Noseni merice v zime
Jílové (to u Děčína)
toro 17.12.2006 12:36:12
Mam dotaz, jak nosite meric v zime? Ja si ho davam prez dlouhe triko a mikinu, to je tak maximum co snese pasek. Pokud mam jeste vetrovku, tak tu musim mit ohrnutou. Nekdy se mi stane, ze se mi ale mikine shrne a zmackne tlacitka, coz u polaru zrovna je konec treninku, tudiz mam jeste navic zamcene tlacitka.
Mimochodem, vcera jsem bezel po lesni ceste a slapl na zrzlej koren, noha mi po nem sjela a protoze nebylo nic o co by se zastavila tak vyletla do vzduchu. Nastesti jsem rozhodil rukama a chytl se vetve. Celkem se teda nic nestalo, jen kdyz jsem si stahl data, tak jsem zjistil, ze jsem mel max pace 3:13 min/km. Takze chvili se me nohy pohybovaly, tak jak vetsina z vas beha. Priserna rychlost
Prostějov
draver 17.12.2006 12:40:45
Rád bych se při této příležitosti zeptal, jak reagují sporttestry na teploty pod nulou. Já ho zatím nemám a používám jen obyčejné hodinky a za poslední týden se mi podařilo oddělat dvoje hodinky a jedny stopky. Prostě zhasly a už se mi je nepodařilo rozchodit. A to si myslím, že ještě není žádná zima.
Jílové (to u Děčína)
toro 17.12.2006 12:58:27
Ja mam Polar RS200SD a manul tvrdi, ze hodinky, hrudni snimac i nozni snimac maji provozni teplotu –10 az +50 celsia.
Brno/Havířov
forest 17.12.2006 18:08:19
Nosím přímo na ruce, i když mám mikinu nebo větrovku. Pokaždé dopspěju do stavu, že ruka vypadá takhle: konec větrovky, hodinky, rukavice. S problémem, že by mi větrovka nebo mikina tlačila do hodinek, aby tlačítko bylo zaktivováno jsem se zatím nesetkal (Polar S625X). A k nošení nožního čidla bych měl poznámečku – včera jsem vybil baterku (už před tím blikala červěně), ale osobně si myslím, že mráz ji hodně „pomáha“. A aby toho nebylo málo, tak jsem na konci výklusu otestoval i vodotěsnost čidla (i když dost toho zamrzlo hned na čidle samotném), v pouzdře ani náznak vlhkosti.
jirkoun 17.12.2006 20:43:57
Se sportesterem jsem bezel i pri –17 a bylo vse OK (Polar S150)
Jílové (to u Děčína)
toro 17.12.2006 20:56:51
Taky si myslim, ze to co je udavano v manualu, je to absolutni minimum, kdy to bude fungovat. Firma se chrani proti reklamacim. Realny rozsah bude urcite vetsi. Vyzkousim priste Forestuv styl a uvidim, kdyz mam hodinky moc u zapesti tak si zase obcas prepnu info, tim jak ohnu ruku.
Brno/Havířov
forest 17.12.2006 21:07:44
jo, ještě doplnění – mám jen tenké rukavice, takže ty tomu nevadí. Na kole mám rukavice se zápěstním úpletem a ten tomu taky nevadí.
jirkoun 17.12.2006 21:43:19
no co se tyce mrazu tak na hodinkach bude nejvetsi problem s LCD displejem, coz nebyva zpravidla nevratny proces – po ohrati vse opet funguje jak ma
Sedlčany, Praha 3 - Vinohrady
Oslík 27.01.2007 18:58:26
Poslední dobou mívám nějak nízkou TF a i když si měřič různě přitiskuji na hrudník nebo opakovaně navlhčí, tak to – většinou – nepomáhá. napadá mě: nebude to tím, že se má baterka docela dost a proto to měření trochu fláká? Měřič používám od loňského listoapdu zhruba 5 až 6 dní v týdnu, hodinku až dvě…
Praha 4 Háje
Pavel K. 28.01.2007 08:23:28
Mě se tep také najednou rapidně snížil. Vyměnil jsem baterii v hrudním pásu, a tep se vrátil tam, kde jsem na něj byl zvyklej. Od zakoupení jsem baterii mělnil asi po 900 km.
Oslík 28.01.2007 11:19:07
Aha, díky. Takže normálně zajít Kotvy a nechat si jí vyměnit, nebo to zvládnu sám? 900 už v tom už mám a navíc občas zapomenu si pás po doběhu osušit a pak je de facto v provozu ještě pěknou dobu po doběhu…
Praha 4 Háje
Pavel K. 28.01.2007 16:50:10
No já mám pulsmetr z Tchiba, a tam to zvládne člověk sám. Stačí mince, kterou se povolí krytka, pod kterou je baterka. Baterku jsem koupil asi za 30 Kč v Hypernově.
Oslík 28.01.2007 19:05:39
Aha, toho polaru to taková pohoda nebude… Dneska to zase fungovalo…
Brno/Havířov
forest 28.01.2007 19:13:58
no jestli máš pás od Polaru a nemáš WearLink (textitlní, kde je baterka pod sroubovacím víčkem), tak si budeš muset koupit pás nový (výdrž kolem 3–5 sezon, co tak přibližně vím)
Jecminek.Maselnik 28.01.2007 19:55:07
[quote=Oslík]navíc občas zapomenu si pás po doběhu osušit a pak je de facto v provozu ještě pěknou dobu po doběhu…[/quote] omyl, neosušení pásu nemá na životnost baterie vliv. Pás nedostává impulsy, tím pádem žádné nevysílá, spotřeba baterie je na minimu.
Oslík 28.01.2007 22:34:55
2 frest: jestli ono nebude lepší koupit si pak nový sporttester (myslím komplet – stroječek co měří vzdálenost atd. by nebyl od věci)…
2 jecminek.maselnik: v manuálu bylo něco o tom, že se to má po tréninku umýt mýdlovou vodou a pořádně osušit, že se to vybíjí, když je to mokrý…
Brno/Havířov
forest 28.01.2007 23:49:10
2 oslík: jsou to tvoje prachy, já ti to platit nebudu!
Jecminek.Maselnik 29.01.2007 08:27:30
o stroječku, který umí měřit vzdálenosti se píše třeba tady: http://forum.behej.com/…oreruner-305 a u tohoto stroje je možno baterku v pásu vyměnit uživatelsky
Co se týče vlivu vlhosti pásu na výdrže baterie nevím, co píšou v manuálu, ale vím, jak přenos funguje. Nevytírání do sucha ničemu nevadí, i když to taky dělám, ovšem z hygienických důvodů.
Oslík 29.01.2007 14:47:33
2 forest: A nechceš dát ještě pár dní na rozmyšlení? 2 Jecminek.Maselnik: díky, ještě mám dva roky čas… teda doufám
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.