natržený přitahovačstehna
kacud 22.06.2018 08:19:46
Ahoj prosím o vaše rady a zkušenosti. Už asi 5týdnů mě trápí bolest třísla. První mi na RTG ani na sonu nic nenašli(pouze prý zvětšené uzliny)ale včera mi znovu na sonu vyšetřili oblast a zjistili,že mám malé natržení v oblasti úponu na symfýfu. Jde to určitě nějak urychlit ta léčba a prosím o rady. Potřebuji začít trénovat! Děkuji8-O
RoobertG 22.06.2018 17:18:42
>> kacud, 22. 06. 2018 08:19:46
zdravím, měl jsem podobné zranění v březnu pravděpodobně způsobené během po asfaltu v netlumených botách. Nejprve přišli lehké bolesti v třísle, nasledně pak až stažení svalu tak že se znehybněla téměř kyčel (bolestivé). Na rtg vidět nic není ale na sonografii je postupně vidět v oblasti tekutina značící zánět. Pomohla mi fokusovaná rázová vlna do místa bolestivosti opakovaně 4 x po týdnu a následný klid. Hlavní je oblast dále nepřetěžovat z pohybu zařadit max kolo, nebo lehké plavání, ale to az postupně po klidu 2–3 měsíce. Běhání, inline brusle a další sporty s zatížením třísel zatím určitě vynechat. Možná pomůže i mazání protizánětlivými přípravky popř. enzymy k urychlení hojení, konzultovat u lékaře
Desert 23.06.2018 15:19:45
>> kacud, 22. 06. 2018 08:19:46
jestli neveris v zazraky, ktere se nekdy deji Herminator , tak regenerace v techto pripadech trva podstatne dele, sportovni lekar by ti mohl pomoci, maji podstatne lepsi zkusenosti s rychlou regeneraci,
dusledek mas napsan na papire, red by mozna bylo dobre definovat pricinu,
takze Zinek, Taurin podstatne zlepsuji regeneracni schopnost, podle me je to i tim, ze snizuji potrebu inzulinu, resp. mohou podstatne zlepsit jeho ucinnost na premenu jednoduchych cukru v glykogen, volny cukr v organismu vaze na 1gr. 4gr. vody, v souvislosti treba s nachlazenim nebo virozou je to predispozicee k otokum a tim podstatne nizsi odolnosti tkane,
z jinych prostredku se bere vetsinou Wobenzym, ale ten levneji nahradis pankreolanem, ananasem, papajou -ty maji vliv na traveni a vstebatelnost, dalsi slozkou je rutin ( ascorutin) ten vylepsuje kapilaritu, obecne jsou rutiny slozkou ovoce,
dobra muze byt i cervena repa – ma podobny ucinek jako arginin, tedy prokrveni???
jina regenerace je i ledova koupel prislusne oblasti,
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.