Kotník a kolena
Kaculis
05.05.2011 10:38:50
Dobrý den, po každém běhu mě druhý den bolí kolena a teď už i kotník a nárt( pod kotníkem ze strany) a nemůžu na kotník našlápnout. Můžete mi, prosím, říct, čím to může být? Běhám po asfaltu, 3× týdně, 6km/50min, začínám zlehka, takže běžím nejpomaleji, co to jde, kvůli tepovce. Děkuji
Janotik
09.05.2011 14:23:27
Napadá mě, jestli to nemůže být blbýma botama?
Kulíšek
09.05.2011 15:17:44
>> Kaculis, 05. 05. 2011 10:38:50
Boty nebo technika…
Na druhou stranu…podívej na Janotikovo motto…možná něco taky naznačí.;)
Brno
mulisak
09.05.2011 15:53:57
Na základě toho mála, co jsi napsala se radí těžko. Snaž se běžet zlehka, moc nedupej a nedělej dlouhý skoky, první kontakt chodidla se zemí by neměl být přes patu, usiluj o kadenci 180 kroků za minutu, ideálně si vyzkoušej běh naboso po hladkém asfaltu, to ti nedovolí běžet vyloženě technicky špatně.
Ještě mě napadá, vzhledem k tvému kvůli tepovce uměle hodně pomalému tempu – je možné, že když běžíš nepřirozeně pomale, tak neběžíš přirozeně a něco děláš špatně. Zkus běžet pár běhů rychleji, co to udělá. Běhání dle tepovky je beztak velice diskutabilní.
Pokud jsi dlouho nic nedělala a nemáš žádnou sportovní minulost nebo máš nadváhu, tak zkus pro začátek svižnou chůzi, 6 km/h bys mohla zvládnout, je to skoro tak rychlý jak tvůj běh a mnohem šetrnější k nohám.
Kaculis
09.05.2011 20:58:27
>> Kaculis, 05. 05. 2011 10:38:50
Botama snad ne, mám přímo na běh, našlapuju přes patu, to bude asi tím, přes špicku mi to nejde prostě, zkoušela jsem to a pořád jdu přes patu! A bolí mě jen pravá noha (koleno, kotník). Jsem pravák, takže mám celkově pravou stranu silnější, může to být i tím, že ji víc zatěžuju, ne? Protože jsem si všimla, že levá noha mi při běhu trochu zaostává.
PeterFabok
10.05.2011 11:53:55
ked uz nieco pri behu boli, malokto bezi s optimalnou biomechanikou – to sa potom nabaluje a cely problem zhorsuje.
skus ist napr. na rotoped, ci ta to boli. boli to pri chodzi?
a pri behu sa vyzuj ;)
Kaculis
10.05.2011 14:54:12
Na kole, když jedu, tak mě to nebolí. Při chůzi, taky ne, ale pak mi v kotníku praskne, křupne a bolí to znova. A myslím, že dneska se nedá moc bezpečně běhat naboso, ale děkuji, asi navštívím doktora:(
Kateřina G.
10.05.2011 15:03:14
>> Kaculis, 10. 05. 2011 14:54:12
Běhám bosky kdekoliv, dokonce jsme s dětma šli na výlet a část jsme taky ušli bosky, prošli jsme i přes skleněné střepy a bez zranění. Ale to nebyl úmysl, prostě jsme na ně narazili po cestě.
Můžeš si místo, kde bys případně popoběhla bosky, nejdřív projít s botama a ujistit se, že tam nic není.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.