Bolest břicha (podbřišku) po rychlejším běhu
Ondriško 13.04.2022 09:56:52
>> Mato, 12. 04. 2022 10:18:41
Lenže je nie som bežný človek.Ty snáď áno? V dobe keď som aj výkonnostne športoval/trénoval tak mojim hlavným cieľom bolo: pretekať s tými najlepšími a na čo najvyššom vrcholnom podujatí.
Výkonnostne nešportujem už 10r. Lenže i teraz sa hýbem X hodín denne,ideálne v prírode, lebo je to pre mňa životne nevyhnutné a dôležité. Tiež ma to baví, napĺňa, a je to môj mikrosvet.
Takže, načo je bežnému človeku vedieť fungovať X hodín v silnom/intenzívnom/vysokom katabolizme?
Mato 13.04.2022 14:43:28
>> Ondriško, 13. 04. 2022 09:56:52
Rad by som si myslel, ze z pohladu sportovania, uz nejaky ten piatok (min. 8 rokov) som. Aspon teda z mojho myopickeho nazerania na tento svet individualneho, nezvazoveho a nesponzorovaneho sportovania, kde za normalne beriem, ak sa 1–2h denne venujes intenzivnemu pohybu. Na viac nezostava cas, energia, ak nechces/nemozes o ten cas a energiu okradnut nieco ine. Nieco uplne ine je vrcholove, vykonnostne, ci sponzorovane sportovanie, kde si clovek bud prevrati priority, alebo to nema zmysel robit na takejto urovni.
A odpoved na druhu otazku – na co by ti to bolo? Nuz aj pri takomto „normalnom“ (ano, velmi subjektivne hodnotenie) sportovani, moze mat clovek zaujem absolvovat nieco mimo bezneho sportovania a mozno si na nejaku nevyhnutnu dobu aj vyhradi viac casu a energie, aby sa ako-tak pripravil. Nebude to vrcholovy vykon zo ziadneho uhla pohladu, kedze limit v priprave je casovy, ci zdravotny, ale naucit sa fungovat v katabolizme sa da aj inak, ako len kazdy den venovat pohybu od 3–6 hodin.
Odpoved tusim v strave, jej nacasovaniu a rozumne zaradenie prave tych dlhsich aktivit. Otazka vsak od zaciatku znie – ako casto a co pri tom ma clovek ocakavat z pohladu regeneracie.
Precital som si to po sebe este raz, snad to je zrozumitelne. Naschval som sa pytal vseobecne, lebo tuto temu som preberal s x ludmi, co absolvovali od UTMB, po 6h, 12h a aj dlhsie na okruhoch a kazdy jeden ma iny pristup, s tazko opakovatelnymi vysledkami. Podla mna to vsak ma relativne lahko identifikovatelny jednotny menovatel…
Ondriško 14.04.2022 10:36:20
>> Mato, 13. 04. 2022 14:43:28
A tým jednotným menovateľom je čo? Sem stým!
Fúha, ja som o tom v dobe výkonnostného športovania s nikým z pretekárov nebavil. Šiel som si svojou cestou, ktorej som veril. Ostatní tomu vôbec nerozumeli… fakt je ten, že dakedy ani ja Ale vedel som čo funguje, a prišiel som i na to že prečo.
jozošš 07.10.2024 16:06:50
byla u někoho příčinou zvětšená prostata viz. – https://naprostatu.cz/…v-podbrisku/ nebo to bývá spíše jiný problém? Cítím to při běhu ale i někdy jen tak v klidu. díky za rady
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.