Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Extrémní závod Kilpi Army Run se přesouvá ze Šumavy

Extrémní závod Kilpi Army Run se přesouvá ze Šumavy
foto: Army Run

tisková zpráva | 16.07.2015 | přečteno: 6478×

Modřiny od zásahu elektrickým proudem z ohradníku nebo po zásahu sniperem patřily mezi nejčastější zranění extrémního závodu Kilpi Army Run, který se konal 27. června v Černé v Pošumaví. Nyní se náročný závod přesouvá do vojenského areálu ve Vyškově, kde se uskuteční nejnáročnější část závodu. Jelikož obtížností bude srovnatelný s výcvikem vojáků, záštitu k akci přebírá přímo ministr obrany ČR.

Přestože Kilpi Army Run na Šumavě byl pro některé závodníky obtížný, zvládli jej i senioři. Nicméně vyškovský běh chystá ještě mnohem větší dávku adrenalinu. Jen pro představu a srovnání, na Šumavě běželo závod přes tisíc účastníků.

„Nejstaršímu účastníkovi na Šumavě bylo 62 let, nejmladšímu 15 let. Co se bilance týče, tak 90 procent závodníků běželo v týmu. Na trati bylo připraveno celkem 33 překážek nejrůznější náročnosti. Nechyběl sniper, který ostřeloval účastníky paintballovými kuličkami, běh proti vodnímu dělu, brodění se blátem a podobně,“ popsal za organizátory Martin Liška. Dvě trati nejlépe zvládli Jiří Vacík, který trasu Army dlouhou 16 kilometrů zdolal s časem 01:36:21, a Pavel Suchý, který v čase 01:13:43 uběhl trať Civil dlouhou 10 kilometrů. Co čeká závodníky ve Vyškově?

Stejně jako na Šumavě je i zde samozřejmostí mezinárodní účast závodníků. Opět je možné běžet v týmech, přičemž závodu se účastní i profesionální vojáci. Trať NATO, jejíž název odpovídá právě náročnosti výcviku vojáků, bude mít minimálně 20 překážek na celkové délce něco přes 5 kilometrů. Součástí závodu bude i výstava vozů Dingo nebo obrněných transportérů Pandur. Závod se uskuteční 22. srpna ve Vojenské akademii Vyškov.

Podrobnosti a přihlášení na závody je možné na webu

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 16.07.2015 17:48:14

Modřiny od zásahu elektrickým proudem z ohradníku nebo po zásahu sniperem patřily mezi nejčastější zranění extrémního závodu Kilpi Army Run, který se konal 27. června v Černé v Pošumaví. Nyní se náročný závod přesouvá do vojenského areálu ve Vyškově, kde se uskuteční nejnáročnější část závodu. Jelikož obtížností bude srovnatelný s výcvikem vojáků, záštitu k akci přebírá přímo Ministr obrany ČR.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.