Časopis Běhej už i na telefonech a tabletech [článek]
behej.com 25.08.2011 08:37:39
V těchto dnech najdete ve schránkách nebo u prodejců nové číslo
Běhej. Současně vám představujeme novinku – možnost pohodlného
nákupu online do počítačů, na chytré telefony a do tabletů).
Vybrali jsme pro tuto službu českou firmu Publero a její portál
www.publero.com. Jaké jsou výhody a co ještě zbývá dotáhnout?
Odkaz
na článek
Praha
Kikin
25.08.2011 10:15:31
Zní to super! Jen malinko nechápu, proč vzhledem k nižším nákladům na distribuční mezičlánky, materiál atd. nebude cena nižší? Navíc je to ekologičtější forma atd. Jen nápad k zamyšlení.
kemo
25.08.2011 10:40:02
A já se těšil na verzi pro Kindla :( Ale jinak je to dobrá zpráva, to zase jo :)
amur
25.08.2011 13:13:06
>> Kikin, 25. 08. 2011 10:15:31 Ja bych si tipnul, ze ty penize, co vydavatel usetri, spolkne publero, ale muzu se mylit. A jestli tomu tak neni a vydavatel na tom ziska o par minci navic, tak mu to jenom preji, protoze behej.com je pro me srdcovka a diky tomuto portalu, jsem se vratil konecne zpet k pravidelnemu behani. Takze ode mne velky dik a potlesk autorum behej.com
kámen úrazu
25.08.2011 21:56:35
Supr. Díky! Už jsem se registrovala a poslala peníze na účet, vyberu si i další čtení.
Ostrava
Tygr
27.08.2011 10:03:24
Souhlas s Kikinem, náklady by měli být nižší, tak by se to mělo
projevit i na ceně
pms
28.08.2011 09:29:30
Taky se mi zdá, že náklady by mohly být o něco nižší, než za
tištěnou verzi. Opak je spíš pravdou. Chtěl jsem si na zkoušku koupit
jedno číslo. Jenom jedno číslo. Nevím tedy, z jakého důvodu jsem nucen
přispívat do nějaké peněženky na serveru publero minimální částkou
100Kč. Takže momentálně nevidím jinou možnost, než zaplatit za takové
kouknutí 100Kč
Praha
Radek Narovec
29.08.2011 07:45:09
Dobrý den,
cenu neurčují jen náklady, ale spíše to, jak si kdo produktu váží. Pro nás je časopis zdrojem obživy, ale současně i něčím, na co jsme pyšní, co nás naplňuje a do čeho dáváme kus našeho já. Kdo tohle chápe, nežádá slevy. To je náš čtenář, pro kterého časopis a web děláme.
Díky
Kolín/Praha
Mejla
29.08.2011 12:24:57
>> Radek Narovec, 29. 08. 2011 07:45:09
Tohle je ovšem nepochopení konceptu digitálních médií. Snad nikdo
neprodává online verzi novin/časopisu za stejnou cenu, protože reflektuje
ušetřené náklady na papír, tisk a distribuci, stejně tak jako
příležitost oslovit větší počet lidí (i za hranicemi) a generovat
efektivněji peníze z reklamy, na kterou je možnost se ze zařízení přímo
prokliknout (což na papíře nelze). Uživatelé čteček a smartphonu jsou
také zvyklí ve větší míře platit online, takže se dá předpokládat,
že by zvážili i možnost předplatného, takhle však bude smysluplnější
dále kupovat papírovou verzi, která je na čtení pořád komfortnější a
dá se půjčovat (smartphone nebo iPad se půjčuje o poznání hůře ).
Praha
Radek Narovec
29.08.2011 12:49:36
>> Mejla, 29. 08. 2011 12:24:57
ano
Praha 5
lp76
29.08.2011 18:30:43
Mám spoustu poznámek, tak zkusím co nejstručněji …
Publero jde číst nejen na mobilních zařízeních, ale i na PC, takže kdo nemá jinou možnost pořízení, tak je to rozumná alternativa. Možnosti, číst po přihlášení přímo na behej.com, bych dal přednost, ale asi by byl složitý prodej jednotlivých čísel :(
Když to zůžím na mobilní zařízení, tak pokud bych měl tablet (tzn. obdobný komfort jako s papírovou podobou), tak to beru, ale na telefonu je sloupcová sazba taková krkolomná a komfort výrazně menší. Chtělo by to nezalámanou verzi, klidně i s méně obrázky.
Co se týče ceny a platby, na androidu jde platit i částky kolem dolaru nebo eura, nutnost předplatit si 100Kč, když to vlastně jen zkusím je hodně. Co dát k dispozici jedno staré číslo ? Ti co třeba časopis neznají se navnadí a ostatní alespoň poznají, jestli to stojí za to.
Publero
31.08.2011 00:34:52
Ahoj všem čtenářům časopisu běhej. Zastupuji společnost Publero a dovolte mi krátce zodpovědět některé vaše dotazy. V první řadě, chci poděkovat za podporu a spolupráci ze strany vydavatele. V tuhle chvíli je tahle služba spíše krokem jak nabídnout čtenářům jejich oblíbený titul, jinak než jen papírovou formou, do tabletů, PC, zahraničí atd … Cenová politika je plně v rukou vydavatelů a pokud v tuhle chvíli nechtějí měnit cenu, tak to určitě není pouze z důvodů zisku. Digitalizaci a její adaptaci mezi čtenáře je potřeba dát více času, najít a hledat nová technická řešení pro Vás čtenáře i vydavatele. Společnost Publero zde hraje roli technologického partnera, na kterého se můžete kdykoliv obrátit s dotazy a požadavky, jak službu zdokonalovat, a že toho není málo co je a bude potřeba stále zdokonalovat. Co se týče minimální ceny dobytí 100,–Kč, tak je potřeba propočítat veškeré transakční poplatky a rozumná míra odvodu pro distributora Publero je právě od částky 100,–Kč – nabité peníze se Vám nikdy neztratí a umožní Vám z peněženky kdykoliv nakupovat jakýkoliv titul (vhodné v zahraničí, pokud u sebe nemáte zrovna kartu atd). Každé vydání má své ukázkové číslo a čtenář si tak může prohlédnout strukturu časopisu a následně zakoupit aktuální číslo. Zde připravujeme možnost prolistovat si stránky, jako obsah a další strany určené vydavatelem, aby jste se mohli lépe rozhodnout zda-li chcete aktuální číslo zakoupit. Neváhejte se z dotazy obrátit sem, nebo přímo na nás. Osobně se přiznám, že jsem časopis běhej vůbec neznal a jako čtenář jsem byl tímto časopisem mile překvapen. Doufám, že se tak touhle digitální cestou časopis dostane i k novým čtenářům.
Publero
31.08.2011 00:48:01
Doplňuji také informaci, že titul zakoupený v systému Publero je Vám již ve vašem profilu kdykoliv k dispozici, nikdy jej neztratíte, nezmačkáte a nezabere Vám místo na policích. Máte jej k dispozici v kterémkoliv koutu světa (pokud je tam internet v tabletech pak lze využít i režimu offline) a lze nakupovat jednotlivé tituly, či celé předplatné i zpětně. V titulech lze jednoduše vyhledávat, tvořit záložky, poznámky, sdílet informace s přáteli … Zkrátka i digitalizace má svůj půvab. A na závěr ekologie Papír VS Tablety (PC) poměr dle studie společnsti Amazon je 1:10 pro elektronickou verzi. Papírenský průmysl se také řadí na 3 příčku hned za hutnický a strojírenský průmysl z hlediska celkového dopadu na životní prostředí!
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.