bolest vnější části lýtka.
radon 04.06.2010 11:44:26
Ráno jsem vyběhl v tempu 5min na km.Zhruba na 5km mě bez varování výrazně píchlo uprostřed lýtka spíše na vnější straně.zpomalil jsem a ještě jsem cca 2,5km doklusal.bolest se nezvětšovala.Nyní to dost cítím a děsně mě to štve,protože jsem měl formu a chystal se příští týden na závod na 8,8km.Jak mám proces zhojení urychlit?Ledovat?Bazén?uplný klid?Přemýšlím,že budu jezdit na kole,abych si udržel kondici-snad to půjde.Mám tu bolavou nohu protahovat?
Brno
mulisak 04.06.2010 12:53:37
Chápu, že to štve, sám už neběhám kvůli nemoci asi měsíc, ale jestli máš zranění, tak počkej, až se to vyléčí nebo můžeš dopadnout mnohem hůř. Týden oddychu tě reálně o kondičku nepřipraví.
martin76 04.06.2010 14:46:01
nevim jestli ti to pomuze, me na lytko (ale neco trochu jineho) pomohlo prochlazeni studenou sprchou prejizdenim sprchovou ruzici a pak na chvili do tepla a pak vecer pred spanim jemna masaz s olivovym olejem. poradil mi to fyzioterapeut, asi to pomohlo, ono tezko rict.. bazen mi spiz pomahal sval „vytrepat“ po necem narocnejsim.
lassie 25.10.2010 12:13:43
>> radon, 04. 06. 2010 11:44:26
Zdravím, hledám ve starých dotazech a odpovědích – co Ti nakonec pomohlo?? Já mám cca 14 dnů „némlich“ to samý. Nechám to vždy nějaký den odpočinout, ale jak vyběhnu, má to tendence se vracet. Myslím, že už jsem to jednou na druhé noze taky měla, asi natažený sval nebo úpon v lýtku, a že to chtělo tak 2 týdny klid. Urychlil jsi to něčím?? Někdo zmiňoval na svaly amino XXL. Máte další typy??
radon 25.10.2010 14:33:18
>> lassie, 25. 10. 2010 12:13:43
určitě mně pomohla masáž a protahování.Výborné je plavání.Mně se třeba osvědčuje plavání a pára-vířivka naopak moc ne.Lazer,proudy,případně rázová vlna- t o vše je k ničemu.Uplný klid podle mě nepomůže,takže bych střídal plavání,a to i klidně s lehkou bolestí lýtka,rotoped a třeba bruslení.Běh bych asi na týden vyloučil a nahradil ho jinými aktivitami.sex taky není kontraindikován…Co není od páteře se většinou hojí dobře zaq přispění jiných pohybových aktivit.Já mám zase bolest mezi tříslem a kyčlí,kerá mi přechází při běhu do celého kvadricepsu.Problém mám tedy při běhu a při chůzi-dopady.Naopak kolo ,plavání a dokonce i hokej jsou v poho,takže hold čekám až to přejde a dělám to samé co bych děll v případu lýtka.U těch alternativních „přenesených“ sportů si nic neurveš, i když běh je běh
lassie 25.10.2010 15:01:33
>> radon, 25. 10. 2010 14:33:18 dík, mám v plánu se tento týden odstěhovat na bazén po odpolednách. Taky mi přijde, že když je to v klidu, spíš to bolí, když se člověk zvedne, líp mi dělá třeba ostřejší chůze.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.