Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Články na Běhej.com » Prokopské údolí – terapie pro workholiky [článek]

Prokopské údolí – terapie pro workholiky [článek]

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Schestauber muž 20.04.2009 15:43:10

Už skoro 3 roky (bez 3 měsíců) nikdo příspěvek nepřidal, ale jelikož běhám v Prokopáku 15 let, chci dodat, že tras je zde tolik, že včera jsem v rámci přípravy na PIM tudy a nejen tudy naběhal 40 km (protáhl jsem to Hlubočepy k Vltavě a dále po náplavce do Chuchle a zpět na Velkou Ohradu).
Chtěl bych přidat typ, že z vyhlídky na Dívčích hradech (Děvíně) můžete pokračovat kousek po kamenech dolu (100 m) na pěšinku, která vede po hraně a dále se zdvihá na druhou vyhlídku, která je více orietovaná severním směrem. Odtud směřujeme k modré vodarenské věži a mezi domky (které prý stavěli v 50 letech političtí vězni) doběhneme k Radlickému hřbitovu. Komu to již stačilo, může se vydat po silnici mírně doprava ke stanici metra Radlická. Ostatní mohou zahnout kolem zdi hřbitova doleva. Zde poběžíte cca 300–400 m do kopce (dají se zde dobře předbíhat cyklisté) a za odměnu se před Vámi opět otevře krásný výhled na Prahu. Kolem autoservisu zahneme doprava a po dalších 500 m doběhneme k zahrádkářské kolonii. Za ní narazíme na kolmou cestu po které se vydáme doleva nahoru. Na vrcholu zjistíme u triangulační tyče, že zde máme panoramatický pohled (360 stupňů) na Prahu. Pokračujeme po klesající cestě (s výhledem na Barandov) a dostaneme se zpět k dubu (uvedeném v původní trase.

Motto: Nic není nemožné.
avatar

Schestauber muž 20.04.2009 15:53:21

>> Radek, 3. 8. 2006 19:32:46

Další hospůdku se zahrádkou najdete na Velkoohradském náměstí (stará Velká Ohrada) 150 m (po schůdkách)od zastávky autobusu 235 Ohradské náměstí (ze stanice metra Nové Butovice) a 174 (Luka), která se jmenuje U Franty a můžete od ní vyběhnou přímo na trasu jak ji popsal Radek.

Motto: Nic není nemožné.

administrator 03.04.2010 13:32:52

Dnešní trasa nás zavádí do míst, které byste v hektickém a přelidněném hlavním městě nečekali. Les, skály, zeleň, vůně a hlavně neuvěřitelný klid. Řeč je o Prokopském a Dalejském údolí na samém jihozápadním cípu Prahy.


Odkaz na článek
Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.