Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Běh 17. listopadu: Pavlišta nejlepším Čechem, Čapková se vklínila mezi Afričanky

Běh 17. listopadu: Pavlišta nejlepším Čechem, Čapková se vklínila mezi Afričanky
foto: Martin Symon

Petr Kostovič | 15.11.2014 | přečteno: 4755×

Na tvrdé trati a za nezvykle teplého počasí se v pražské oboře Hvězda utkali vytrvalci o celková prvenství, tradičně se však bojovalo i o akademické tituly mistrů republiky v krosu. Mezi ženami si skvěle vedla Tereza Čapková, která se dokázala vklínit mezi Afričanky, v hlavním běhu mužů držel nejlepší český vytrvalec závodu Pavlišta krok s keňskými běžci jen v první třetině závodu.

Výborně si síly rozvrhla Tereza Čapková z USK Praha, která na 4 400 metrů dlouhé trati figurovala po prvním za dvou okruhů na čtvrtém místě. V druhé polovině závodu však dokázala vystupňovat tempo, v cílové rovince předstihla do té doby druhou Agnes Kiprotich a přibližovala se i k vedoucí Nancy Arusei, od níž ji v cíli dělily jen čtyři sekundy, když finišovala v čase 14:59. Akademickou mistryní republiky se stala časem 15:29 Michaela Drábková z Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy.

Na muže čekaly tři okruhy, každý po třech kilometrech. Po prvním z nich proběhla mezičasem v jedné sekundě trojice Haron Sirma, Solomon Soy (všichni afričtí běžci reprezentovali polský klub SKKS Dorcus Sport) a Vít Pavlišta. Pak už se Afričané Pavlištovi vzdálili. Vítězný Sirma doběhl v čase 25:43, Pavlišta si pro nejlepší umístění mezi českými běžci přiběhl na třetím místě celkového pořadí o minutu a patnáct sekund za vítězem.

„Zprvu jsem to s tempem trochu přehnal. Pak se mi zdálo, že bych se mohl držet s druhým z keňských běžců. Bohužel to nevyšlo, tak jsem si v závěru už jen hlídal nejlepší pozici mezi českými vytrvalci,“ uvedl v cíli Pavlišta a postěžoval si na to, že kvůli zdravotním potížím nebyla příprava ideální.

Akademickým mistrem republiky v přespolním běhu se stal na celkovém čtvrtém místě Lukáš Olejníček z Masarykovy univerzity, jenž na titul potřeboval čas 27:05.

Mezi veterány, kteří se vydali na dva tříkilometrové okruhy, zaujal Mulugeta Serbessa. Nejenže vyhrál veteránský závod v čase 19:32, po jeho dokončení se postavil i na start hlavního závodu a vůbec si nevedl špatně. Doběhl na čtrnáctém místě a mezi dvacítkou nejlepších mu věkově byl nejblíže o 12 let mladší Pavel Kubričan.

Závodu, jehož trasa vede kolem letohrádku Hvězda, se zúčastnilo ve všech kategoriích 502 běžců a běžkyň.

VÝSLEDKY

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

PetrK muž 15.11.2014 21:19:16

Na tvrdé trati a za nezvykle teplého počasí se v pražské oboře Hvězda utkali vytrvalci o celková prvenství, tradičně se však bojovalo i o akademické tituly mistrů republiky v krosu. V obou hlavních závodech čelili čeští borci africkým rychlíkům. Mezi ženami si skvěle vedla Tereza Čapková, která se dokázala vklínit mezi Afričanky, v hlavním běhu mužů držel nejlepší český vytrvalec závodu Pavlišta krok s keňskými běžci jen v první třetině závodu.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.