Půlmaraton se zánětem okostice
Praha 8 Dolní Chabry
dolezalj 28.03.2011 21:25:53
Tak už 2 měsíce s tím bojuju. Zánět okostice holenní kosti na levé noze. Omezil jsem kvůli tomu běhání a šlapal více na rotopedu. To mi nedělalo problém. Dnes jsem zkušebně zaběhnul 45 minut tempem 5 min na km a šlo to!!! Sice jsem cítil nohu, ale dalo se to vydržet. Následně jsem po běhu měl trochu problém, ale rozcvičil jsem to a spomocí Ibalgin gelu jsem nyní OK. Máte s tím někdo zkušenost, co s tím udělá závod? Je mi 51 let a běhám poslední 2 roky. Loni jsem běžel půl maraton za 1:43 a letos jsem se chtěl dostat pod 1:40. Na to teď se.., ale nechce se mi vzdát. Hrozí mi nějaká následná komplikace? Moje žena lékařka si myslí, že by to mělo být OK. Myslel jsem, že si také radši dám před startem jeden Ibalgin, ale nevím jestli to je rozumný nápad. Vnímám to tak, že zánět okostice je nepříjemná záležitost, ale není to traumatický problém, co vy na to?
Brno
mulisak 28.03.2011 23:58:29
Z lékařského hlediska tomu moc nerozumím, ale tuším, že běhání po tvrdým povrchu na zánět okostice vůbec není dobrý. Jinak mi připadne zbytečný riskovat kvůli takový prkotině. Chápal bych to, kdybys měl poslední šanci se kvalifikovat na olympiádu, ale takhle doporučuji raději počkat, až se uzdravíš, protože jsou pro tebe a tvoje budoucí běhání určitě důležitější zdravé nohy než diplom za půlku za 1:40.
Mansongirl 03.05.2011 12:50:34
>> dolezalj, 28. 03. 2011 21:25:53
Mám stejný problém, ale ta bolest už je k nevydržení. Dneska jsem byla u ortopeda, který mi teda stanovil tuhle dagnozu a předepsal mi celkem silné prášky a mast Ketonal. Prý min. 2 týdny bez sportu a mělo by se to prý zlepšit… Achjo =/
Bratislava
andyxx7 03.05.2011 13:02:47
ako niekolkokrat tu uz bolo napisane, bezci beziaci cez spicky maju minimalne riziko dostat zapal okostnice. treba zmenit v prvom rade doslap, resp. behat naboso
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.