Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Zdraví, nemoc, bolest » Bolest mezi 3. a 4. prstem u nohy smerujici do predni ctvrtiny chodidla

Bolest mezi 3. a 4. prstem u nohy smerujici do predni ctvrtiny chodidla

Nalezené položky: 5 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

foton muž 28.09.2010 13:57:47

Hledam nejakou radu na nasledujici problem.

Je to asi rok a pul, co pocituju bolesti mezi 3. a 4. prstem na noze, ktere prechazeji do prvni ctvrtiny predni casti chodidla.

Urcite to nevypada, ze to souvisi s mnohokrat zde diskutovanym plantar fasciitis; s patou nebo stredni casti chodidla nemam problemy.

Tu bolest nekdy pocituju obcas i pri normalni chuzi. Zejmena kdyz jsem naboso, dokazu si kolibanim chodidla do stran tu bolest privodit a misto podrazdit.

Vetsinou se to projevuje mravencenim 3. a 4 prstu, ale zejmena tech oblasti kolem jejich kustek dovnitr chodidla; tusim ze tudy prochazeji nejake vyznamnejsi nervy, nevim. Pri behu je ta bolest pak markantnejsi, prechazi v paleni. Nekdy po bezich delsich nez cca 50 minut az nesnesitelna. Pri behani prostridavam momentalne asi patery boty a lze rict, ze problem pocituju ve vsech. I kdyz urcite je to nejhorsi v novych nevybehanych botach, ktere mi zejmena nejak nesednou.

Byl jsem pred rokem u neurolozky (s jinym problemem, ale zminil jsem i toto); ta mne poradila misto rozmasirovavat. Nezda se, ze by to nejak extra pomahalo. I kdyz v posledni dobe jsem zkusil chodidlem prejizdet po „jezatem“ micku a je to docela prijemne. A take doktorka kladla duraz na spravne anatomicky vytvarovanou obuv. Tady jiste citim, ze dobra vlozka je jiste lepsi nez chodit po „placatych deskach“. Obecne ale zadne zlepseni neni, i kdyz zkusim cokoliv.

Nema s tim nekdo nejakou zkusenost? Trva to uz pomerne dlouho, a to se stridavou intezitou, ale celkove se to zcela jiste zhorsuje. Nevic nevypada, ze by to byl jen problem nejakych konkretnich bot ci vlozek (problemy delaji i ty, co vzdy perfektne sedely). Chodit se s tim da, ale pri behu je tu vetsinou otravne, nekdy az nesnesitelne.

Vlastne jsem si presne vedom, kdy jsem ten problem zacal opravdu vnimat: Loni v cervnu jsem byl nucen na svatbe zatancit jisty minimalni pocet tancu; a to v ponekud tesnych botach. Podotykam, ze slo o mou vlastni svatbu. A od te doby takhle trpim (mam na mysli problem s nohou; manzelstvi klape :).

Diky za jakekoliv vase pripadne poznamky

avatar

Praha

Celkem 53203 km
Minulý měsíc 100 km
10 km: 0:47:15 (2010)
půlmaraton: 1:46:26 (2010)
maraton: 3:46:35 (2012)

mapo žena 28.09.2010 16:59:12

Nevím konkrétně, co způsobilo tvůj problém, ale mně na chodidla a prsty pomáhá cvičení s nimi, tím se ti posilují malé svaly, šlachy atd. a noha je pružná. Myslím, že už se to tady probíralo-tzv. malá noha-narovnáš prsty co nejvíc a táhneš je po zemi, jakoby směrem k patě, noha se ti uprostřed trochu zvedne a zmenší se, proto ta malá noha, ale prsty musejí být co nevíc narovnané a jít po zemi, opakuj třeba 30–50 x za sebou a víckrát denně, dá se to dělat i v botách. Nebo si kup nějaký malý míček, polovyfouknutý a hraj si s ním nohama, různě se ho pokoušej zvedat atd. Zase to nepomůže ihned, ale až za nějaký čas. Masírování je taky dobrý, ale to jen trochu odpomůže od okamžité bolesti, problém to nevyřeší. Mně se tím cvičením dokonce částečně narovnaly i prsty, takže si kupuju už i o číslo větší boty na běhání než jsem původně kupovala. Chce to trpělivost a pevnou vůli při cvičení.

Motto: ------------------ vytrvale jako smrt
avatar

foton muž 28.09.2010 18:15:58

>> mapo, 28. 09. 2010 16:59:12

Zni to dobre. Intuitivne citim, ze by to mohlo pomoci. Diky moc.

avatar

Pardubice

Celkem 1176 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:40:50 (2015)
půlmaraton: 1:32:50 (2013)
maraton: 3:49:01 (2015)

Pida11 muž 12.12.2012 08:38:04

>> foton, 28. 09. 2010 18:15:58

Foton:tak jak?ustaly problémy? zhruba před týdnem se mě přihodilo něco podobného (jen ne teda při svatbě :) )

avatar

Celkem 4339 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 2:05:18 (2011)

Nina H. žena 12.12.2012 08:44:25

Ja niečo podobné mám už cca 4 roky, ale je to bolesť, ktorá ide medzi palcom a ukazovákom na nohe. Masáže nepomohli, rovnako ani vložky do topánok, paradoxne mi pomohli práve „placaté“ tenisky – číny v ktorých chodím celé leto na striedačku so šlapkami ( tenisky som kupovala Nike, nechcela som tie z čínskych obchodov, keďže tie smrdia, šlapky tiež kvalitné, kožené), odtlmené tenisky som vymenila za závodné mizuná a ak sa mi podarí našetriť, rada by som si kúpila dáke minimalistické tenisky. Tiež sa snažím pri sedení v práci rôzne naťahovať a precvičovať prsty na nohách a už spomínaný „ježko“. Ale najväčšiu úľavu od bolesti som zaznamenala po prechode na tenisky bez tlmenia. Ak by som nemusela do roboty nosiť opätky, myslím, že dnes by som už ani nevedela, že ma niečo bolí.

Nalezené položky: 5 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.