Střepiny z běžeckého života vycházejí knižně [článek]
behej.com 17.11.2010 00:03:53
Příběhy běžců a dalších lidiček více či méně spojených
s během, s nimiž jsme se více než rok setkávali na behej.com pod názvem
Střepiny z běžeckého života, nyní dostávají knižní podobu. Na své
náklady je vydává jejich autor, vyškovský trenér a vytrvalec Zdeněk
Smutný.
Odkaz
na článek
Černé Voděrady
MartiNo
17.11.2010 09:57:42
Taky jsem si napsala ježíškovi – radši dřív, ať není kalup a tlačenice v cílové rovince…
Peggy
17.11.2010 18:02:48
Pan Smutný píše poutavě a zajímavě, ale dělá čest svému jménu a jeho příběhy jsou opravdu dost smutné. Četla jsem tady na webu snad všechny příběhy a na mě je to moc černá káva, já do ni potřebuji kapku mléka a trochu cukru. Nic ve zlém.
Černé Voděrady
Peggy
17.11.2010 21:30:06
>> MartiNo, 17. 11. 2010 18:30:53
Čekala jsem, že přesně takhle někdo zareaguje Vím, že je to život, už
jsem měla tu čest ho potkat a umí být fakt drsný. Pan Smutný neměl lehký
život a skláním se nad jeho sílou s ním bojovat. Viděl tolik tragických
osudů, že to musí pohnout každým! Já to opravdu nemyslela zle, jen jsem
přidala pohled. Mám raději knihy, kde i smutné věci doplňuje černý
humor, protože čtení je pro mě především relax a někdy i hledání
způsobu, jak se dívat na život s lehkostí (což mi ne vždy jde).
Černé Voděrady
MartiNo
17.11.2010 23:04:45
>> Peggy, 17. 11. 2010 21:30:06
No jo, mám ráda černý kafe bez cukru, kdežto černý humor snesu jen
výjimečně. Tak to vnímáme prostě jinak – co je pěkná knížka.
Možná proto, že snahu vidět život s lehkostí jsem vzdala. Né že bych
byla pesimista, jen mám již dost informací
rudo
18.11.2010 00:19:23
LOA == taky je zivot
Law Of Attraction == taky je zivot.
Na co myslim, ake nalady si pripustim, ake temy si vyberam, tak su nastavene moje citove vibracie, tak sa reguluju hormony a taku mam naladu. LOA
Vesmir sa nam snazi vzdy pomoct. Ked sa niekto naladuje na smutok, tak Vesmir Boh Darwin si myslia ze ten clovek chce viac smutku a tak mu ho posielaju, cez pribehy, cez knizky a filmy cez kamaratov, rodinu a osobne zazitky cez okolite podmienky. Taky je zivot LOA.
Taky je zivot ze si kazdy moze vybrat, vyber je namaha a usilie a je dosledok aj pricina toho ze som sam za svoj zivot plne zodpovedny. vzdat to je sice jednoduchsie, vyhovorit sa na taky zivot, okolie a podmienky je vzdat sa.
Niekto ma svoj zivot v rukach, rozhoduje sam za seba, ako ked ide do luxusnej restauracie s velmi dlhym a roznorodym jedalnym listkom a sam si vyberie co chce a ked take jedlo presne nie je, tak si vydebatuje s casnmikom aj s kucharom ako to chce zmenit upravit a skombinovat… No aj v takej restauracii je mozne povedat casnikovi – mne na tom nezalezi co odporucate alebo co je dnesna specialita. taky je zivot ze niekto sa rozhodne ze restauracie s jedalnym listkom neexistuju a ze vsetko je len zavodka alebo skolska jedalen, ze kazdy den je len 1 jedlo pre vsetkych a ze len zopar jedal sa meni pocas tyzdna. taky je zivot ze kazdy tyzden potom ocakava aspon raz plucka na smotane s makaronmi, iny den granatyr a dalsi den zapekanu cestovinu a niekedy pre zmenu dukatove buchticky alebo zemlovku. Taky je zivot, pre kazdeho iny ale pritom vacsina sa akosi NE-rozhoduje a skonci s velmi podobnym zivotom na ktory sa da dobre frflat.
Obcas dam ludom taku otazku – povedz mi preco ale naozaj preco sa rozhodnes pre knizku, film TV, kino atd kde sa jedna o smutok, dramu nestastie ?
zaujimave reakcie
Dolezita otazka je tiez , preco mocni sveta podporuju taketo druhy „umenia“ ? preco sa finacuju filmy a TV serie o vrazdach utrpeni vojnach dramach masovych a prirodnych nestastiach skutocnych aj vymyslenych.
Co je za tym ?
Je za tym ovela viac ako to ze vacsina populacie je uz preladena na energie nestasti a tak na to pojde a zaplati a tak vedlajsi produkt je aj to ze sa na tom dobre a bez rizika zarobi. Ale o to v skutocnosti vobec nejde.
Taky je zivot, smutok sa da k sebe pritahovat a zivit ho vsebe.
Ludske podvedomie nevie rozlisit realitu a nerealitu, ked niekto pozera film s negativnou energiou napriek tomu ze si niekde v mozgu opakuje – je to len film, telo reaguje na to ako na skutocnost, hormony sa vyplavuju, telesne funkcie sa preladia, psychika ide ako nazivo. Staci aby niekde niekto bol vrazdeny a vdaka TV je vecer vrazdenych spusta milionov ludi. Taky je zivot. ak o nom necham okolie rozhodovat. LOA
Zdeněk Smutný
18.11.2010 08:12:10
Vážení přátelé, děkuji všem za objednávky mé knihy i za jakýkoliv komentář. I o tom život je – o umění naslouchat jiným a ne jen bezhlavě vnucovat ostatním svůj názor. Život není takový jaký je, ale je takový, jaký si ho uděláme, to by bylo dobré mít na paměti. Vzhledem k tomu, že kniha vyšla již ve čtvrtek a kvůli mým finančním možnostem jen v nákladu 100 ks a já ji začal prodávat již na závodech, je v podstatě až na pár zbývajících kousků vyprodána. Odešlu ji tedy všem ,co jste si ji objednali, co nejdříve a pokud bude dál větší zájem, nechám udělat dotisk. Je to v současné době otázka pár dnů. Ještě jednou děkuji. Zdeněk Smutný
Bering
27.12.2010 22:00:27
Ivo, krásně napsaná, výstižná a pravdivá recenze.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.