TEST: Nike LunarElite – novinka do městských parků [článek]
jprok,rnar 08.07.2010 00:01:37
Nike Lunar Elite. Bota, která na první pohled zaujme netradičním designem
bezešvého svršku a novátorským “podvozkem”. Ačkoliv název může
evokovat zacílení na výkonnostní běžce, naše zkušenost je spíše
opačná. Tento stále nový přírůstek v řadě americké značky by měli
vyzkoušet spíše příznivci pomalejších běhů v městských parcích.
Odkaz
na článek
SABZO Praha
Tomáš
Miřejovský
08.07.2010 23:53:46
Z testu vyplývá, že tato bota je zjednodušeně řečeno za hodně peněz (3290Kč) opravdu málo muziky.
Sokolov
Hustey 10.07.2010 16:24:25
Neumožňují rychlejší tempa…tak proto jsem stále tak pomalej . Lunar Elite používám právě na tempový tréninky a i na dráhu právě proto, že tolik netlumí (na rozdíl od zmiňovaných LinarGlide, který mám na delší výběhy, ale i na tempa) a jsou dost lehký. Naběháno v nich mám od března cca 500km a kilák za 3:05–3:15 v nich jde bez problému. To, že bota řídí běžecký styl je pro mne, běžce s příšerným stylem, myslím výhoda – nekontroluju, jak noha dopadá a prostě běžim…
Dále mi vyhovuje polstrování v oblasti paty. Skvělé kvůli patním ostruhám.
Se zachytáváním kamínků jsem se ještě nesetkal (naopak – Glidy mají tak zkonstruovanou podrážku, že nějaký šutr je tam zaseklej skoro pokaždý).
Nevýhodou je bílý materiál – zpocená noha + trochu prašná cesta a boty jsou zas… jak jetel. Viděl jsem je už ale i celé v černém..
No a 3290Kč – to vážně nevím, s jakými úmysly dovozci do ČR nastavují ceny. Tohle přeci nemůžou myslet vážně. Z Améru jsem si je nechal dovézt za 90USD + 30USD poštovné, takže 2400Kč.
pbs 18.09.2010 20:49:36
nevím kdo ty testy dělá, ale já mám s těmito boty zkušenosti jako ty, ideální na rychlejší běhy, zbytečně moc netlumí (akorát aby moc nebolely nohy), atd. jen bych tě opakoval…divný test byl i u těchto bot http://www.behej.com/…hor-do-nizin , naběhal jsem s nimi po horách stovky km (jednou doslova), takže si myslím že naopak oproti výsledkům testu hodně kloužou (na mokrých kamenech nebo i na sněhu v porovnání s obyč. Nike), naopak jejich velkou výhodou (přesně obráceně než v testu) je to, že i po běhu ve velkým marastu (sníh, bláto) mám úplně sucho – mám obyč. XT WINGS, ale taky je možný že testy jsou správně a já jsem netypický běžec…
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.