Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecký trénink » Behani v krutem mrazu

Behani v krutem mrazu

Nalezené položky: 5 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Okemos, Michigan

Celkem 918 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:38:24 (2007)
maraton: 3:31:03 (2007)

Shadow muž 05.02.2007 16:18:24

Dorazila k nam studena fronta a tak vcerejsi dlouhy beh se uskutecnil pri teplote –19 C. Obcas zafoukal vitr, a mel jsem pocit ze mi upadnou nohy. Dnesni ranni beh byl dokonce jeste studenejsi (-22 C), ale nastesti bylo bezvetri a tak to bylo snesitelne. Trochu mne prekvapilo, ze jsem nemel zadne problemy s dychanim, i kdyz jsem se vubec nesnazil nijak omezovat. Zajimalo by mne zda-li ma takovyto mraz nejaky „extra“ treninkovy efekt na plice, ci je jiz treba spise zacina poskozovat. Samozrejme rad uvitam i jakekoliv jine komentare ohledne behani v takove kose.

Motto: Shadow

Brno

Celkem 26381 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:40:29 (2009)
půlmaraton: 1:33:05 (2008)
maraton: 3:23:02 (2012)

running-observer muž 05.02.2007 16:41:59

Tady není taková kosa, dnes ráno byla ojíněná některá auta a přes den svítilo sluníčko.

Myslím, že běh při –22°C může mít stejně pozitivní efekt, jako každý jiný, pokud se nedosatví silně negativní efekt ve formě zánětu průdušek. Pokud, jak líčíš, subjektivně necítíš potíže, asi je to v pořádku. Ale stejně bych doporučoval mírnější tempo, aby Tě to nenutilo dýchat příliš rychle (a vzduch by se nestačil ohřívat).

Ale na dlouhý běh bych doporučoval v takové kose jít jen tomu, kdo už fakt odolnej…

Okemos, Michigan

Celkem 918 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:38:24 (2007)
maraton: 3:31:03 (2007)

Shadow muž 05.02.2007 17:15:04

[quote=running-observer]Ale na dlouhý běh bych doporučoval v takové kose jít jen tomu, kdo už fakt odolnej…[/quote] Myslim, ze jsem se v tom uz docela dobre rozbehal … zacinal jsem jeste v prvni pulce ledna, kdy tu bylo 8 stupnu nad nulou. Od te doby to defacto pozvolna klesa, a ja jsem venku kazdy den. Obcas jen prihodim na sebe nejakou vrstvu navic … takze zatim dobry … jen aby nezacalo foukat, to muze byt vrazedne i pri mnohem mirnejsich teplotach.

Motto: Shadow

Koryčany

Celkem 1601 km
Minulý měsíc 0 km

Devce žena 05.02.2007 17:55:05

Mam docela zkusenosti z minule zimy, kdy se ranni teplota pohybovala nekdy taky kolem –20C a jediny co mi trochu vadilo bylo, kdyz se mi slepovaly nosni dirky k sobe:) Jinak pokud nefouka a je trebas i napadnuty snih a je tam ta zmrzla vrstva, tak se po tom da super behat. Mne stacilo se trochu prioblict oproti vyssim teplotam a nemela jsem v mrazu moc problemy. Trochu mne byvala zima i ve vyteplenych elastakach, ale dalo se to zvladnout. Navic mam pocit, ze behani v pomerne nizkych teplotach mi pomohlo k tomu, ze jsem vubec nebyla nemocna, ani nachlazena a ani ryma ke mne neprisla.

Motto: Všechno jde, když se chce....

Žďár nad Sázavou nebo Brno

Celkem 2784 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:40:07 (2011)
půlmaraton: 1:28:33 (2007)
maraton: 3:48:37 (2007)

Luckyboy muž 05.02.2007 19:42:47

zima nevadi. i tech minus 20 asi ne, i kdyz nemam ozkousene(nejvic sem bezel v minus 10). ale co opravdu vadi a co tu uz zaznelo je vitr. a to i kdyz je teplo. proste vitr nenavidim a jeste ke vsemu jsem tedka v poslednich 4 dnech slusne 2× prochladnul. jednou po zavode a dneska podruhe kdyz jsem si strihnul zkratku po poli… na vysocine to je sebevrazda :D. a s tim vetrem souvisi i obleceni. jasne ze mam bundu s membranou proti vetru, ale kdyz nefouka tak je v ni priserny vedro a tak ju sebou moc nenosim, protoze sem pak priserne zpocenej, a kdyz si ju nevemu tak zase fouka :). po dnesku jestli neonemocnim, ju pocinaje zitrkem beru sebou za kazdou cenu.

Motto: Pořádek je pro blbce, inteligent zvládá chaos. http://luckyboyonthetrail.blogspot.cz/
Nalezené položky: 5 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.