Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Zdraví, nemoc, bolest » Namožené šlachy v koleni?

Namožené šlachy v koleni?

Nalezené položky: 20 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Mladá Boleslav

tonda0 muž 09.08.2010 21:23:50

Poraďte mi prosím. Jsem úplný začátečník. Začínám běhat a snažím se to hned nepřehánět. Po cca 3 týdnech mně začínají opravdu bolet asi šlachy? V místě kolena v zadní části nohy když je propnutá mám to vzadu ztuhlé a táhne mne to. Vždy je to nejhorší ráno a než se při běhu rozběhám. Ale v podstatě to cítím stále už skoro týden. Co to je a co s tím? Rozcvičit se vždy snažím,ale asi tomu moc nedám. Boty mám slušný,běhám jen asfalt. Díky za každou radu.

Motto: I cesta může být cíl
avatar

Sloviensko

rudo muž 09.08.2010 22:31:08

vzadu za kolenom ? lytkove svaly sa upinaju na kost a svaly zadneho stehna – hamstrings – sa upinaju na kost. stehnove svaly sa upinaju pod koleno (aby mohli koleno zohybat). Je pravdepodobne ze upony tychto svalov su pretazene.. sval sa zotavi rychlo, slachy sa zotavuju pomalsie. sval sa posilni rychlo, slachy silneju pomalsie. za myslienku stoji radikalne znizit na cas behanie a venovatsa posilovaniu zadnych stehennych svalov a svalom lytka, Obe svalove skupiny ale zaroven musia byt elsaticke, natahovane aby sa dalej neskracovali. Tiez treba mysliet na lymfaticky system – v okoli kolena je mnozstvo lymfatickych zliaz aj vzadnej casti a ako splodiny z dolnej casti nohy postupuju hore nohami cez oblast kolena, tieto zlazy sa mozu zapchat, stuhnute slachy svalov zablokuju odtove cesty z lymfatickych zliaz a nastava preplnanie co sposobuje bolest a opuch. Lymfaticka masaz a hydroterapia. Pri samomasazi treba postupovat len smerom hore, rukami posuvat tlak od dole hore nohou nikdy nie napoak, tahat to hore stehnom.plavanie bytiez mohlo pomoct rovnako biciglovanie a stravitcas s nohami vylozenymi hore, z jogy stoj na lopatkach.

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Mladá Boleslav

tonda0 muž 09.08.2010 23:30:00

>> rudo, 09. 08. 2010 22:31:08

díky za vyčerpávající odpověď. Jak jste přesně myslel to na čas radikálně snížit hěhání? Na jaký čas?

Motto: I cesta může být cíl
avatar

Sloviensko

rudo muž 09.08.2010 23:38:14

to poznas podla toho ako bolesti zmiznu, ako zmizne opuchnutie a ako budes tolerovat dalsie bezecke treningy. pre niekoho to moze znamenat 3 dni, pre niekoho 3 tyzdne alebo aj viac, zalezi ako intenzivne sa budes venovat aktivnej regeneracii. vseobecne pri bezeckyh zraneniach plati, ze ked jednoducho prestanes behat a nerobic nic tak to same od seba neodidie, ze akonahle sa vratis k behaniu tak problemy su naspat. nebehacie dni musia byt aktivna regenaracia, nieco sa musi robit v samom mieste problemov a okolo toho miesta a rovnako treba posilovat vsetky suvisiace svaly. pasivny oddych riesi unavu a vycerpanie ale neriesi zranenia.

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

lucka.ada žena 22.03.2011 11:10:23

>> rudo, 09. 08. 2010 23:38:14 Dobrý den,

já mám podobný problém, ale s rukama.. Dlouhodobější odpočinek mi ale nepomůže..

šlachy na rukou mě už bolí přes 10 let.. Stačí když je namáhám – tenis, bedminton, zvedání těžkých předmětů a začnou okamžitě bolet.. takže pak nemám ani sílu, protože se ta bolest nedá vydržet..

zhruba za dva tři dny po zátěži už nebolí a začnou zase až když je namáhám..

nevíte prosím co by mi pomohlo?

děkuji za odpověď Lucka 29let

avatar

Sloviensko

rudo muž 22.03.2011 20:22:51

>> lucka.ada, 22. 03. 2011 11:10:23

Lucka – ktore slachy ? prsty, dlan, zapastie, predlaktie, za laktom, okolo pliec ?

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

lucka.ada žena 26.03.2011 18:32:20

předloktí.. těším se na odpověď

avatar

lucka.ada žena 26.03.2011 18:33:25

a malinko to z předloktí zasahuje i do zápěstí..

avatar

semperfi muž 04.07.2012 20:36:27

Zdravim,cavte :) Chcel by som Vas poprosit o radu. Jedna sa o taku vec,ze mam tak trosku problemy so slachamy,alebo so svalmy :) ale asi to budu slachy priamo pod kolenom. Zacal som s bojovym umenim Taekwondo a to je velmi zamerane na dynamiku rychlost a silu noh.Vela som behaval na spickach po asfalte az kym sa my nepretazila prava achylova slacha ale aj tak som behaval,koli kondicii a aj koli tomu ze som chcel ist na zapas :) Kedze som mal pretazenu achylovku na pravej nohe,pri rozbehani som viac prenasal vahu na lavu nohu.A to bude pricina toho ze som zacal po case hlavne pri sprintoch pocitovat pod lavym kolenom tlak akoby v slache plus mierny opuch. Tak ked ma zacala bolet ta lava slacha pod kolenom tak som vynechal sprinty a zmiernil som trening. Bolo to v pohode.
Potom som vsak na svojom druhom zapase dostal peknu supku do praveho kolena.Najskor som to necitil zapas pokracoval. Po skonceni zapasu som citil taky tahavi tlak ale este v pohode. No potom ked sme isly s Prahy domov do Piestan :) to zacalo. Ako nahle sme uz boli doma a ja som vystupil s auta zacal brutalny tlak pod pravym kolenom v slache ako keby my tam pichaly ihli ale fakt silny nedalo sa vobec ani chodit ledva som mohol skackat. Synteticky lad v spreji my to nachvilku zmiernoval.Ale po chvili znovu prichadzalo az take teplo a silna bolest v slache.Na dalsi den som s tym isiel samozrejme k doktorovy.Spravil sa snimok a nastatsie koleno nebolo porusene a doktor my vravel ze budem mat silny opuch slachy. Tak naordinoval bandazovanie,po­lohovanie a natieranie. No na dalsi den som si vsimol ze mi zacalo opuchat aj prave koleno,tak som si myslel ze sa mi tam zacala dostava voda.No voda to nastastie nebola,tak som to bandazoval a odpocival. Asi zhruba za tyzden bolest postupne odchadzala a ja som uz nemusel krivat ale dalo sa mi v pohode chodit. Avsak ked si chcem cupnut tak prava noha my to este nedovoli.Asi po dvoch tyzdnoch (medzi tym som bol uz aj na treningu,kde sa aj behalo a sprintovalo)som rozmyslal ze to postupne zacnem viac rozcvicovat.Kupil som si chladivu masticku Kostihoj a zacal som si natierat obe slachy pod kolenami.No ako som to zacal naterat zacali akosi tie slachy pobolievat ked som chodil v praci po chvili som citil tlak v slachach a akoby taku unavu.A to iste i po sedeni. Tak teraz neviem ci je to iba reakcia na ten gel alebo by bola vhodnejsia nejaka ina procedura?

avatar

vandave muž 04.07.2012 20:45:40

>> semperfi, 04. 07. 2012 20:36:27

ja som mal podobne problemy,ale z boxu. tym, ze som pri rotacii bokov nerotoval rovnako aj spickou nohy (lebo sa mi zodrala na tatami a teda ma palila), tak som si ponatahoval vazivo v kolenach. najprv som si myslel, ze je to z behu, ale bolo to zo zlej techniky. kupil som si tenisky a odvtedy si to sledoval. zacalo to prechadzat, ale prave koleno, ktore bolo viac zatazovane, stale trochu boli a uz je to tomu aj 2 mesiace. chce to dobry strecing a pouzivat bandaze pocas zataze a niejak zvlast to nezatazovat. toto som mal s clenkami ked som robil thaisky box. po zapase som mal clenky take spuchnute, ze som si ledva obudul vysnurovanu tenisku…chce to flector alebo voltaren a aspon 2 mesiace trochu setrit a nerobit pohyb, pri ktorom to boli.

avatar

semperfi muž 05.07.2012 07:13:08

>> vandave, 04. 07. 2012 20:45:40

hmm dikes :) BTW pekne :) tak to si dal pekne zabrat clenkom :)

Mna ale tie slachy sa mi zda ze zacali pobolievat po pouzity Kostihoja.Spociatku my pomohol,hned jak to zacalo najviac boliet som tam mal asi zapal,lebo pomahal mi dost chlad na to,ale teraz sa mi zda ze nema spravny ucinok.On je dost chladivy tak ma napadlo,ze mi mohol ten chlad automaticky tie slachy stiahnut a preto v nich citim take napatie.

Veru ten odpocinok treba len dufam ze nebude treba nejak dlho, lebo chcem zacat letnu pripravu.Po lete bude kopu namakanych turnajov :) Ale tak ked to nepojde samozrejme musim ten opdocinok. Skusim to pozvolna natahovat,uvidim uz sa zariadim podla toho co mi povie telo :) Poskusam ten flector a voltaren,dikes :)

avatar

avatar

avatar

avatar

10 km: 0:46:23 (2016)
půlmaraton: 1:50:08 (2014)
maraton: 4:37:14 (2015)

flyerkuba muž 06.05.2014 08:34:03

zdravím, chci se zeptat, jestli před závodem na bolavé šlachy ze zadní strany kolene pomůže tejpování?

Nalezené položky: 20 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.