Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Lipno Ice Marathon mění trasu, poběží se po souši

Lipno Ice Marathon mění trasu, poběží se po souši
foto: archív pořadatele Lipno Ice Marathonu

Petr Kostovič | 01.02.2016 | přečteno: 2913×

Nedávno jsme informovali o novince v běžecké termínovce, Lipno Ice Marathonu. Trasa závodu, který se uskuteční o příštím víkendu, měla vést po zamrzlé ploše vodní nádrže Lipno, kvůli nepřízni počasí se však poběží po břehu nádrže.

Přestože organizátoři až do poslední chvíle věřili, že vodní hladinu lipenské přehrady opět pokryje led, noc ze soboty 30. ledna na neděli 31. ledna rozhodla. Vítr, který dosahoval v nárazech až 22 m/s dokázal zdevastovat i zbytky ledové pokrývky.

„Pokud by nepřišel tak silný vítr a následovalo ochlazení, které mělo nastat koncem týdne, stále bychom byli přesvědčeni, že závod se uskuteční na ledě. Bohužel nám počasí letos skutečně nepřeje, a tak jsme z bezpečnostních důvodů začali realizovat alternativní trasu. Tu závodníci absolvují po souši,“ uvedla k současné situaci Adéla Černá, ředitelka závodu.

Lipno Ice Marathon tak ledovou trať zřejmě uzří až v roce 2017. I tak ale má závodníkům co nabídnout. Od samého počátku se jedná především o extrémní závod v maratonské vzdálenosti.

„Naším cílem je vést trať celého závodu co nejblíže břehu Lipna. Chceme tím docílit nejen minimálního převýšení, ale zároveň zachovat i extrémnost celého závodu. Od prvopočátku jsme avizovali, že i když nebude led, závod se uskuteční a bude i tak pekelně náročný. To, si myslím, opravdu dodržíme a závodníci si sáhnou na dno svých sil,“ říká o alternativní trati Černá.

Závodníky tak čeká náročný terén. Povrch je nezpevněný, místy kamenitý, jinde zase spíše písčitý. Jsou i lokality, kde na účastníky čeká pravá lipenská příroda v podobě rákosových okrsků, rašelinišť a podmáčených oblastí, do nichž ústí přítoky přehrady.

Půjde tedy především o extrémní běžecký závod, na své si však přijdou i freestyleři, kteří mohou stále startovat s využitím horského kola.

„Slibovali jsme extrém a ten dodržíme. Závodníci, kteří měli z ledové plochy obavy, tak mohou v klidu vydechnout. Čeká je náročná trať, prolomit by se na ledu ale neměli,“ říká ředitelka závodu.

Co nejpřesnější podobu tratě zveřejní organizátoři v týdnu před závodem, již teď ale vzkazují všem registrovaným závodníkům, že pro ně mají připraven dárek pro další Lipno Ice Marathon.

„Kdo absolvuje letošní „suchý“ ročník, může se těšit na 50% slevu na startovném v roce 2017. Vážíme si jejich odhodlání, a také důvěry v nás vložené, proto je chceme ocenit,“ vzkazuje registrovaným závodníkům Černá.

s využitím tiskové zprávy pořadatele

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

PetrK muž 08.02.2016 10:13:11

Nedávno jsme informovali o novince v běžecké termínovce, Lipno Ice Marathonu. Trasa závodu, který se uskuteční o příštím víkendu, měla vést po zamrzlé ploše vodní nádrže Lipno, kvůli nepřízni počasí se však poběží po břehu nádrže.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.