Achylovka-výrůstek
Konstantin Wiesner 30.08.2011 12:42:01
ahoj, kamarádovi se udělal výrůstek při uchycení achylovky na patní kost. Běhat nejde, bolí už i při chůzi. Rázové vlny nepomohly. Nevíte někdo, prosím, co s tím?
lassie 30.08.2011 13:49:00
>> Konstantin Wiesner, 30. 08. 2011 12:42:01
Ahoj, tak přesně s tím bojuju teď taky, a to jsem pomýšlela na baroko půlmar. Běhat sice můžu, ale pak to bolí víc. Mám naordinované lasery a ortoped říká, že je to od přetížení a na námahu to není, že víc kolo raděj, mám trochu zánět i na druhé achil., ale už po odpočinku, zábalech, prvním laseru nebolí. Tak přemýšlím, že si udělám z Rak. kolo-běh výlet a poběžím asi jen těch 4,2 a zpátky zas kolmo. Mě pomáhá laser vždycky dost.
fly-boy 30.08.2011 20:38:30
Tady je taky něco o tomto problému : http://www.bike-forum.cz/…va-pata.html Já jsem z těch co jim nic nepomohlo (laser,rázová vlna ,rehabilitace, mastičky atd.)… Na operaci s pochybným výsledkem nejdu. Rok a půl neběhám a mám klid (jezdím na kole) .Teď na dovolené jsem zkusil ráno chodit běhat na pláž a nic nebolelo, takže teď zkusím znovu běhat ,ale moc nadějí si nedávám.
lassie 30.08.2011 20:48:41
To forum jsem odpoledne pročetla, a je to teda dost pesimistický. Ale už podruhé jsem narazila na zmínku o tom homeopatiku, možná by stálo za pokus. Drahé to tak není, třeba proti rázovce.
Konstantin Wiesner 31.08.2011 09:06:50
ahoj, díky vám za rady, tušil jsem, že to bude špatně, kamaráda nepotěšim, ale kolo je taky fajn…
lucily 15.09.2011 23:52:18
>> Konstantin Wiesner, 30. 08. 2011 12:42:01 ahoj ak sa jedna o kostny vyrastok pri uchyte achilovky tak s tym mozu byt dost velke problemy…ma to moja znama a uz bola na ozarovaniach a ani tie moc nepomohli a stale trpi bolestami…lebo pri tom uchyte sa nemoze aplikovat metoda rozrusenia kosti cize je to viac menej dozivotne(alebo ma zleho odbornika :))…ale dufam ze to nie je a nebude take zle u kamarata.....
fly-boy 18.09.2011 11:14:56
Moje zkušenost je taková, že dokud ta boule je měká a bolí i na pohmat, tak je tam nejspíš zánět a nejlepší je co nejvíc klidu. Hlavně se nesnažit o jakákoliv sportování! Opravdu to trvalo dlouho než se zánět vyléčil. Teď mám výrustky bez zánětu a nebolí to. Chodím už i běhat. Každopádně agresivní metody ozařováním a kortikoidy bych vypustil. Podle mě nic neřeší ,protože tu kost prostě nerozpustí… Dokonce jsem byl u „odborníka“ , který mi tvrdil, že má klienty běžce , kterým to operuje opakovaně každý rok a v sezoně jsou fit. Když by operoval 1. ledna, tak než se to zahojí je březen, pak rehabilitace min. 3 měsíce. A nevěřím že by ta jizva samotná po půl roce přestala bolet. Navíc může přirůst a zmenší se hybnost…
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.