Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Tropické Vnorovy pro nestárnoucí Kamínkovou a Ukrajince Jurčuka

Tropické Vnorovy pro nestárnoucí Kamínkovou a Ukrajince Jurčuka
foto: Vnorovská desítka

Luděk Durďák | 16.08.2015 | přečteno: 2980×

Byť mírně za mraky, přesto spalující a vyčerpávající, bylo v sobotu slunce na startu Vnorovské desítky. Rtuť teploměru v sobotu krátce před sedmnáctou hodinou atakovala 35 °C. Téměř dvě stovky běžeckých nadšenců přesto napjatě očekávaly startovní výstřel oblíbeného závodu. Řadu závodníků přitom od startu podle organizátorů odradilo právě pekelné počasí. VÝSLEDKY

Mužský desetikilometrový závod se dlouho odehrával v režii ukrajinského dua Volodymyr Jurčuk, Sergej Raščupkin, až za nimi bojoval s tratí a soupeři slovenský reprezentant Josef Urban, sekundoval mu český dráhový mistr Lukáš Olejníček a v úvodu také brněnský Robert Míč.

Již po prvním okruhu bylo jasné, že traťový rekord Keňana Kibeta se tentokrát otřásat nebude. Zatímco Jurčuk běžel svůj závod a šel za vítězstvím, Raščupkin od poloviny závodu ztrácel. Postupně se přes něj přehnali Urban, Olejníček i Míč. Stovky diváků připravily závodníkům vynikající kulisu, na trati kromě několika oficiálních vyrostlo dalších snad deset občerstvovacích stanic před rodinnými domy. Voda z kelímků, hadic, rozprašovačů a houbiček tekla po stovkách litrů.

Hlasivky přihlížejících nakonec jako prvního v cíli přivítaly Ukrajince Jurčuka. Časem 31:34 porazil o šestadvacet vteřin oddílového kolegu z Demolexu Bardejov Josefa Urbana. Nejlepší český závodník Lukáš Olejníček doběhl třetí v čase 32:26.

Napínavou podívanou sliboval ženský závod na pět kilometrů. Očekával se souboj nestárnoucí Petry Kamínkové s domácí hvězdičkou Terezou Korvasovou a Slovenkou Lubomírou Maníkovou. Zatímco Maníková od startu ztrácela, Kamínková s Korvasovou běžely bok po boku. „Ráda bych doma vyhrála, to je jasné, ale sama nevím, co od sebe momentálně čekat. Nemám teď ideálně natrénováno, chybí mi hlavně úseky,“ svěřila se před startem vnorovská rodačka Tereza Korvasová, jež se letos začala věnovat i chůzi a cyklistice v tréninkové skupině s Anežkou Drahotovou.

Tréninkové manko se zřejmě záhy projevilo. Ve stoupání v polovině prvního okruhu se Kamínková Korvasové utrhla a na dvojce už byla s náskokem v čele. „Čekala jsem to těžší, Terezka se z počátku držela dobře, ale v kopci jsem měla více sil a pak už jsem si hlídala náskok,“ prozradila v cíli spokojená vítězka Petra Kamínková. Ta podle svých slov horko úplně nemusí, ale i díky němu do Vnorov nakonec mohla přijet. „Kvůli vedru nemáme v restauraci tolik hostů a tak jsem tu, jinak bych byla nejspíš na place,“ vysvětlila stále skvělá běžkyně, která se aktuálně připravuje na desítku v Praze.

Kamínkové čas se nakonec zastavil na hodnotě 16:49, jen třináct vteřin za rekordem Bělorusky Dulibové. Druhá Korvasová ztratila tři čtvrtě minuty. „Dnes to prostě nešlo. Nevím, čím to bylo, asi hlavou,“ pronesla po závodě mírně zklamaná juniorka. Třetí Maníková doběhla v čase 18:16.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Dusty77 muž 16.08.2015 17:49:23

Byť mírně za mraky, přesto spalující a vyčerpávající, bylo v sobotu slunce na startu Vnorovské desítky. Rtuť teploměru v sobotu krátce před sedmnáctou hodinou atakovala 35 °C. Téměř dvě stovky běžeckých nadšenců přesto napjatě očekávaly startovní výstřel oblíbeného závodu. Řadu závodníků přitom od startu podle organizátorů odradilo právě pekelné počasí.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.