Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Zdraví, nemoc, bolest » Bolava noha, co s ni?

Bolava noha, co s ni?

Nalezené položky: 5 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

bugik žena 30.09.2009 14:00:33

Tak za dva a pul tydne me ceka muj druhy pokus o prvni pulmaraton (prvni mi prekazila na jare nemoc). V nedeli jsem bezela Bechovice, v pondeli mi trochu opuchlo stehno, jen malicko, a bolelo me neco, asi slacha, na vnejsi zadni casti stehna. Nemohla jsem moc chodit kvuli tomu, jak jsem v kroku propnula nohu, tak to bolelo. Dneska uz to neni opuchly, neboli to v klidu, ale v chuzi pri propnuti porad ano :( Takze porad kulham :( Mesice jsem trenovala, mam zaplaceno, dohodnutou dopravu… bojim se, ze ze tech par dni se to neda dostatecne dohromady. A to ani nemuluvim o tom, ze bych pred tim jeste rada trenovala… Mazu to konskou masti a nechavam to v klidu. Alespon na kole to neboli (zajela jsem dneska na nakup) :) Na ortopedii se mi nechce, tam probehne klasicky scenar: „Tak bezte na rengen. Rentgen dobry, takze klid, mazte Voltarenem a na pulmaraton zapomente.“ Mate prosim nekdo kontakt na nejakeho odbornika v Praze, ktery by mi chtel skutecne pomoct? Nebo alespon nejake tipy, co s tim jineho, aby se to rychle zahojilo? A co to vubec muze byt? Nejak jsem si to tam musela pretizit. Behem zavodu to par kroku bolelo, ale nijak moc a pak to za chvilicku preslo, tak jsem tomu nevenovala pozornost a bezela jsem dal, takove nasledky jsem vubec necekala. Protahla jsem se pred i po zavodu, rozbehala, nechapu to.

avatar

negociator muž 01.10.2009 22:47:12

On půlmaraton skutečně není pro tělo vhodná zátěž. Nejlépe běhat do 10km, či lépe do 5km a na delší běhy zapomenout. Delší běhy představují pro tělo (zejména určité partie) enormní zátěž, kterou tělo nemusí vydržet ani krátkodobě (natož pak dlouhodobě). To je samozřejmě rada, kterou žádný běžec nechce slyšet, ale je to tak.

avatar

10 km: 0:51:00 (2009)
půlmaraton: 1:39:22 (2010)
maraton: 4:11:44 (2010)

jans muž 01.10.2009 23:21:57

a běželas už předtím nějakej takovej 10km závod? možná jsi to jenom přetížila, protože to nebylo uvyklé na takovej nápor (rychlost, vzdálenost) co s tím dělat, to netuším, snad jenom, že při běhu to snad nepropínáš, takže by to nemuselo tolik bolet:-) jinak si nemyslim, že by byl (půl)maraton enormní zátěž, běhá to spousta lidí, někteří běhají i ultraběhy a jsou hodně fit, takže případný problém bude v něčem jiném než je délka běhu (přetrénování, špatná technika, obuv a tak)

avatar

Unhošť

Celkem 562 km
Minulý měsíc 0 km

libol muž 05.10.2009 13:27:31

No že by byl půlmaraton enormní zátěž pro tělo, to si skutečně nemyslím. Pro normálně sportujícího člověka zvyklého na takové běhy to nemůže být nic hrozného … když na závodech vidím kolegy běžce starší o cca 10 – 15 let, jak dojedou na závod na kole, pak si zaběhnou 10 – 20 km a v klidu dojedou zas domů na kole, tak nevím nevím … jsou to zvyklí dělat takto X let a pokud by to byla pro jejich tělo nějaká extrémní zátěž, tak by se určitě ozvalo …

Motto: Usmívej se, bude hůř :-)
avatar

bugik žena 05.10.2009 13:46:02

Díky za reakce, situace se už vyvinula: http://s0cket.blogspot.com/…-nebude.html Až teď koukám, že některé tu leží už dlouho, to je zajímavé, že se mi neobjevily a nových příspěvcích, nebo jsem je přehlédla… Pardon, že reaguju až teď.

Nalezené položky: 5 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.