Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Zdraví, nemoc, bolest » Strašná bolest nohou při rozběhnutí

Strašná bolest nohou při rozběhnutí

Nalezené položky: 10 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

tomasdekos muž 08.11.2009 17:40:07

Dobrý den, je mi 17 let celej život jsem nesportoval mam nadvahu asi 10 kilo..asi od konce prázdnin jsem zacal s kamaradama hrát každej den fotbal klidně i 3 hodiny běhal sem a aktivne se zapojoval, kdyz jsem dosel dom zacali me bolet nohy vyležel jsem to a druehj den zase mohl naplno hrát. Ale poslední dobou je vše jinak zacal sem doma cvicit sedy lehy 20 po 4 seriich 2× denne a to stejné s klikama, ale jen 10× po 3 seriích. Když si jdu s kamaradama zakopat ( teple oblečen) sotva se rozběhnu chytnou mně priserné bolesti nohou od kotníku až nahoru čím víc se snazím běhat tím víc to bolí. Nevím co dělat běhaní je základ, ale stěmi bolestmi nevím:( může to byt tím že si nohy zvykaj na vetší zátěz? Bolí to až křečovitě a pak se sotva doplazím domů , a to se da ríct že sem na hristi neubehl vubec nic. Zkusil sem ruzné léčivé gely na svaly, ale nic nepomaha ani jiná obuv. Co se týče chuze je vše ok ve skole ani v praci nejsou problemy. Strava je dobra jím hodně zeleninu, ovoce, ryby a obiloviny..piju jen čistou vodu a hodne mín solím skoro vubec. Takže problém je v rozběhnutí a běhaní co mám dělat? Dát si delší dobu pauzu a jen odpočívat a nesažit se běhat? Díky za jakoukoliv radu moc bych si ji važil už sem fakt zoufalej. PS: před běhaním občas dělam rozcvičku..

avatar

Postrizin

Celkem 41 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:30 (2011)
půlmaraton: 1:13:56 (2011)
maraton: 2:39:32 (2011)

SlavoK muž 08.11.2009 18:47:21

Ahoj, dobře že jsi zmínil to, že nesolíš, to je možná príčina. Sůl ve velkém množství je sice škodlivá, ale zároveň je životně důležitá v přiměřeném množství. Když se potíš, hodně soli se z těla vypotí a tu je potřeba dostat zpátky. Takže ti navrhuji opět solit a pít i trochu minerální vody, kromě NaCL – sůl, potřebuješ i další minerály. Náprava, jestli jsi příliš odsolil organizmus bude asi trvat několik týdnů :( Jěště by ti mohl pomoct lehký – ne bolestivý – strečing před spaním.

avatar

tomasdekos muž 08.11.2009 19:00:09

Ok zkusím víc solit, protože jsem někde slyšel že sůl je nezbytna pro svaly, ale nebral to moc vážne a ten strečing taky zkusím jinak díky moc za radu ;-)

avatar

Chrudim

kámen úrazu žena 08.11.2009 20:28:26

Možná to jsou dvě nesouvisející věci. Jestli máš nedostatek soli těžko posoudit. Sůl je v pečivu, vlastně ve většině potravin včetně sladkostí. Spíš bych to tipovala na známku přepětí. Nesportuješ, najednou bum bác, každý den fotbal, a dlouho. To je nápor – pro svaly, vazy, klouby, srdce i cévy, plíce, kompletně celý organismus včetně nehmatatelných částí jakou je třeba energetický metabolismus. I tělo dlouholetýho sportovce potřebuje odpočívat. A čím míň si byl zvyklý sportovat, tím víc potřebuješ odpočívat. A do tohoto fyzickýho stresu naložíš další várku v podobě posilování. Nemá cenu se přemáhat a sportovat i přes bolest. Na Tvým místě bych zařadila pauzu.

Motto: Když šlapu, tak žiju! :-)
avatar

Celkem 5414 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:48:27 (2008)
půlmaraton: 1:44:14 (2009)
maraton: 4:55:57 (2007)

Jecminek.Maselnik muž 08.11.2009 20:42:20

podle mého názoru to vypadá na zánět. Rozhodně bych se stavil u doktora. Tady můžeme vést milion řečí, ale jestli to bolí při každém větším zatížení, je zánět možnost a to končí legrace. Takže moje doporučení je jednoznačně doktor.

avatar

Chrudim

kámen úrazu žena 08.11.2009 21:04:30

[quote=Jecminek­.Maselnik]podle mého názoru to vypadá na zánět. Rozhodně bych se stavil u doktora. Tady můžeme vést milion řečí, ale jestli to bolí při každém větším zatížení, je zánět možnost a to končí legrace. Takže moje doporučení je jednoznačně doktor.[/quote] Jasně, taky možnost. Opět jako následek přepětí.

Tomáši, pokud bolest nepřestane ani po pár dnech volna, tak bude nejlepší řídit se radou Ječmínka. Kdyby to byl zánět, neradno pokoušet. No, a pokud by Tě bolest po pár dnech volna opustila, i tak bych doporučila dalších několik dnů volna přidat a navracet se k fotbalu pomalu. Zařazovat dny volna, ne až když cítíš, že jseš tak utahanej, že sotva meleš nohama. Bolest je signál, že už tělo těžce zvládá.

Motto: Když šlapu, tak žiju! :-)
avatar

Magda žena 09.11.2009 10:30:46

Moje zkušenosti nesportovkyně říkají, že to jsou vyčerpané nohy. Zřejmě to posilování také zasahuje nohy. U lehsedů (zvláště se zapřenýma nohama třeba o žebřiny) si to umím živě představit. Kliky také vyžadují zpevnění celého těla. Takže můj postup by byl – nejprve pauza, pak začít hrát fotbal, pak přidat posilování. Nejlépe jinou formou, aby nohy byly zaručeně odizolovány (lze asi nejlépe v posilovně). No a raději pouze tak v poloviční dávce a jenom jednou nebo dvakrát týdně.

avatar

Celkem 0 km
Minulý měsíc 0 km

vesi muž 09.11.2009 11:41:39

zkus nějaký čas odpočívat, neztrénovat a jenom si zajít do bazénu, aspoň na mě to funguje. Ještě mě napadá, jestli máš zdravé žíly, v tom případě bys neměl dřepovat vůbec.

avatar

tomasdekos muž 09.11.2009 15:48:52

Díky všem za odpovědi tolik jsem jich nečekal všechny vaše rady si beru k srdci zacnu tou pauzou a pokud to po tom tydnu nepřejde zajdu k lékaři. Dám vám pak jestě vedět ještě jednou velký dík jste fajn lidi ;-)

avatar

tomasdekos muž 14.11.2009 12:53:55

ZDravím, po nějaké době zase píšu dal sem na vaši radu a snažil odpočívat a mít každej den nohy nahoře studené obklady atd. Bohužel v pátek ráno jsem musel dobíhat na vlak asi 200 metru lehkym klusem překvapilo mě že nohy vubec neboleli, ale jak jsem nastoupil do vlaku bolest začala, ale žadny křece spíš takova bolest kolem kotníku hlavně nad. Včera jsem si večer zašel zaběhat a zase všechno v pořadku jen ty kotníky to nedávaj :-(. Tatka který byl trenér profesionalní cyklistiky mi řekl že to je tím že nejsu ve formě že bych mněl častějc běhat a bolest časem sama odejde. Bohužel nemá čas se mi věnovat je věčně v práci a co i soboty a neděle a když je už doma tak jde spat a odpočíva.Tak co si o tom myslíte vy? Děkuji za jakoukoliv odpověd.

Nalezené položky: 10 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.