Cooperův test ano či ne? [článek]
HMP
Machy 02.07.2008 00:59:52
Cooper? Ano. Naposled jsem ho dokončil před dvěma hodinama, a proto
ještě nespím. Moje oblíbená disciplína, kterou spojuju s vynášením
koše :)
Navíc běhat na dráze je jak běhat s tachometrem, ideální pro kontrolu
tempa. V kombinaci s odhadem ekvivalentního času podle výsledku predikuju
čas na jiných tratích.
Praha-Bohnice
BuckTheBug 02.07.2008 16:39:47
Toto je právě kámen úrazu: „pokud je používá znalý "testér“, má dobře připravené adepty a zná úskalí hodnocení." Když si vzpomenu na poslední test zdatnosti ve škole, který byl první jarní týden, po volné hodině (tj. po obědě) a byl samozřejmě na známky! ;) A pak se divte, že jsem se tak nelichotivě vyjadřoval o tělocvikářích u jednoho z minulých článků!
Praha|Dresden
dees 03.07.2008 11:41:55
S Cooperovym testem jsem se setkala poprve (a pak pravidelne) ve skole. Bohuzel ne vzdy doslo ke spravnemu zhodnoceni podminek pro beh, bylo to proste naplanovano na ten a ten den, i kdyz pak zrovna bylo 30 ve stinu a behalo se na slunku (tj. vysledkem casto nevolnost, aspon tech, co se „hecli“). Ale jinak jsem vetsinou byli aspon upozorneni, ze treba za mesic neco takoveho pobezime a ze si mezitim muzeme zkusit trochu popobehnout. Pak me jim testovali pri vstupu na VS (tyden po propusteni z nemocnice-to je nezajimalo, rekli bez, tak jsem nejak odkrouzila 2050 m). Nyni si dam Coopera tak 1krat za rok pro orientaci, jestli se aspon trochu zlepsuju.
makys 03.07.2008 18:23:19
Mě by zajímal článek kolik tak ty děti uběhli a taky kdyby nějka představili ty talenty a nějak o nich průběžně něco psali..joo a Coopera sem absolsvovala jednou při zkouškách na školu a dost sem se snažila a pak mi nebylo uplně dobře=oD
Postrizin
SlavoK 04.07.2008 20:50:07
Me teda 12mintovka na skole docela bavila, ale nepamatuju si vubec, jaky limit jsem potreboval splnit na jakou znamku. Zda se mi ale divne, ze je jedna kategorie 13 – 19 let, to se snad neda porovnavat, jestli treba 13 kluk ubehne pre 3km tak to je podle me neskutecny talent a jeste dobre trenovany. V 19ti to je slusny vykon, ale nic zvlastniho.
Brno/Havířov
forest 04.07.2008 21:30:26
>> SlavoK, 4. 7. 2008 20:50:07
Jedna kategorie je z jednoduchého důvodu. V tomto věku není biologický a kalendářní věk totožný.
administrator 03.04.2010 13:32:31
Je tento běžecký test synonymem odporu ke sportu a sportování, nebo je
přínosem a možnou vstupenkou do světa běžců – vytrvalců? Máte, nebo
nemáte vlohy pro běh a vytrvalostní sporty? Je možné zjistit skutečný
stav zdatnosti a výkonnosti jedince? Dávají naměřené hodnoty
absolvovaného testu adekvátní odpověď? To záleží především na
znalostech příčinných souvislostí.
Odkaz na článek
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.