Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Pronace

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Příbram

10 km: 0:47:50 (2011)
půlmaraton: 1:56:14 (2011)
maraton: 5:22:00 (2010)

Janotik muž 09.05.2011 14:16:24

Trpím nadměrnou pronací, samozřejmě sem si už koupil boty, který berou v potaz můj došlap (Asics Kaynano). Teď se mi hodně zalíbily Nike Free. Co tak čtu, tak by měli probrat svaly na chodilu. No a teď v nejnovějším Běhej čtu Probuďte svá chodidla konkrétně o pronaci a zarazil jsem se u tohodle: „Jediným a nejrozumnějším řešením je zajistit správné postavení kotníku svalově. K tomu je třeba se naučit, jak změnit postavení nohy při došlapu.“ Znamená to teda, že se pronace můžu zbavit? Doteď jsem myslel, že už to tak je a nic s tím neudělám. Můžete někdo poradit? Jak přeučit nohu, aby došlapávala jinak? Pomůžou boty jako nike free, nebo fivefingers? Díky za jakýkoliv typ.

Motto: Co bolí, to sílí :)

Banská Bystrica

Celkem 983 km
Minulý měsíc 0 km

PeterFabok muž 09.05.2011 14:30:45

pronacia ako taka je pri behu nevyhnutna, nadmerna pronacia je uz druha vec… posilnenie struktury nohy a chodidla zabezpeci, ze noha sa nebude nadmerne odvalovat dovnutra a klenba bude plnit tlmiacu ulohu tak ako ma.

pomozu „nebezecke cviky“ a pomaly zaciatok s behom naboso. aby mohla noha plnohodnotne pracovat, nesmie ju nic zvazovat ani jej branit, ziadna odpruzena pata ani podopreta klenba. treba sa ale zmierit s tym, ze terapia nema nic spolocne s vysokymi objemami, takze behat len tolko, kolko stav dovoluje.

ked aj nebudes po tom extra patrat, staci ked pri behu naboso (a aj pri chodzi) budes klast nohy paralelne(nie s prstami von), pokial budes dostatocne uvolneny, mozog spravi vsetko sam.

Motto: the best runner leaves no trace
Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.