Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Trmickou desítku ovládli přespolní běžci Čivrný a Preibischová

Trmickou desítku ovládli přespolní běžci Čivrný a Preibischová
foto: archív města Trmice

Petr Kostovič | 24.08.2015 | přečteno: 1507×

Jiří Čivrný z Eleven Run Teamu v čase 33:35 a za adidas boost team závodící Monika Preibischová, které v cíli naměřili čas 36:58, se stali vítězi druhého ročníku silničního závodu Trmická desítka za Přemyslem Oráčem. VÝSLEDKY

O rekordních zápisech nebylo téměř žádných pochyb již před závodem. Pořadatelé pozměnili trasu, ta letošní měřila deset kilometrů, kdežto v loňském roce museli běžci zdolat o dvě stě metrů více.

Přesto bylo otázkou, zda někdo na zvlněné silniční desítce, která však může vyhovovat vytrvalcům, kteří nemají příliš v oblibě naprostou placku, překoná loňský čas 34:27 Jana Kreisingera.

Oba vítězové si vedení během závodu s přehledem pohlídali až do cíle. „Dobrý,“ vydechl jen spokojeně za cílovou čarou Jiří Čivrný, který ze závodu přicestoval z Liberecka.

Za ním na druhém místě doběhl Vlastimil Flegl z Vrchlabí (33:51) a bronzová příčka patřila domácímu Martinu Roubíčkoví z USK Provod Ústí nad Labem (34:05).

Závod žen měl velkou favoritku v Monice Preibischové, mistryni republiky v silničním běhu na 10 kilometrů (závod Běchovice – Praha) v roce 2012 a loňské mistryni republiky v běhu do vrchu. „Dlouho jsem teď nezávodila, připravuji se na zářijové Běchovice a další podzimní závody. Čas pro mě dnes tak důležitý není, běžela jsem závod z plného tréninku,“ uvedla v cíli jeho vítězka.

Jak se nakonec ukázalo, to, že je přespolní platilo jen napůl. „Já se osprchuji doma, mám tady v Trmicích příbuzné,“ usmívala se po nabídce, že může po sprše v zázemí závodu absolvovat masáž.

Potěšilo druhé místo ústecké Zuzany Rusínové z USK Provod Ústí nad Labem, která letos předvedla již řadu pěkných běžeckých výkonů a v závodě si osobní maximum na desítku posunula téměř o padesát sekund na 37:52. „Mám radost z toho, že se mi to povedla právě v Ústí,“ uvedla ústecká běžkyně po závodě.

Třetí místo mezi ženami vybojovala časem 40:44 Martina Stehlíková z SOHV Abertamy.

Celkem se na trasu závodu vedoucí k pomníku Přemysla Oráče na Královském poli ve Stadicích vydalo 182 vytrvalců včetně účastníků štafet. Přemysl Oráč nechyběl ani letos. V historickém kostýmu zapůjčeném Muzeem města Ústí nad Labem, kynul běžcům právě u svého pomníku. Do rytmu běhu se kývaly i dvě volské hlavy tahounů jeho pluhu.

FOTOGALERIE

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

PetrK muž 24.08.2015 10:34:45

Jiří Čivrný z Eleven Run Teamu v čase 33:35 a za adidas boost team závodící Monika Preibischová, které v cíli naměřili čas 36:58, se stali vítězi druhého ročníku silničního závodu Trmická desítka za Přemyslem Oráčem. VÝSLEDKY />Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.