Behani v krutem mrazu
Okemos, Michigan
Shadow 05.02.2007 16:18:24
Dorazila k nam studena fronta a tak vcerejsi dlouhy beh se uskutecnil pri teplote –19 C. Obcas zafoukal vitr, a mel jsem pocit ze mi upadnou nohy. Dnesni ranni beh byl dokonce jeste studenejsi (-22 C), ale nastesti bylo bezvetri a tak to bylo snesitelne. Trochu mne prekvapilo, ze jsem nemel zadne problemy s dychanim, i kdyz jsem se vubec nesnazil nijak omezovat. Zajimalo by mne zda-li ma takovyto mraz nejaky „extra“ treninkovy efekt na plice, ci je jiz treba spise zacina poskozovat. Samozrejme rad uvitam i jakekoliv jine komentare ohledne behani v takove kose.
Brno
running-observer 05.02.2007 16:41:59
Tady není taková kosa, dnes ráno byla ojíněná některá auta a přes den svítilo sluníčko.
Myslím, že běh při –22°C může mít stejně pozitivní efekt, jako každý jiný, pokud se nedosatví silně negativní efekt ve formě zánětu průdušek. Pokud, jak líčíš, subjektivně necítíš potíže, asi je to v pořádku. Ale stejně bych doporučoval mírnější tempo, aby Tě to nenutilo dýchat příliš rychle (a vzduch by se nestačil ohřívat).
Ale na dlouhý běh bych doporučoval v takové kose jít jen tomu, kdo už fakt odolnej…
Okemos, Michigan
Shadow 05.02.2007 17:15:04
[quote=running-observer]Ale na dlouhý běh bych doporučoval v takové kose jít jen tomu, kdo už fakt odolnej…[/quote] Myslim, ze jsem se v tom uz docela dobre rozbehal … zacinal jsem jeste v prvni pulce ledna, kdy tu bylo 8 stupnu nad nulou. Od te doby to defacto pozvolna klesa, a ja jsem venku kazdy den. Obcas jen prihodim na sebe nejakou vrstvu navic … takze zatim dobry … jen aby nezacalo foukat, to muze byt vrazedne i pri mnohem mirnejsich teplotach.
Devce 05.02.2007 17:55:05
Mam docela zkusenosti z minule zimy, kdy se ranni teplota pohybovala nekdy taky kolem –20C a jediny co mi trochu vadilo bylo, kdyz se mi slepovaly nosni dirky k sobe:) Jinak pokud nefouka a je trebas i napadnuty snih a je tam ta zmrzla vrstva, tak se po tom da super behat. Mne stacilo se trochu prioblict oproti vyssim teplotam a nemela jsem v mrazu moc problemy. Trochu mne byvala zima i ve vyteplenych elastakach, ale dalo se to zvladnout. Navic mam pocit, ze behani v pomerne nizkych teplotach mi pomohlo k tomu, ze jsem vubec nebyla nemocna, ani nachlazena a ani ryma ke mne neprisla.
Žďár nad Sázavou nebo Brno
Luckyboy 05.02.2007 19:42:47
zima nevadi. i tech minus 20 asi ne, i kdyz nemam ozkousene(nejvic sem bezel v minus 10). ale co opravdu vadi a co tu uz zaznelo je vitr. a to i kdyz je teplo. proste vitr nenavidim a jeste ke vsemu jsem tedka v poslednich 4 dnech slusne 2× prochladnul. jednou po zavode a dneska podruhe kdyz jsem si strihnul zkratku po poli… na vysocine to je sebevrazda :D. a s tim vetrem souvisi i obleceni. jasne ze mam bundu s membranou proti vetru, ale kdyz nefouka tak je v ni priserny vedro a tak ju sebou moc nenosim, protoze sem pak priserne zpocenej, a kdyz si ju nevemu tak zase fouka :). po dnesku jestli neonemocnim, ju pocinaje zitrkem beru sebou za kazdou cenu.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.