Zlomený vnější kotník(lýtková kost) drát a šrouby
Ender 30.12.2020 15:49:45
Ahoj,
po opakovaných výronech jsem se propracoval až k únavové zlomenince lýtkové kosti ve vnějším kotníku. Bylo to lehoučce dislokované a tak jsme se skrz moje sportovní aktivity radši dohodli na operaci. Mám tam drát a pár šroubů. A teď bych měl dotaz, protože mi bylo řečeno, že vytažení kovu se v podstatě neřeší a vytahuje se jen na požádání pacienta. Nechal si někdo nějaký materiál v noze a běhá s tím bez omezení? Nějak si nedovedu představit, že bych to tam nechal. Jinak se to tahá tak po roce. Plánují jen v lokálním umrtvení vytáhnout po pěti týdnech od operace jen jeden větší šroub, který je prošroubovaný přes obě kosti. Teď jsem sešroubovaný něco přes 14 dnů a příští týden se jdu hlásit na rehabilitaci, zatím k obnovení hybnosti.
Díky, Ender
Mato 31.12.2020 08:29:36
>> Ender, 30. 12. 2020 15:49:45
Nenechal a mal som ich na holennej kosti 6 po komplikovanej spiralovej zlomenine z futbalu. Doktor mi na rovinu povedal, ze ak to uplne nezrehabilitujem a vsetok material nevytiahnu, na seriozne sportovanie mozem zabudnut. Pobehnut by sa s tym dalo, ale nic sutazne… zial, futbal som uz sutazne nikdy potom nehral, ake to nemalo priamo s nohou nic docinenia. 27+ rokov a bezeckych 150tisic km neskor mozem povedat, ze toto bola spravna diagnoza a nelutujem 5 mesiacov intenzivnej rehab. a 2 mensich operacii navyse. Tie ma stali cca dalsie 2–3 tyzdne pauzy a brania atb – rana sa zapalila.
Nic cudzie, co v tele nutne nemusi byt, tam nema byt.
Ender 31.12.2020 13:38:55
>> Mato, 31. 12. 2020 08:29:36
Díky Maťo,
já si právě taky myslím, že kov a kost mají jiné mechanické vlastnosti, zejména pružnost a na velkou zátěž to nemůže fungovat… Chápu lékařské rizika jako narkóza a hojení. Ale při mém věku a zdravotním stavu beru riziko jako minimální a hojení ran mám vždy vzorové.. Novou operaci a ty dva tři týdny odpočinku příští podzim v klidu snesu…
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.