprezentoval asi sám. Myslím, že
jsem reprezentoval jak se na „tragéda“ sluší a patří. Do přihlášky
jsem uvedl samozřejmě Tragéd team. Běželo se několik kol po rovině a
v místě cíle byl komentátor, který závod komentoval. Už při prvním
kole si mě vybral a komentoval jako závodníka z Tragéd teamu. Blízko něj
stála manželka s dcerou, kterým jsem každé kolo mával, tak si mě díky
tomu všimnul ještě jednou. Komentoval něco v tom smyslu:„a zase nám
mává závodník č.18 z Tragéd teamu, no nevím proč zrovna Tragéd team.
Snad stylem jakým běží…“ Tak snad jsem vypadal jak správný tragéd :)
Ale triko bohužel nemám.
48 minut.
Pavel K.[/quote] Ahoj Pavle, blahopřeji, skvělé. Myslím, že pro dosažení dobrého času jsou okruhy vhodné, dá se dobře odhadnout tempo.
Praha 10
Jirka T. 05.06.2006 10:21:52
Taky jsem se nakonec závodu účastnil, i když jsem ještě v pátek cítil v nohách Celní půlmaratón (to je děsný, jak se s věkem regenerace prodlužuje …). Podmínky byly optimální (tedy až na ten zmíněný protivětřík na té rovince), teplo se udělalo naštěstí až odpoledne. Je fakt, že se zde nedosahuje rekordních časů, ale mně dlouhé roviny moc nevyhovují, tak tady běhám rád, s klidnou hlavou bez myšlenek na rekordy. Letos se mi podařilo celý závod držet stejné tempo (kilometry byly přesně značeny), tedy bohužel i v posledním kole, kdy se má zrychlit a kdy mi utekla i má spoluběžící, nakonec druhá žena v pořadí, které jsem se do té doby zuby nehty držel a která mi moc pomohla. Čas 38:23 je tady můj nejhorší, ale já už to tak neberu. Tragédí hlášky konferenciéra mně převyprávěla manželka a myslím, že to byla dobrá reklama.
Praha 4 Háje
Pavel K. 05.06.2006 11:54:45
Dík za gratulace.
Je pravda, že díky značení po kilometru se dobře hlídalo tempo.
No jinak mám ještě co trénovat, abych se trochu přiblížil vašim časům.
Z komentování mého běhu jsem si nic nedělal, naopak jsem to bral jako reklamu „tragédům“ :)
Manželka pořídila nějaké fotky ze závodu, tak až je vytřídím, tak je zkusím poslat na behej.com
Už se těším na další desítku 21.6. na Běh olympijského dne na Strahově. Doufám, že vás tam většinu uvidím :)
Poznávací znamení: vždy běhám závod s černým šátkem s červenými ďáblíky a v černých slunečních brýlích. Jo a mám při běhu většinou tragédí výraz.
Pavel K.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.