Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecký trénink » Problémy s prsty u nohou

Problémy s prsty u nohou

Nalezené položky: 6 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Celkem 695 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 2:11:49 (2010)

lenkcern žena 18.05.2010 21:43:14

Ahoj, ráda bych otevřela takové nepříjemné téma, ale nevím si moc rady, tak zkouším. Nemáte někdo zkušenost s tím, že by se Vám díky běhu deformovaly prsty u nohou ? Tedy hlavně problém se slézáním nehtů, časté puchyře, až ztvrdlá kůže. Prostě moje nohy teď vypadají fakt hnusně a jsem z toho špatná. Mám dost kvalitní boty, mám kvalitní ponožky. Asi špatná technika běhu, ale jak to vyřešit ? Nebo nějaké vložky do bot ? Jako každá ženská chci mít nohy hezkýýýýýý :)) ale běhat chci takýýýýýý :). Hodně se to zhoršilo poslední dobou, co běhám delší běhy.. Sakra, mam ty boty už půl roku, naběhaly toho se mnou dost, kde je problém ? V neděli jsem si dala tři hodiny běhu a moje prsty u nohou ? Nemohu se jich dotknout, mám nechutný puchýře (což mě nikdy předtím netrápilo), vypadá to, že mi asi odejde další nehet.. prostě co je sakra ????? poradíte ?

10 km: 1:02:30 (2010)
půlmaraton: 2:35:50 (2010)

Praha

Celkem 21393 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:36:06 (2015)
půlmaraton: 1:18:50 (2016)
maraton: 2:50:47 (2013)

jsyrovat muž 18.05.2010 22:03:47

Pokud mám vůbec dost zkušeností, tak, 1. samozřejmě boty, nestačí jen dobré, musí v nich být dost místa vpředu = o číslo větší než normálně, 2. ponožky by měly být přes prsty silnější, 3. dobře zavázané boty tak, aby se prsty moc nepohybovaly a prostě v botě dobře seděly – v nových botách je to nutné po pár km odzkoušet a případně i naněkolikrát tkaničky převázat. Problémy ale i tak jsou a to tehdy, když je moc teplo a prsty se potí a velmi mírně se odírají a taky když se běží něco dlouhého nebo rychlejšího, případně obojí – typicky u mě maraton. Při takových podmínkách si všechny problematická místa (v mém případě všechny prsty) přelepím náplastí – stačí úplně obyčejná z lékárny. Poslední 3 maratony jsem už takhle „přežil“ úplně bez úhony.

Celkem 695 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 2:11:49 (2010)

lenkcern žena 19.05.2010 22:06:21

Dekuji moc za info !! Jsem rada, ze v tom nejsem sama.. mozna to jsou i ty tkanicky.. kdyz jsem mela utazeno, tak me tahla nejaka slacha dole, tak jsem zacala behat hodne na volno… zkusim tu naplast… DEKUJI

Honza Pt muž 21.05.2010 21:26:45

Ahoj LENKO. Asi v tom nejsi sama.Já mám též problemy se slézáním nehtů.Po každém druhém maratonu mi slézá jeden,nebo oba nehty na palcích. A po ultramarat.to mam vždy jistotu obou.Po 100km mam palce nafouklý a strašně citlivý. Zkus se někde proběhnout po běžeckém páse a nech si udělat analýzu chodidla…Honza

Vysočany

Celkem 8897 km
Minulý měsíc 35 km

ludvaish muž 24.08.2010 12:20:20

Zdarec, taky mám problém s nehtem, ale ne na palci. Je to prst vedle palce. Myslíte, že je možný, že si na něj nějak šlapu nebo co? Zatím je na něm jen malá „štěnička“, ale bolí celý nehet. Jen na jednom prstu. Na slezení to zatím není, s tím mám bohatý zkušenosti na rukou, ale bolí to, tak bych to chtěl vyřešit… Palec mám min o půl cenťáku delší, nechápu o co se to mlátí. V botě mám místa habakuk. Co si zkusit svázat náplastí 2. a 3. prst? Zkoušel někdo? Díky za případné rady.

Nalezené položky: 6 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.