Kratsi noha
voracem 11.04.2010 13:10:52
Mate nekdo kratsi nohu (> 1cm) a behate?
Jak kompenzujete problem? Pozivate korekcni podpatenku? Neco jineho?
Ja beham pres spicku a tam se mi podpatenka vylozene neosvedcila. Sice mam dobre drzeni tela, ale ten doslap je pod neprirozenym uhlem dochazi k pretezovani svalu okolo kycle (coz jsem si uvedomil, az kdyz bylo pozde) Ted resim, co dal, behat tedy bez, za cenu toho, ze budu trohchu napadat na tu kratsi nohu???
Predem diky za nazor.
martin76 11.04.2010 13:41:46
myslim ze podobny problem ma Pavel Baberad, coby profik ti urcite poradi, mrkni na kontakt na jeho strankach sportsite.cz
Čelákovice
Láďa S. 11.04.2010 16:11:41
Mám něco podobného. Ja běhám přes patu a taky se mi podpatěnka neosvědčila – jsem příliš zvyklý to v pohybu kompenzovat. Takže jak říkáš – napadám na jednu nohu. Stejně ale uvažuju, že se k podpatěnce vrátím – dlouhodobé problémy se zády připisuju právě kratší noze
Shon@11 12.04.2010 19:47:45
Mám taky nohu o 1cm kratší a právě svaly okolo kyčle mě teď stály cca 4 měsíce pauzu od běhání.Teď už to vypadá že se to snad konečně lepší.Podpatěnku jsem nosil, ale byl jsem s tou kyčlí u primáře na rehabilitačním oddělení (prej velká kapacita) a ten mi řekl abych ji nepoužíval.A já jsem žil právě v domění, že pro tu kyčel je lepší podpatěnku používat, ale asi to tak úplně pravda nebude jak vidím… Ikdyž mě paradoxně bolela ta noha na které jsem podpatěnku nenosil (ta delší).
blanka81 12.04.2010 21:15:48
mám kratší levou nohu o 1cm a problémy se svaly kolem kyčle jsem měla zhruba 2 roky než jsem se dostala k podologovi, ten tuto vadu znovuobjevil (už jako dítě mi nastavovali levou botu, ale pak jeden chytrý ortoped prohlásil, že je to ok a já na to od tý doby prakticky zapoměla), doporučil mi podpatěnku, kterou jsme postupně po troškách nastavovali až k současnému 1cm, problémy s kyčlí dalo by se říct na 90% zmizely a na podpatěnku si tělo zvyklo docela rychle.
Praha, Klatovy
Šewy 13.04.2010 10:28:47
Měl bych dotaz, kdy vás ty svaly kolem kyčle bolí, při pohybu, při běhu, v klidu, v sedě nebo jak jinak? Mě zjistil ortoped 3/4cm rozdíl a ta kratší noha mě bolí nad tříslem občas to proběhne na té samé straně zad. Chvíli jsem nosil podpatěnku a přišlo mi to horší než lepší (jen teda na chůzi, na běh mi ji ortoped nedoporučil). Tak jsem začal chodit bez ní, trošku jsem přidal na objemu běhu a překvapivě se to zlepšilo, ale problém zcela nevymizel. Nakonec bych řekl, že bude problém jinde, uvidím co na to fyzioterapeut.
Shon@11 13.04.2010 11:14:26
Bolívá to při běhu a po něm, v předešlých měsících to bolelo i při chůzi a hodně, to jsem ani běhat vůbec nemohl. Nevím přesně jestli to bolely svaly, úpony, nebo co vlastně…
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.