Snídaně před maratonem
Praha 4
Martin64 07.05.2011 16:58:08
Ahoj!Běžím zítra první maraton.Protože jsem spíš odpolední a večerní běžec a ráno vstávám v době startu,můj metabolismus začíná fungovat později.Nevím,jestli do sebe něco dostanu v 7–8h ráno,ale běžet to na lačno,nebo jen na nějakou sladkou energii+gel,tak mám obavy,že mě opustí síly..Mám radši zkusit snídat těstoviny s kuřecím?Poraďte,kdo už máte zkušenosti.Dík.Martin.
Benešov u Prahy
chuchvi 07.05.2011 18:31:19
>> Martin64, 07. 05. 2011 16:58:08
Zkus ovesnou kaši od EMCA.
Praha 9
Lubos M 07.05.2011 18:44:41
poslouchej svoje tělo,ono si řekne co potřebuje,hlavně nedej na rady z fóra, každý tělo je jedinečný a nelze na dálku poradit, co je nej. před závodem, to musíš zjistit sám na sobě*>> Martin64, 07. 05. 2011 16:58:08*
Žďár nad Sázavou nebo Brno
Luckyboy 07.05.2011 19:20:38
>> Martin64, 07. 05. 2011 16:58:08
Měl sis vyzkoušet dlouho před maratonem . Teď už je každá rada těžká. Já třeba běhám na spoustu věcí – jogurt, puding s banánem, piškoty a rozinkami, občas ovesná kaše. Sice něco z toho není úplně asi dietology doporučované, ale jde o to, aby to i chutnalo a člověk to byl do sebe schopný nacpat.
Praha 4
Martin64 07.05.2011 19:25:23
>> Lubos M, 07. 05. 2011 18:44:41
Jasně,to je pravda.Já mám všechno vyzkoušený,nejvíc mě vyhovujou ty těstoviny s masem,když pak vyběhnu po třech hodinách,ale v šest ráno to do sebe nenacpu..Ovesnou kaši beru ale s tou vydržím tak 15–20km..no,dám si do ní ještě rýži a po cestě se dotankuju gelem.
Benešov u Prahy
chuchvi 07.05.2011 19:43:55
>> Lubos M, 07. 05. 2011 18:44:41
Kdyby nechtěl dát na rady na fóru,tak se neptá.
rudo 08.05.2011 02:18:58
pecena kacica, cervena kapusta, chlpate knedliky, 2 piva, cokoladova torta s ceresnovym kompotom
Stch 08.05.2011 12:28:00
ovesná kaše a oliva oil, na konec / po 30 km rozinky + banán/
Vesec u Turnova
Strouhal Zdenek 08.05.2011 17:33:04
Půlitr silného turka k tomu co zrovna je nebo taky nic pokud jde o závod do půlmaratonu to jen kafe.>> rudo, 08. 05. 2011 02:18:58
>> PeterFabok, 08. 05. 2011 00:46:08
Od vás dvou se kvalitu a složení stravování před závody budu muset učit.
Bratislava
andyxx7 08.05.2011 22:10:15
ja mam tiez vecne problemy so zaludkom pri hocijakom zavode. Doteraz som si daval pred zavodom ryzu so sosovicou (čočka), dnes rano na radu Ruda som skusil biele pecivo s maslom a tvrdym syrom a vsetko rovnake. Od 10km nevolnost v zaludku a potom bolest, ako keby som tam mal klince. Potom nemozem dychat cez branicu ale len s plucami, aj to len na pol dychu. Strasny beh… potom ani plnohodnotny vykon nemozem podat. Da sa odbehnut maraton aj bez iontakov a gelov? (gel inak vobec nepouzivam, ten mi robi najhorsie)
rudo 08.05.2011 22:45:45
>> andyxx7, 08. 05. 2011 22:10:15
neviem ci som take radil, len som menoval co robia rozni ludia.
Myslim ze zakladna otazka stoji takto : kolko hodin pred startom sa zje to co sa zje.
kazde jedlo ma svoj cas v zaludku a ked sa zo zaludku odsunie, uz nemozmne tomu hovorit problemy so zaludkom.
Ked sa neda dychat cez branicu, nemusi to byt koli plnemu zaludku, moze to byt koli nafuknutym crevam, napriklad.
ako som uz inde pisal, napriklad australski chodci pred 50km, ranajkuju asi 4 hod pred startom, a to len velmi malo a vacsinou len carbs, trochu kase alebo jeden toast a kavu, teda jedlo co je zo zaludku von do 2H a do dalsich 2H uz su vsetky carbs plne stravene a inzulin je naspat a krvna glukoza je naspat na normalnych hodnotach, po tych lahkych ranajkach sa uz len pipija cista voda.
ak je start o 8 rano, tak budik zvoni 3:30 rano, aby o 4 rano uz bolo po ranajkach
Bratislava
andyxx7 08.05.2011 23:08:02
>> rudo, 08. 05. 2011 22:45:45
nic v zlom, ja si cenim tvoje rady. len uz som zufaly z toho mojho citliveho zaludku. asi budem behat len na cistej vode, max. nejaky banan. i ked asi ani on nie je bohvieco, ale raz za cas pri pretekoch to hadam zvladnem. najblizsie na nejakom treningu vyskusam si dat rezervu tie 4 hod. po jedle. a este prosim ta, je jedno ci zjem obycajnu ryzu (bielu) alebo natural?
rudo 08.05.2011 23:37:18
>> andyxx7, 08. 05. 2011 23:08:02
ako sa hovori, jedno je len kolecko na furiku.
biela ryza ma odbrusene vsetky dolezite latky, mineraly atd a zostal iba cisty skrob.
na jednej strane su ludia co veria ze cisty skrob stravia ovela lahsie a tak jedia cisty skrob pred a pocas pretekov, na druhej strane su ludia co veria ze cisty skrob im len zalepi creva a travenie moc nejde, na tretej strane su ludia co veria ze cisty skrob len v crevach skvasi na strvtej strane su ludia co si myslia ze energia je zevisla ovela viac na mineraloch – bioelektornika a preto by nikdy bielu ryzu nejedli a najradsej by mali moznost kupit to co sa odbrusilo prec pri vyrobe bielej ryze.
vyskusaj
Travenie je dobre riesit neustale a najma mimo zavodnej sezony, napravit vsetko vnutri v case ked nezalezi na vykonnosti
Bratislava
andyxx7 08.05.2011 23:48:32
>> rudo, 08. 05. 2011 23:37:18
OK, dik za radu. musim na to aj tak sam prist, co mi robi dobre a co nie…
PeterFabok 09.05.2011 09:53:19
>> andyxx7, 08. 05. 2011 23:48:32
blahozelam k vysledku
Bratislava
andyxx7 09.05.2011 10:54:43
>> PeterFabok, 09. 05. 2011 09:53:19
dakujem
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.