Pronace
Janotik 09.05.2011 14:16:24
Trpím nadměrnou pronací, samozřejmě sem si už koupil boty, který berou v potaz můj došlap (Asics Kaynano). Teď se mi hodně zalíbily Nike Free. Co tak čtu, tak by měli probrat svaly na chodilu. No a teď v nejnovějším Běhej čtu Probuďte svá chodidla konkrétně o pronaci a zarazil jsem se u tohodle: „Jediným a nejrozumnějším řešením je zajistit správné postavení kotníku svalově. K tomu je třeba se naučit, jak změnit postavení nohy při došlapu.“ Znamená to teda, že se pronace můžu zbavit? Doteď jsem myslel, že už to tak je a nic s tím neudělám. Můžete někdo poradit? Jak přeučit nohu, aby došlapávala jinak? Pomůžou boty jako nike free, nebo fivefingers? Díky za jakýkoliv typ.
PeterFabok 09.05.2011 14:30:45
pronacia ako taka je pri behu nevyhnutna, nadmerna pronacia je uz druha vec… posilnenie struktury nohy a chodidla zabezpeci, ze noha sa nebude nadmerne odvalovat dovnutra a klenba bude plnit tlmiacu ulohu tak ako ma.
pomozu „nebezecke cviky“ a pomaly zaciatok s behom naboso. aby mohla noha plnohodnotne pracovat, nesmie ju nic zvazovat ani jej branit, ziadna odpruzena pata ani podopreta klenba. treba sa ale zmierit s tym, ze terapia nema nic spolocne s vysokymi objemami, takze behat len tolko, kolko stav dovoluje.
ked aj nebudes po tom extra patrat, staci ked pri behu naboso (a aj pri chodzi) budes klast nohy paralelne(nie s prstami von), pokial budes dostatocne uvolneny, mozog spravi vsetko sam.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.