Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Zdraví, nemoc, bolest » Bolest uvnitř lýtka - vnitřní strana nohy

Bolest uvnitř lýtka - vnitřní strana nohy

Nalezené položky: 5 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Lu žena 26.02.2011 13:19:49

Ahoj běžci..

obracím se na vás s prosbou o radu. Vím, že je potřeba navštívit ortopeda, ale nemůžu se tam ani dovolat, natož objednat. Chci kvalitního, zaměřeného na sport, proto jsem limitovaná výběrem.

Běhám přes 2 roky, 3–4× týdně, pokaždé cca 7–10 km. Vždy taková pohodová hodinka. Měsíčně tedy cca 120 km. Čili málo.

Víc bohužel nemůžu, protože:

Jakmile odběhnu jeden běh, už cítím vnitřní lýtka. Obě nohy, jakoby vevnitř, zánětlivá bolest, reaguje na horkou vodu, naopak chladivá Alpa pomáhá (proto odhaduju zánět). Při chůzi nebolí, jen tu noc po běhu, když se vzbudím a jdu na wc…ráno už je to ok. Ovšem kdybych měla jít druhý den běhat, silně se to ihned spustí. Když např. 4 dny neběhám, bolest odezní a další běh je zpočátku skvělej, ovšem po cca 45 minutách už to najíždí a vše zase dokola.

Neustále lovím na netu i zde, co by to mohlo být – zánět okostice asi ne, na to to bolí málo a chůze je naprosto bez bolesti. Že by si nohy časem zvykly, se mi po 2 letech běhu taky nezdá (už dál čekat nehodlám). Zkoušela jsem hořčík, bez efektu. Jsem bez nadváhy, boty mám kvalitní, doporučené v Triexpertu dle analýzy došlapu na běhátku…

Netušíte, co je to za problém?

A já bych tak ráda běhala téměř denně, hned ráno šup do lesa, hmmmm :)

Moc díky všem, co se ozvou.

avatar

Žďár nad Sázavou

půlmaraton: 1:42:51 (2011)

pam65 muž 26.02.2011 15:58:38

To, čemu říkáš zánět okostice, je způsobeno přetížením svalů, které přitahují prsty chodidla nahoru (dlouhé ohýbače). To se děje hlavně při běhu z kopce po tvrdém povrchu.

Ty máš ten problém otočený o 90 stupňů. Okostice je místo, kde se sval upíná ke kosti, takže to může být také okostice, ale na jiném místě. Omrkni podrážku běžeckých bot, zda není nerovnoměrně opotřebená zevnitř či zvenku. Pokud ano, diagnóza je na světě.

Kvalitní boty ještě neznamenají, že jsou to ty pravé pro tebe. Možná bych zkusil nejdřív nejlevnější vložky pod klenbu ze zdravěnky, co to udělá.

Motto: No toto!
avatar

Lu žena 26.02.2011 16:49:58

>> pam65, 26. 02. 2011 15:58:38

Koukám na podrážky, ale nepozoruju ani na jednich jakékoliv opotřebení, což ale nemusí znamenat, že to tam neni – jen to nevidim. Je pravda, že trochu šmajdám – chodidla mi vbočujou lehce dovnitř, občas je to vidět i na botách pro běžný nošení, když na ně zezadu mrknu, jsou dovnitř lehce sešláplý. I v Triexpertu mi doporučili boty na pronační chodidla.

Pak by to i souhlasilo s tvym doporučenim vložek pod klenbu – vyvýšit jí.

Prosim tě, poraď mi s nima. Myslíš něco takového?

http://www.zdravotnickepotreby-eshop.cz/index.php?…

http://www.kola-cykloshop.cz/…bed-665.html

avatar

Lu žena 27.02.2011 19:45:30

>> pam65, 26. 02. 2011 15:58:38

Ahoj, tak za tebou běžim s poznatkem :) Jsem nadšená! Byla jsem běhat v pátek asi 7 km, včera 3 a dnes (to už bych běžně bolestí trpěla jak pes) 80 minut na páse v posilovně – záměrně jsem si hlídala došlap, abych vytáčela pravou nohu, která mě trápí o poznání víc, ven…no je to neuvěřitelný, ale diagnostikoval si mi na dálku, co s tim mám :) Celejch 80 minut bylo naprosto v pohodě, bolest tatam!!!!! Já se asi zbláznim! :) Takže zejtra letim pro nějaký ty vložky do zdravotních potřeb a snad mě to nezklame a dál zůstanu bez bolesti!

Moc ti díky!!!!!! :)

avatar

Žďár nad Sázavou

půlmaraton: 1:42:51 (2011)

pam65 muž 01.03.2011 06:34:33

>> Lu, 26. 02. 2011 16:49:58

Nevím, takový odborník nejsem a sám s botama zápasím. Jen jsem o 90 stupňů otočil příčinu běžecké holeně („okostice“) a vyšlo mi to, co jsem popsal.

Osobně jsem zatím u NewBalanců, protože ti tuším začínali jako výrobci zdravotnické obuvi a ke sportovní se dostali potom. Dnes bývá zvykem, že boty s podporou pronace mají na vnitřní straně vyšeděný bok podrážky, tím ukazují, že je tam něco navíc. Druhou možností jsou neutrální boty + vložka. Ale ve sportovních ortopedických vložkách se nevyznám.

Motto: No toto!
Nalezené položky: 5 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.